שאלה בקשר לדירה

WillMental

New member
שאלה בקשר לדירה

שלום לכולם!
לי ולבת זוגתי נקבעה פגישה ראשונה במשרד הפנים באפריל!
אנחנו כרגע גרים אצל אמא שלי מכיוון שאני סטודנט ולא עושה הרבה משמרות בעבודתי ובת זוגתי לא יכולה לעבוד בגלל שאין לי ויזת עבודה.
שאלתי היא: האם עצם העבודה שאנחנו לא משכירים ביחד דירה תיפגע בסיכויינו לתהליך מוצלח עם משרד הפנים?
*בנוסף לזה רציתי לציין שאני נותן לאמא שלי כסף מדי חודש (לא סכום רציני)
תודה מראש לעונים!

זה לא כזה משנה

אבל אתה צריך להוכיח שאתה יכול לכלכל את עצמך ואת בת זוגתך
להראות תלושים
חוץ מזה אמא שלך יכולה לכתוב מכתב שאתם גרים איתה וגם משלמים לה

bluetartuga

New member
קודם כל ברוך הבא לפורום

ולעניין עצמו- (איזה סניף אתם אגב?). זה משתנה, כמו הרבה דברים ין פקיד לפקיד ובין סניף לסניף.
הרעיון הכללי, שמנחה את הפקידים הוא שצריך לבחון 3 הביטים, בחלוקה גסה- מהות וכנות הקשר, יכולת לתחזק אותו כלכלית, מרכז חיים ועתיד משותף בארץ.
מה ששאלת נכנס תחת שתי קטגוריות- מהות וכנות הקשר - ועם זה אין בעייה כי דוקא מגורים אצל ההורים מעיד על זה שיש משפחה תומכת מסביב וכו
מנקודת המבט הכלכלית אכן יש לכאורה בעייה- איך סטודנט (בן כמה? זה חשוב לפעמים) יכול לתחזק כלכלית קשר כזה שהרי גם אחרי קבלת ויזת העבודה החברה (צעירה מן הסתם אם אתה סטודנט) לא תהפוך למנכ"לית בכירה במשק ותעשה מיליונים...
אבל זה לכאורה.
אם אתה מסביר את הדברים בצורה ישירה אמיתית וראויה, כמו שעשית- אני לא רואה פה שום בעייה. ואם לאיזו פקידה תהיה בעייה תלחמו בה. אתם עושים בדיוק מה שצריך כדי ליצור עתיד- אתם גרים אצל האמא כדי לחסוך להמשך, אתה לומד כדי שתוכל להגיע למשרות טובות יותר בעתיד, חברתך לא עובדת כי אסור. אם תסביר את זה ככה אני בטוח שלא תהיה בעייה. כן אתם צעירים, כן אתם מסתכלים לעתיד בעיניים ולא מפחדים אלא מתכוננים אליו- ובדיוק בגלל זה צריך שהיא תקבל ויזה - כדי שתוכלו לצעוד ביחד לעתיד המשותף.אם מישהו מתעקש דוקא על זה- אתה תמיד יכול לשאול את הפקידה ככה: "מה - היית רוצה שנשכור דירה מהכסף שאין לי כרגע, שלא אבקש סיוע מהאמא שעוזרת לנו ואקרוס או שהחברה תעבוד באופן לא חוקי?? אני לא מוכן לזה וזה בדיוק ההפיך מהתנהגות נכונה ושקולה עם ראייה לעתיד." אני בטוח שהיא תבין.

stkachov

New member
תביא מכתב מאמא + צילום ת"ז שלה

שתכתוב שאתם גרים אצלם, ושהם אף תומכים בכם כלכלית לשנה הקרובה.

למעלה