שאלה בקשר לדמקה

yael800

New member
שאלה בקשר לדמקה../images/Emo68.gif

שלום, אני צריכה לתכנת משחק דמקה. השאלה שלי היא האם כאשר המלך מוריד שחקן אז הוא נוחת מקום אחד אחרי השחקן שהוריד או בכל מקום על האלכסון שאחריו? ושאלה נוספת, האם בהורדה רציפה של מעל פעם אחת שחקן זוטר יכול להוריד לכיוון של אלכסון אחורה? איך העניין מתבצע(קדימה ואז אחורה אם יש או שאי אפשר אחורה)? אני מבינה שמלך כן יכול לכל הכיוונים.. תודה מראש וסופ"ש מקסים :) יעל

montgomery

New member
שיעור דמקה מספר 1

אחרי שאוכלים מסיימים משבצת אחת באלכסון מאחורי הכל שנאכל. תזוזה היא תמיד קדימה. ואכילה היא קדימה. ואריאציות בחוקים: 1) בזמן אכילת שרשרת מותר לאכול אחורה. זאת אומרת, שהכל יסיים באלכסון ומאחורי הכל שנאכל, וזאת בתנאי שאכילת הכלי הזה תהיה האכילה השנייה בשרשרת. זאת אומרת, חייבים לאכול קדימה פעם אחת לפני אחילה אחורה. 2) כשכלי מגיע לסוף הלוח, אפשר לעשותו: א)מלך שיכול ללכת קדימה ואחורה, אבל רק משבצת אחת. ב) "מלכה" אשר יכולה ללכת קדימה ואחורה מספר בלתי מוגבל של משבצות בקו ישר (אי אפשר ללכת 3 משבצות קדימה וימינה ואז 2 משבצות קדימה ושמאלה באותו התור) 3) "שרופים"- חוק אשר אם את שמה את יריבך במצב שהוא יכול לאכול לך חתיכה, הוא מחויים לאכול את החתיכה הזו, אחרת הוא מאבד אותה באוטומט. עומר

yael800

New member
תודה

אני מבינה שהמלך יכול לאכול בשרשרת לכל כיוון ..וכלי רגיל יכול לאכול אחורה רק אם זו אכילה שניה לפחות, נכון?

montgomery

New member
הבנת נכון.

סתם שאלה, את לא במקרה תלמידה של הנדסת תוכנה?

למעלה