שאלה בקשר לגלגלות.

AnarchistPhilosopher

Well-known member
שאלה בקשר לגלגלות.

נתונה המערכת בקובץ המצורף, כל החבלים והגלגליות חסרי מסה וחסרי חיכוך, כלומר אידיאלים. 1) מהי המתיחות T1 בחבל המחובר למסה m1? 2) נתון ש-m1=m2=m ושכל המסות נעות במהירות קבועה. מהי המסה m3 במקרה זה ומהי המתיחות T1? אלו המשוואות שקיבלתי: m1g-T1=m1a1 m2g-T2-2T1=m2a2 m3g-T3-T1-T2=m3a3 בקשר למשוואה האחרונה, אני לא בטוח אם זה צריך להיות T3-T1-T2 או שזה T3-2T1, האם מה שכתבתי בהתחלה נכון? וקיבלתי ש-T2=2T1 T3=T1+T2 (או אם המקרה השני נכון, אז T3=2T1). וקיבלתי את המשוואה בשביל התאוצות 2a1+a2+a3=0 האם זה נכון? בעיקרון, אם מה שרשמתי לעיל נכון, אז הבעיה שלי היא עם שאלה ב', בשאלה זו כל התאוצות מתאפסות, אבל אז אני מקבל חוסר עקביות בשאר המשוואות, אז אני מבין שיש לי טעות באחת מהמשוואות לפחות, מישהו יכול להעיר לי היכן הטעות? תודה מראש.

maverick 42

New member
בדיוק קיבלנו את אותה שאלה

ואני יכול להגיד לך מה הטעות הראשונה שלך, ואלי משם נובעת המשך הטעות שלך: לא חישבת נכון את מערכת הכוחות על כל משקולת. אל תמהר, ותעשה את זה בצורה מלאה. קח בחשבון שיש לך גלגלת בין 2 חבלים לחבל אחד, אך מכיוון שהיא חסרת מסה, היא לא נחשבת בתאוצה אלא כנמצאת במהירות קבועה (משמע - סכום הכוחות שווה אפס). בנוסף, לא הבנתי איך הגעת ליחס בין התאוצות רק על סמך הנוסחאות של מתיחות של החוטים? אתה צריך גם את היחס הגיאומטרי (בד"כ הטריק בשאלות כאלו של גלגלות) של החוטים עצמם. אם אתה רוצה, אני יכול לשלוח לך את הפתרון לשאלה. שלך לי מסר פרטי.

למעלה