שאלה בקשר לדרמבויי

egavish

New member
שאלה בקשר לדרמבויי

מישהו כאן ניסה את הדרמבויי בלאק-ריבון ושם לב להבדל רציני בינו לבין הדרמבוי ה"רגיל"? ניסיתי, שילמתי את ה-70 ש"ח כוסית שזה עולה, ומה אגיד לכם- תרשמותי האישית היא שההבדל הוא מינימלי. עוד מישהו התאכזב מהיצור? אני יודע שזו לא אותה משפחה, אבל קל להבחין בהבדל בין הג'וני'ס למיניהם (סתם דוגמא אחת)

marsala

New member
ארז אם הבנתי נכון

בבלאק ריבון יש ויסקי איכותי יותר (לא?) . לא יצא לי לטעום אבל כשמדובר בדרמבוי זה לדעתי בזבוב כסף וויסקי טוב לייצר אותו עם ויסקי משובח. MOSH

MEIMIS

New member
וגם ההשרייה עם הדבש ארוכה יותר...

על מה תשלם יותר? על ויסקי (סתם לצורך הדוגמא) שיבאס שהתיישן 12 שנה... או על ויסקי שיבאס "רויאל סלוט" שהתיישן 21 שנה... תחשוב כמה השקיעו בויסקי בעוד 9 שנים האלה

MEIMIS

New member
אהה ועוד משהו...

תחשוב למשל שאתה המנכ"ל של ג'וני ווקר למשל אתה מכניס ויסקי לחביות ומתחיל ליישן יישנת אותו 50 שנה פלוס מינוס... יש לך ויסקי שנקרא "בלו לייבל" הנכד שלך... הוא יהיה זה שישווק אותו... 50 שנה זה המון זמן.. גם 15 שנים זה פרק זמן ארוך.. תחשוב כמה אנשים עמלו על הויסקי הזה.. וכמה השקיעו בו... אולי שקלוקלו תבוא תרשום לנו איזה מאמר על ויסקי והכנת ויסקי ותוסיף תמונות וכו' וכו'

egavish

New member
צודק לחלוטין- בזבוז כסף אטומי...

כל עניין הוויסקי פה, וגם המשקה עצמו מתוק מאוד לטעמי- אבל בכל זאת אני בדעה שצריך לטעום ה-כ-ל

D r a m b u i e

New member
אני מתבייש להגיד שלא טעמתי

את הבלק ריבון, אבל אני, כידוע, חובב של הרגיל. זו שאלה מעניינת אם שווה להשקיע וויסקי מיושן במיוחד בליקר. באותה מידה מעניין לדעת איך היה יוצא בנדיקטין עם קוניאק VSOP למשל. מה שכן טעמתי אייריש מיסט במהדורה מיוחדת, נדירה, עם וויסקי מיושן מאוד, ובפירוש הטעם היה מדהים. כך שהייתי מאוד רוצה לטעום דרמבוי בלק ריבן.

MEIMIS

New member
היה כ"כ מדהים כי זה עשוי מ...

ויסקי אירי... והויסקי אירי הוא קליל ביותר

D r a m b u i e

New member
ממש לא

אני לא מדבר איתך על אייריש מיסט סטנדרטי, שפחות טוב מדרמבוי סטדנרטי לדעתי. אני מדבר על גירסא נדירה משנות השבעים. בכל אופן הוויסקי האירי קליל בעיקר בגלל שהוא עובר זיקוק רציף.

MEIMIS

New member
כן, אבל עדיין לא התייחסת למה שכתבתי

האייריש מיסט תמיד יהיה חביב יותר על האנשים בכלל שהויסקי האירי הוא קליל.. ולא גס כמו הויסקי הסקוטי

hermis1

New member
עוד פעם אותו ויכוח ישן נושן../images/Emo88.gif

מה יותר טוב אירי או סקוטי? וויסקי סקוטי הוא גס?? קניתי עכשיו את המקאלן אלגנסיה והדבר האחרון שאני יכול לומר עליו זה שהוא גס. האירים לעומת זאת, חסרי נוכחות לטעמי (שלא לומר תפלים יותר) והולכים נפלא בתוך צ'ייסר ליד הבירה. אבל אם כבר לשבת ולהנות מכוס וויסקי, שיהיה סקוטי.

D r a m b u i e

New member
מה ז"א חביב יותר על אנשים???

אני לא "אנשים"? אני מעדיף את הוויסקי הסקוטי, אפילו הבלנדד, אבל הסינגל מולט בוודאות, על הוויסקי האירי ,ועדיין מצאתי את האייריש מיסט המיושן, טעים בצורה ייחודית. בכלל לא ממש הבנתי, מימיס, למה אתה מתכוון. מי אלא בדיוק האנשים האלה שיעדיפו וויסקי אירי על סקוטי?

MEIMIS

New member
כמעט כל אדם....

שלא מבין באלכוהול ולא רגיל לטעם הויסקי וטעם חזק אלכוהולי שים לו ג'יימסון למשל בכוס אחת וג'וני ווקר אדום/שחור בכוס אחרת יטעם את שניהם ויגיד שהג'יימסון יותר טעים לו... יותר טעים=יותר נעים...

D r a m b u i e

New member
אני כמעט נעלב ../images/Emo7.gif

אתה זוכר שרובינו בפורום, לא בדיוק כל בנאדם שמגיע לבר ואומר לברמן, תעשה לי משהו רק שיהיה מתוק... אני מאוד מאוד אוהב מולטים, אוהב את הטעם, ואני רוצה להאמין שאני אבדיל בין ג'וני שחור, שלא לדבר על מולט, לבין ג'יימיסון... רק טעם העישון יכול בקלות להסגיר את הוויסקי ואני לא מדבר על שאר הדברים. בכל אופן באייריש מיסט שטעמתי, הטעם של העישון היה חזק בערך כמו בארדבג, זה פשוט היה ליקר מוזר בצורה לא רגילה.

MEIMIS

New member
OK... אי הבנה שלי...

הייתי צריך להסביר כמו שצריך מהתחלה.. שמדובר על בנאדם נורמאלי.. שלא שותה הרבה, שלא מבין הרבה יהיה לו יותר טעים האייריש מיסט מאשר הדרמבויי

D r a m b u i e

New member
שטויות זה בסדר...

מה שכן אני לא בטוח שאני מסכים איתך גם בזה... הדרמבוי הוא כל כך מתוק בלאו הכי, ומרגישים בו גם את העשבים, שזה לא עד כדי כך משנה, בטח לא לחיך הלא ממש מנוסה.

siete

New member
הג'יימסון יותר טעים לי מג'וני אדום

אני לא מתביישת לומר.

amircn1

New member
האמת שאני כמעט ולא מבדיל

בטעם בן ג'וני אדום לבן ג'יימסון

D r a m b u i e

New member
גם לי הג'יימיסון טעים יותר מג'וני א

אדום, אבל זה בגלל שכשאני שותה ג'וני אדום אני מרגיש כאילו לקחו וויסקי טוב ושידרגו אותו ללמטה (שיפחתו, או שאין לזה מילה בעברית...) לעומת זאת ג'ימיסון זה וויסקי טוב. ז"א מה שאני מנסה להסביר, ג'וני ווקר זה כאילו הוויסקי הזול של מזקקה גדולה, רואים שמשקיעים בו פחות אהבה. ג'יימיסון לעומת זאת הוא לא הוויסקי המסכן של המזקקה, ורואים גם את זה, או בעוד ניסיון כושל להסביר את עצמי, ג'וני אדום הוא וויסקי סקוטי רע, ג'יימיסון הוא וויסקי אירי טוב. ובכל מקרה יאללה גלנפידיך!!!

למעלה