שאלה בקשר להולנד

michael menson

New member
שאלה בקשר להולנד

בתקופת הקיץ הייתי שם בפעם השנייה(עבדתי שם אצל ישראלים במכירת תמונות שמן - כלומר לא חוקי)...יש לאמר שעבודה זו הייתה לצורך "הכנת הקרקע" ובוא נאמר שבזמן שהותי הייתה לי אפשרות להכיר יותר את הולנד, לגשש ולגבש את החלטתי לרצות להתגורר שם בהמשך... הכרתי בדירה בחור והיינו זוג שם (היה לו דרכון גרמני)...התייעצנו עם בעל עסקים ישראלי המתגורר שם משהו כמו 15 שנה ונשוי להולנדית. הוא אמר שהוא לא מעסיק אנשים ללא אשרת עבודה. הוא הציע לי ללכת עם הבחור להוציא אישור עבודה וטען כי הרבה יותר פשוט להוציא אישור דווקא מאחר ויש לו דרכון גרמני, כי אם נניח הייתי יוצאת עם הולנדי - התהליך היה מסובך הרבה יותר. איכשהו - בסופו של דבר לא עשינו זאת מאחר והבחור התחיל להסתייג והיה צריך לעזוב שבועיים לאחר מכן לטיול ואמר שהדרכון אמור להיות אצלם שבועיים עד להוצאת אישור העבודה וכי הוא לא בטוח שיחזור להולנד...לבסוף הוא חזר להולנד לעוד כמה חודשים ואני חזרתי ארצה - מאחר ובתמונות שמן לא עשיתי כסף... בנוסף - היו איתנו בדירה בחורה ישראלית ובן זוגה(לא נשואים) שנולד באסטוניה. הם גם הגיעו להולנד במטרה להגר והתחילו לגשש. הבחור שהיה איתי אמר לי שזה לא כ"כ פשוט ושהם הלכו לנסות להוציא אישורי עבודה והם צריכים להוכיח שהם גרים יחד - והרי היינו גרים אצל ישראלים - אז הם ביקשו את עזרת הישראלי והישראלי לא הסכים...אין לי מושג מה הלאה מאחר ולא הצלחתי לדלות מידע מזוג המתבודדים הסנובים האלו... בכל מקרה, זה החלום שלי - לגור בהולנד. יכול להיות שבקיץ אני אנסה שוב את מזלי ויכול להיות שהבחור הישראלי שהיה איתי יעבוד שם שוב ...האם באמת יש אפשרות כזו, אם מישהו יודע? (אפילו שאנחנו לא נשואים). האם יש פרק זמן מסויים שהוא צריך לשהות שם על מנת לקבל אשרת עבודה גם בשבילי ? (מאחר ובארץ הוא סטודנט - אז אין אפשרות שהוא יגור שם לטווח ארוך)... אשמח לעזרה... אגב, ראיתי באחד המאמרים אינפורמציה התואמת את ממצאיי... שאלה נוספת - חשבתי על אפשרות של התנדבות בקהילה היהודית - ניסיתי ליצור קשר עם בחור שחיפש אנשים לחב' שמירה - אך לא נעניתי...יכול להיות שעבודות כאלו מיועדות לגברים בלבד? מעבר לזה שישנן עבודות התנדבות נוספות, כגון עזרה בבתי-ספר ושמרטפות, לא? אשמח לפרטים...דרך אגב - אין לי כסף כרגע ללימודים... אגב, ביום האחרון לשהותי בהולנד הכרתי בחור ג'מייקני (הנולד בהולנד) - הוא אמר לי שהוא מכיר מישהו שמוכן להתחתן תמורת כסף - אנשים עושים מזה ביזנס. (ז"א שהוא לא בעניין...חחח). אני עדיין בקשר עם הג'מייקני - והוא מצפה לבואי - אך לא נראה לי שאפשר "להוציא" ממנו משהו רציני יותר...מקווה שלא חפרתי.. אני אעשה כמעט הכל להגשים את החלום... תודה מראש לעונים...

forglemmigej

New member
אני מאד מקוה שחלומך יתגשם

ואני לא אטיף לך בענין החוקיות זה סיכון והימור שלך אבל בקשר לנישואים על מנת לקבל אישור שהיה או אזרחות אני אספר לך ממה שראיתי סביבי (סביבי זה דנמרק לא הולנד אבל לא חושבת שיש הבדל). ובכן אני מכירה באופן אישי שלוש נשים מסרביה, אוקראינה ובוסניה שהתחתנו אך ורק בשביל האזרחות של האיחוד בנוסף הן עשו מהר מהר ילד במחשבה שאם יש ילד והשלטונות יעלו על הבלוף לא ישלחו אותן בחזרה. השלטונות לא ממש מחפשים מי שלא עושה צרות הן כולן למדו את השפה מהר ולמעשה יודעות על כל הדברים הקטנים והנוחים יותר טוב מדנים אתניים. יש להן גם כושר סיבולת בלתי רגיל כי הגברים שלהם נישאו הם משהו איום ונורא, הן צריכות לבלות במחיצתם 7 שנים (זה הזמן עד שמקבלים פה אזרחות), אתה יכול לתאר לעצמך מה זה לחיות עם מישהו שפשוט דוחה ברמות בלתי אפשריות אך ורק בשביל האזרחות. הענין הוא שהמדינות מהן הגיעו המצב בהן הרבה יותר איום ונורא ממצבן הנוכחי אז הן סובלות בשקט. אני חושבת שלאורך זמן זה רע מאד מבחינה בריאותית לחיות בסטרס כזה והבן זוג יכול תמיד לסיים את העיסקה כי פשוט לא בא לו והוא לא חייב לה כלום. אני פשוט מספרת לך מה עלול לקרות לך עם מישהו שתהיה תלוי בו ב1000 אחוז זה פשוט כלא. מדינת ישראל היא גם לא במצב כל כך נורא כמו המדינות האלו שמהן הגיעו הנשים. יש לך איזה תוכניות לגבי הולנד האם למדת משהו או שיש לך ניסיון באיזה מקצוע בחיים כדי שתוכל למכור את עצמך. ולמרות שהמצב באירופה רע מאד מבחינת תעסוקה אני מאחלת לך שחלומך יתגשם.

michael menson

New member
אומנם אני מייקל, אך בחורה...

בכל מקרה, כנראה לא הבנת מה כתבתי... היה לי שם בן זוג (זכר, מן הסתם והיית צריכה להבין שאני בחורה). anyway הכוונה היא לא להתחתן עם הבחור הישראלי , אלא שנלך יחדיו להוציא אישורים בבני זוג בלבד - הווה אומר - רק "חברים" ללא נישואין. אם אתחתן שם עם אירופאי - זה כבר אופציה להמשך, בתקווה... אני גם לא מתכוונת להביא ילדים. השאלה הנשאלת לא הייתה אם אתחתן - כי זה לא כ"כ ריאלי לזמן הקרוב, אלא עניין הבן זוג הישראלי (שכעת אנחנו רק ידידים ובקיץ ישנה אפשרות ששנינו נטוס לעבוד שם). תודה בכל מקרה...

TrigATUSA

New member
כבני זוג תצטרכו לספק הוכחות שהקשר רציני

חשבונות משותפים, הסטורייה משותפת ועוד לא מספיק לבוא ולהגיד "אנחנו בני זוג" והוויזה שלך תהיה בתוקף רק כל עוד אתם חיים במדינת היעד *ביחד* כלומר, את תהיה מוגבלת בדיוק כמו הנשים הנ"ל אם לא תגורו ביחד, אם יתפסו אותכם באיזה שלב (זה שהוא יגיד "נסעתי ללימודים בישראל זו אינה סיבה לגיטימית") יהיו לכם צרות עם החוק, ולפחות לך זה עלול להיות הסוף של כל ניסיון עתידי לגור באירופה באופן חוקי תעשי מה שאת מבינה, אבל הייתי ממליץ לקחת מראש בחשבון את הסיכון והנזק הפוטנציאלי

michael menson

New member
לגודזילה...אמממ...לגוזליה ולמגיבים בכלל

ידעתי שמישהו יכתוב הערה צינית בעניין(שישנם הומואים). אמורים להבין מהכתוב שזה בלשון נקבה...לא משנה. תודה על התגובה, אך מעניין - את האינפורמציה קיבלתי מבחור שגר שם 15 שנה (אבל יכול להיות שהמדובר יותר בזוגות נשואים) והוא הרי נשוי להולנדת אז כנראה שלו לא הייתה בעיה כזו... אז מה עושים...? בעיה... ניסיתי גם להתקבל לעובדי ביטחון אל-על באמסטרדם ונפלתי באחד השלבים... מה יהיה? אני נחושה וכשאני רוצה משהו - אני לא זזה ממנו... טוב, עדיין אין לי בן זוג - והרבה מתקשרים אמרו לי שהגורל והבן זוג בחו"ל (כוחו של התת מודע...) לכו תבינו. בואו נחזור לריאליטי - מישהו יודע על אופצית התנדבות...איך זה הולך מבחינת מגורים, האם יש שכר סמלי או אפשרות לעבוד כמה שעות כמו סטודנט? תודה לעוזרים... הכי אבסורד זה ש"אלהים נותן אגוזים למי שאין לו שיניים" - היו איתי בדירה 3 עם דרכון אירופאי ושלושתם חזרו ארצה (ובוא נאמר שמדובר בבחורים שלא ממש מצאו את עצמם - 2 מהם לא עשו צבא ואחד מהם עדיין לא עובד פה ולא לומד)...אוף, אם רק היה לי את הדרכון המיוחל...

גוזליה

New member
קרעת אותי. איזו שנינות.

michael menson

New member
צוחקים איתך...תזרמי,תנצלי את המצב רוח שיש לי

היום, ובוא נאמר שזה נדיר...חחח

באסה לך

היתה לך הזדמנות יוצאת דופן לנצל את המצב רוח שהיה לה, ולא זרמת. הרי לא כל יום נופלת בחלקך הזכות הזאת שהגיברת עם השכינה גם יהיה לה מצב רוח טוב וגם היא בדיוק תיכנס לפורום ותרשה לך לנצל אותו, ואתה, שבמשך שנים חיכית לרגע הזה - פספסת. אני מציע לסגור את הפורום ולפתוח אותו רק כשיחזור המצב רוח לשכינה וכולם ילמדו איך לנצל אותו.

tevel389

New member
בוא נגיד שגם לך אין בדיוק שיניים, וגם לי...

נתנו לנו פספורט של מדינה שהרבה היו מוכנים להתחלף איתנו בשניה בשבילו. (לפחות כל סומלי שנכנס מדי לילה לישראל ונתפס) תעשי שניה בדיקה בויקיפדיה, ותראי כמה פספורט "עוצמתי" יש לך. אנחנו יכולים להכנס לכל מדינה כמעט בעולם (חוץ מערב) בלי בעיות ולחיות שם בצורה לא חוקית, אני שלפני שקיבלתי תאזרחות הבריטית טסתי לאנגליה וצלחתי את התשאול ב5 דקות. אסייתי שנראה להם קצת חשוד, הסיכוי שהוא יכנס לאנגליה ב5 דקות הוא קלוש, יחקרו אותו מפה ועד קיבינימט (באותה נשימה יחקרו גם אוסטרלי שנראה חשוד), אבל יש לנו פספורט שלרוב העולם אנחנו לא צריכים ויזה, בדיוק כמו שפספורט ארופאי לא צריך. ותאמיני לי אני כישראלי גם אמור להראות חשוד (בן 19, ולא שאלו כמה כסף יש לי, ולא ביקשו לראות הזמנה למלון) בגלל כל העגלות באנגליה. והשלושה שחזרו לארץ אלו שלושה שלא מסוגלים להתנתק מהישראליות, יכלו לנסוע לאנגליה או מדינה שהם יכולים לדבר תשפה ולהסתדר כל עוד הם מסוגלים לתקשר ולהתנתק מהישראלים.

tevel389

New member
בגדול לא הבנתי מה את רוצה... התפזרת יותר מדי

לא הבנתי אם את רוצה להתחתן, את רוצה להכנס עם אזרח ארופאי (אבל לא נשואים), את רוצה לקבל אישור עבודה, לא כל כך הבנתי את האמצעים בשביל להגיע למטרה, לפחות הבנתי מה המטרה - לעבור להולנד. להגיע לשם בתור סטודנטית לא יתן לך כלום כי אתה תצטרך לצאת משם בסופו של דבר. אבל אם את רוצה לעבור כמו שצריך, או שתכירי אזרח ארופאי שרוצה לעבור להולנד או הולנדי ותתחתני. זו הדרך הקלה, אל תתפתי להתחתן בשביל אזרחות, לא חסרים שיסחטו אותך ויאיימו ללכת למשטרה אם לא תשלמי להם. הדרך הרגילה (יעני אחד שלא נשוי, לא לומד, או משהו בסגנון), זה להיות בעל מקצוע נדרש, ולבדוק אם את עומדת בדרישות הסף, באנגליה לדוגמא עושים את זה במבחני ניקוד אם אתה מתאים - מה המקצוע, איך למדת, כמה שנים עבדת במקצוע שלך, האם יש לך יותר מהשכלה תיכונית (לדוגמא תואר ראשון שני), בת כמה את, מה רמת השליטה שלך בשפה, האם את מתכוונת להגר לשם עם מישהו ועוד ועוד. אם צלחת את זה, יתנו לך ויזה לכמה שנים, מניח שצריך לחדש כל שנה-שנתיים. אם חיית שם כמה שנים טובות (5 בדרך כלל) מגישים בקשה להתאזרחות וזה מצריך לעשות מבחנים (בדרך כלל אני יודע שצריך לעשות בארצות הברית קנדה אנגליה, לא יודע לגבי הולנד), על ההיסטוריה של הולנד, בטח שאלות איפה היא שלטה, מי הנשיא ושאלות בסגנון. אגב לגבי ההולנדי, הוא צריך לגור איתך בשביל ויזה דומה אם אני לא טועה, הן מוכנים להתחשב בכם כנשואים, אבל הוא לא יכול לגור בישראל ואת תשארי שם. בקיצור זה תהליך קשה, תהליך מאוד מגביל, אם את עושה את זה בדרך של מקצוע מבוקש (ואני מניח בכל דרך אחרת), אסור לך לצאת מהמדינה יותר ממספר ימים מסויים בשנה, יעני אם מתחשק לך להעלם מהמדינה ל4-5 חודשים בשנה את לא יכולה כי זה יפגע בבקשה העתידית לאזרחות. בקיצור קשה. אם מצאת לך הולנדי שגר שם, את יכולה להשאר שם כתושבת בסופו של דבר, אבל את לא תהיי אזרחית, ואם נגיד נפרדתם לא יודע מה קורה אז... בקיצור בהצלחה!

תותי-בת

New member
חלומות לחוד ומציאות לחוד שלום, אני אשתדל לענות ברצינות להודעה שלך. אם את מחפשת "אהבה" שיש לה דרכון אירופאי תנסי את אתר ג'יידייט - אולי תמצאי שם משהו מי יודע, או שתסעי ותחפשי את הקהילה היהודית אולי יש מישהו שמחפש כלה - על כל החתונות עם התשלומים האלו והפיקטיביות - לא מאמינה בזה וכמו שכבר אמרו לך שאחר החברים בפורום, זה מציב אותך במצב סיכון גדול במקרה ופתאום "לא יבוא לו עלייך". לגבי ההוא עם הדרכון הגרמני - תשכחי מזה, נכון לאיטליה עושים בדיקות בבתים של זוגות טריים לבדוק שאכן הם חיים יחד וכל מה שמסביב, לא המצאת את הגלגל בחתונה פיקטיבית עם אזרח אירופאי והרשויות מחמירות מאוד בכל דבר אפשרי מבחינתן, כמו שכן אם הוא יחזור לארץ תצטרכי גם את לחזור לארץ, "בעלי נסע ללימודים" לא יעזור לך בפגישות עם משרדי פנים ומקבילהם ההולנדים. התנדבות - תבדקי בגוגל יש אתר שמאגד התנדבות בחוות אורגניות - לא בטוחה עד כמה זה יתאים לך, אבל אם לא תחפשי ותבדקי את האתר, לא תדעי. חברות השמירה בדרך כלל לוקחות גברים עם עבר צבאי כלוחמים, נכון יש שם אפליה ברורה, אבל לצערנו כנשים אין מה לעשות עם זה. עבודה כ"או-פר" - תעשי חיפוש בגוגל על "או-פר" או "נני" ותמצאי את האתרים הרלוונטים עם מידע שיכול לעזור בנושא. לימודים - אמרת שאין לך כסף כרגע ללימודים, לא ברור אם התכוונת ללימודים באוניברסיטה או ללימודי שפה שבדרך כלל אמורים להיות זולים יותר. אם יש לך כסף לנסוע וללמוד הולנדית בהולנד אולי תוכלי להוציא ויזת סטודנט ואז גם לעבוד אבל מעט כי שעות העבודה מוגבלות. צרי קשר עם השגרירות ההולנדית צריך להיות להם מידע בנוגע ללימודי הולנדית. אפשרות אחרת היא למצוא מישהו בארץ שבמקרה יש לו גם אזרחות אירופאית ובמקרה רוצה לעבור להולנד ובמקרה יאהב אותך ויהיה מוכן לכל התהליך הארוך והמייגע של התאזרחות זוגתו. כמו שכתבתי בכותרת, חלומות לחוד ומציאות לחוד - אבל גם אין דבר העומד בפני הרצון. יש דרכים חוקיות לעבוד ולחיות באירופה, את רק צריכה לחפש את אלו שמתאימות לך. שיהיה לך בהצלחה, ליאת.

michael menson

New member
תודה בכל מקרה,אע"פ שכלום לא חודש לי

אז ככה : אני לא אוהבת ישראלים - הם לא יודעים לכבד אישה ולהעריך, בכל מקרה אוהבת מנטליות זרה ואוהבת אנגלית. התחלתי לנבור ולברר כבר מלפני כשנה - הולנדית זו שפה שמאוד הייתי רוצה ללמוד, כבר למדתי שיר הולנדי בע"פ (היא נשמעת כמו גרמנית, אבל דומה בהרבה וריאציות לאנגלית)... ביררתי פחות או יותר בנוגע לקורס ללימודי הולנדית (הקורסים לא די יקרים, אבל מאחר והם לרוב קצרים - וויזת תייר היא שלושה חודשים - אז גם לא ניתנת ויזת סטודנט...) חוות חקלאיות - הגעתי לאתר כלשהו...אני מתחברת לטבע ולבע"ח, למעשה התחלתי לחפש בארץ עבודה ברפתנות וכיו"ב - אני לא מפונקת - אך הולנד הופיעה באותו האתר כלא בקטגוריה - אחפש בכל מקרה באתרים נוספים... אופר - כשהייתי בהולנד התקשרתי לכמה ישראליות - שאחת מהן נמצאה כלא רצינית בעליל...השתיים האחרות פשוט לא ענו... ובארץ נפגשתי עם ישראלי שחיפש אופר בהולנד - אך כמובן ללא אישור עבודה ולבסוף בחר במישהי עם דרכון אירופאי... דבר נוסף - לא דיברתי על נישואין פיקטיביים - שמעתי על מקרה שבחור ישראלי עשה , כביכול עסקה - ו"נפל בפח"... אני גם חושבת שזו לא בעיה למצוא בחור שאתאהב בו עד עפר (קרה לי פעמיים בהולנד - אחד איטלקי והשני - ג'מייקני - הנולד וגדל בהולנד)...וכשאני בחו"ל מתחילים איתי המון - הבעיה היא שהשורה התחתונה והמטרה היא נישואין (וכאמור עם בחור שאני אתאהב בו וזה יהיה הדדי - לא מגיע לי ...?).

viking2005

New member
ואני לא אוהב ישראליות... כל מה שהם מחפשות

בבחור זה שהוא יהיה מאצ'ו מגעיל , שיריב איתן מה שיותר ושיתייחס אליהן כמו זבל תוך כדי ניצול מתמיד מהצד שלהן. וחוץ מזה רובן גם ממש לא מושכות אותי מבחינה חיצונית. ריקניות. חושבות שהן מלכות עם פוזה ובתכל'ס באירופה כל בחורה ממוצעת נראית יותר טוב מהכי יפה כאן גם משכילה ומעניינת יותר. והכל אצלהן צריך להעשות תוך כדי רווח...

viking2005

New member
ישראלית זה אינטיליגנציה רגשית של ילדה בת 16.

הייתי צריך לחיות באירופה ובארה"ב כדי להבין שהבעיה לא אצלי ויש בחורות מדהימות בעולם. במיוחד בארה"ב. הישראליות שנראות טוב הן פשוט ח** מהלך על שתיים.

michael menson

New member
מה שנכון נכון...

לא רק שאני לא אוהבת ישראלים , אני לא אוהבת ישראליות. מה לעשות שאומנם אתה ממורמר - אבל צודק. שים לב - גם בפורום הזה ובכל פורום - יש אנשים ציניקנים ומתחכמים...אחד הפורומים הכי אנטיפתים - זה פורום שהייתי משתתפת בו - פורום כלבים - בסה"כ שאלתי שאלה בנוגע לכלבתי וכל מיני אנשים ממורמרים התחילו לתקוף אותי ואחד מהם שלח לי איומים במסרים...ממש תת רמה...כבר שנה ומשהו שלא נכנסתי לשם. ושמתי לב שגם עוד כמה אנשים שנכנסו לפורום טענו שהם ממש לא סימפטים וכו'...הישראלי הממוצע חושב שהוא סופר אינטליגנט... אומנם אסור להכליל - כל בנאדם זה עולם בפני עצמו - אבל אני חושבת שמנטליות זה משהו שקיים בעמים מסויימים... ישראלים הם עם מגעיל - מה לעשות. חסר טאקט שאוהב להידחף לחיים של אחרים בלי סנטימנטים... באורגינל - אתה צודק - אני לא יודעת מי האידיוט שהחליט שהישראליות הכי יפות בעולם (בולשיט...). יכול להיות שזה נובע מהעובדה שבארץ יש מיקס של מדינות - הכוונה יש סוגי יופי שונים (כהים, איתיופים, רוסים, ,שיער בהיר-עיניים בהירות,שיער כהה-עיניים בהירות וכיו"ב). ובחו"ל נניח בתאילנד יש אותו סגנון יופי. ברוסיה (למרות שיש כאלו בעלי עיניים כהות ושיער כהה). כמובן שישנן בחורות יפהפיות (דוגמניות , בעיקר)... כי כשאני הולכת ברחוב - אני לא רואה גברים נאים ו/או בחורות יפות...כל מכוער/מכוערת חושב/ת שאם הוא/היא ישימו משקפי שמש הם דוגמני על וכו'. בכלל - בארץ יש מגמה של חוסר פירגון - בגלל זה יש לי סלידה מישראלים - בכל כתבה על בחור/ה אינטליגנט / מצליח / עשיר / יפה - ניכר חוסר הפירגון וצרות העין... יש גם את ה"טרנד"(חחח) להשחיל בכל משפט מילה באנגלית. על אף שאני אוהבת את השפה, זה נראה לי כ"כ תשומי ופאתטי... הישראליות באמת חושבות את עצמן וגם הישראלים - או ארסים או סתם פוזאיסטים שלא יודעים לכבד אישה - מה שמעניין אותם זה דבר אחד ולרוץ ולספר לכולם...גם כשהם טסים לחו"ל - זו אחת הסיבות - בחורות...פשוט גועל נפש. אתה צודק - אני באמת ממליצה לך למצוא בחורה ממנטליות אחרת - שתאהב אותך ותכבד אותך כמו שאתה. הבחורות הישראליות ברובן אוהבות את הרעים (לי זה לא עושה את זה)... אבל מצד שני - גם גבר טוב מידי - זה מראה קצת על חוסר עמוד שדרה או שהוא כאילו מנסה לרצות או לכסות על משהו... .אגב, בחורות בכלל - וישראליות בפרט מחפשות גב כלכלי - יש לזה באיזהשהוא מקום קו מחשבה נכון וחכם - כי אחרי הכל - אהבה נגמרת - והופכת להרגל - ובעיות כלכליות יכולות לגרום ללחץ/מריבות וכיו"ב - על כן זה חלק מהותי מהשיקול לגבי ההמשך...אז מאחלת לך שתמצא את האחת...תשמע, אני מבינה ללבך - גם אני בחיי האהבה נחלתי אכזבה - אני חושבת שיש לי המון מה להציע לגבר - ובכל זאת אף פעם לא הייתה לי אהבת אמת - גברים פה לא יודעים להעריך...וכשהכרתי בחו"ל בחורים - אתה רואה את היחס, את הדברים הכ"כ מהותיים ואלמנטריים - ומאז - בעצם כשעשיתי השוואה - הבנתי שאני רוצה לחיות עם גבר ממוצא אירופאי, ובכלל לגור בחו"ל - אני גם לא אוהבת את מזג-האוויר פה - הקיץ הזה סיוט עלי אדמות... מה איתך, אגב - אתה מתגורר בחו"ל , גרת שם או שרק טיילת? ומי שברה לך ככה את הלב?

למעלה