מאתר אגף השיקום. "אגף השיקום במשרד הביטחון מופקד על הטיפול בנכים ובמשפחות השכולות. האגף פיתח מערכת ענפה של שירותים, בנוסף לטיפול הרפואי המקצועי והמתקדם" pillit,משרד הביטחון נותן טיפולים והטבות לנכה עצמו!
PILLIT שלום רב אני מבין כי את היא בעלת הפגיעה ולא הורייך,אם כך אולי תבהירי עצמך על איזה עזרה מדובר.קיימת עזרה מסוימת למשפחה הקרובה של פצועים(אך לא פציעות קלות)בזמן האשפוז בבי"ח אך לא יותר מזה וכן לא עלינו, הורים שכולים. בברכה אבי
ברור לי, ענת- שהשיקום וההטבות הן עבור הנכה עצמו. אולם, בדומה להנחות בביטוח הסעודי הקבוצתי הזה ( שאני עדיין לא מבינה אותו כל כך)- גם למשפחת הנכה- תהיתי, למשל- אם ניתן להעביר הקלות בארנונה, או חברות בח.ב.ר- או כל מיני הנחות שכאלה- גם לשאר המשפחה. אגב- לאחרונה רק גיליתי את ח.ב.ר, למרות שאני מוכרת כנכת צהל כבר כ-15 שנה. משהו יכול לספר לי אילו הטבות ניתנות- הם ממש אוהבים לשמור את זה בסוד, מסתבר..
פורסם משהו על מלגות לקרובי משפחה של נכי צהל אני יודעת שבביטוח הסעודי- יש הנחות לבני זוג והורים אני שואלת אם יש עוד כאלו. לא רק שמציע אגף השיקום או ארגון נכי צהל ( את המלגות- למשל- הציע גוף פרטי של תורמים מחו"ל) אלא בכלל.