גלויות:
בנוסף לכל מה שכתב יורם (ששכח להעביר לי מסר, ולכן הדואר אליו יצא רק ביום ראשון), אני רוצה להרחיב טיפה: הגלויה נקראת כך, משום שהדברים שכותבים עליה גלויים לעין כל. גלויה יכולה להיות עם צילום או ציור בחלקה האחורי, ויכולה גם להיות ריקה, ואז אפשר לכתוב מאחור המשך למכתב. היא יכולה להיות עם מקום לבול, ויכולה להיות מבויילת כבר בהדפסה, כלומר גלויות שמודפס עליהן הבול, כמו מעטפות שמודפס עליהן הבול, והן נמכרות בדואר בלבד. היו כאלו גם בישראל, ואני חושב שהיום כבר אין. אגב, תעריף הדואר למשלוח גלויה היה פעם יותר נמוך מתעריף מכתב. אין דבר כזה "גלויה חוקית". המקום היחיד שיש משמעות לכך שהגלויה תהיה "מסחרית" ולא "פרטית", כלומר משהו קנוי ולא עשוי לבד, הוא בתערוכת בולים, במדור הנושאי, כשאספן מראה גלוית מירב, לפי הכללים היא צריכה להיות משהו מוכן וקנוי ולא משהו שהוא ייצר בעצמו. אני חושב שאין הקפדה על זה, והיום בוודאי שאפשר להכין גלויה שתראה מסחרית לגמרי ואף אחד לא ידע, אבל אלו הכללים. ולסיום, אני מכיר גלויות מסחריות שאפשר לשלוח בצורות שונות - בננות, מכוניות וכו', שמוכרים לפעמים במקומות שתיירים מסתובבים. אין משמעות לצורה, וגלויה לא חייבת להיות דווקא בצורת מלבן או בגודל מסויים.