שאלה בקשר לגילוי עריות

גרעאפס

New member
שאלה בקשר לגילוי עריות

לא ברור לי למה החילוניים לא תומכים בגילוי עריות כמו שהם תומכים בהומוסקסואליות? האם אני מריח מוסר כפול? למה זה מותר וזה אסור? לדתיים פה יש עקביות ברורה, שני הדברים לא טבעיים לכן לא מוסריים. תקנו אותי אם אני טועה.

בגילוי עריות

יש סכנה ממשית לעובר שיכול להוולד. ביחסים הומוסקסואלים אין סכנה לאף צד. וחוץ מזה- מי אתה שתגדיר מה טבעי ומה לא?

אלדד26

New member
אתה טועה.

שתי התופעות שציינת קיימות אצל בעלי חיים. גילוי עריות גורם להריונות שמהם נולדים צאצאים בעלי סבירות גבוהה לעיוותים כאלה ואחרים - פיגור שכלי, למשל - עקב הכפלת גנים. הומוסקסואליות אינה גורמת לשום תופעה מזיקה. בקיצור, שני הדברים הם טבעיים. התופעה הראשונה נחשבת לבלתי מוסרית כיוון שהיא עתידה לגרום סבל; התופעה השניה נחשבת לבלתי מוסרית רק אצל אנשים חשוכים. אין פה שום מוסר כפול. אתה יכול להמשיך לחפש.

גרעאפס

New member
ניתן להקביל

את העיוותים הפיזיים שבעובר שנוצר עקב גילוי עריות לעיוותים נפשיים בילד מאומץ של הורים הומואים. חוץ מזה, אם דואגים לרווחה של ילדים כל כך, למה פשוט לא לחוקק חוק המאפשר לאנשים שעברו מבחן שנקבע שרירותית ע"י הממשלה להוליד ילדים. למען התקינות הפיסית והנפשית של הילד. למען שלא יסבול. ז´תומרת, אם באמת היה אכפת לרווחת הילדים הנולדים זה היה מתבטא גם בהרבה אופנים אחרים, לא?

אלדד26

New member
על הקצנות.

"לעיוותים נפשיים בילד מאומץ של הורים הומואים" אני לא מתכוון להתייחס למשפט הזה עד שלא תביא לי את המחקרים המופלאים אותם קראת בנידון. עד אז אתייחס לזה כאל אגדה פנטסטית שהמציא מוחך הקודח. "למה פשוט לא לחוקק חוק המאפשר לאנשים שעברו מבחן שנקבע שרירותית ע"י הממשלה להוליד ילדים." כי הממשלה לא יודעת איך לגרום לכך שהתינוקות יהיו בריאים ושלמים. כי הסיכוי שילד ייוולד מפגר סתם ככה קטן לאין ערוך מהסיכוי שהוא ייוולד מפגר להורים שיש ביניהם קרבה משפחתית. "אם באמת היה אכפת לרווחת הילדים הנולדים" כשהמדינה תפסיק לזרוק כסף על הכמויות האדירות של הצאצאים החרדים שגדלים בתנאים מחפירים, על הישיבות מוצצות הכספים, ועל החרדים העסקנים הזוללים את כל כספי המיסים שאנחנו משלמים, ותתחיל להפנות את הכספים האלו למטרות ראויות כמו תשתיות, רווחה, בריאות, חינוך, וכו´ - אני מבטיח לך שהילדים הנולדים יזכו ליתר תשומת לב.

גרעאפס

New member
אה כן תראה...

אם אתה רואה בהולדת ילד שייסבול בעולמנו מאורע שיש להמנע ממנו אז למה לא לאפשר רק לאנשים בעלי מטען גנטי ארי ואיי.קיו של 140+ ללדת ילדים. ילדים כאלה סביר שיסבלו בחייהם מעט. מה רע בהצעת חוק כזו? וחוץ מזה מה מפריע לך בהולדת ילדים עם עיוותים פיזיים? לא נוח לך להסתכל עליהם ברחוב?

[אורן]

New member
לכל דבר יש גבולות

למנוע מאנשים בעלי קרבה משפחתית להוליד ילדים זו פגיעה בחופש הפרט. גם למנוע מאנשים בעלי איי קיו נמוך מ- 140 זוהי פגיעה בחופש הפרט. ההבדל הוא שהסיכוי שיוולד ילד מפגר לאנשים בעלי איי קיו נמוך מ- 140 נמוך בהרבה מהסיכוי שיוולד ילד מפגר לאנשים בעלי קרבה משפחתית. ככה שבעצם השאלה בקשר לחופש הפרט היא עד כמה אתה מוכן להגביל אותו ומה הסיבות. הסיכון שיצא ילד מפגר לאנשים בעלי קרבה משפחתית הוא גבוה, ולכן לא הסכימו לקחת אותו. הסיכוי שיוולד ילד מפגר לאנשים בעלי איי קיו נמוך מ-140 הוא סיכון מספיק נמוך כדי שיהיה אפשר לקחת אותו כדי לאפשר את חופש הפרט. "וחוץ מזה מה מפריע לך בהולדת ילדים עם עיוותים פיזיים? לא נוח לך להסתכל עליהם ברחוב?" אני לא יכול לענות בשמו של אלדד אבל הילדים עצמם יסבלו.

גרעאפס

New member
אוקיי,

אבל לא רק מפגרים סובלים בעולמנו! למה לא להרחיב את הילודה המבוקרת הזו, הנשענת על אותו עקרון אז אין לכם סיבה להתנגד, במקומות אחרים בהם נולדים ילדים סובלים בפוטנציה. למשל, הורים נרקומנים. הורים חולי נפש. הורים עניים מדי. הרי אתם, אולי, לא נלהבים מהרעיון של חגיגת קצבאות ילדים לחרדים, נכון? ואתם מתרצים זו ע"י אי מתן תשומת לב לילדים במשפחה של 8 אחים. הנה מקום להגבלת ילודה לאנשים שסובלים, לא??? בגלל שהעקרון הוא אותו עקרון בדיוק הנקודה היא לא היכן עובר הגבול. אלא איפה נוהגים בדיוק במוסר כפול!

[אורן]

New member
המוסר הכפול כולו בראש שלך

"אבל לא רק מפגרים סובלים בעולמנו! למה לא להרחיב את הילודה המבוקרת הזו, הנשענת על אותו עקרון אז אין לכם סיבה להתנגד, במקומות אחרים בהם נולדים ילדים סובלים בפוטנציה. למשל, הורים נרקומנים. הורים חולי נפש. הורים עניים מדי." בקשר להורים נרקומנים או חולי נפש- אני לא תומך בזה שהם יולידו ילדים, זה באמת סיכון גדול מדי (אם ההורים נרקומנים הילדים בטוח יצאו עם מומים, ואם הם חולי נפש ההורים פשוט לא יוכלו לגדל את ילדיהם). הורים עניים מדי- בשביל זה יש עזרה ממשלתית למי שבאמת צריך (מדינת רווחה) ואני לא מדבר על קצבאות הילדים שזה בפירוש חלוקת כסף. ושוב- ילדים להורים עניים לא יסבלו כמו ילדים עם מומים פיזיים. למרות זאת אני חושב שההורים עצמם צריכים להיות אחראים מספיק לפני שהם הופכים להורים ולבדוק אם הם מוכנים לזה כלכלית, אבל זאת אחריות אישית של ההורים. "הרי אתם, אולי, לא נלהבים מהרעיון של חגיגת קצבאות ילדים לחרדים, נכון? ואתם מתרצים זו ע"י אי מתן תשומת לב לילדים במשפחה של 8 אחים. הנה מקום להגבלת ילודה לאנשים שסובלים, לא???" לא הבנתי את המשפט... מצטער לפעמים אני קצת קשה הבנה.

אלדד26

New member
אני לא מסכים עם דבר אחד

"זאת אחריות אישית של ההורים". כן, אתה צודק, אבל אם ההורים עיוורים ומונחים על ידי מצוות פרו ורבו, ומייצרים ילדים בלי הבחנה, אז צריך לעצור אותם באמצעים חוקיים. אין שום סיבה שהמדינה תאפשר לאנשים להביא ילדים לעולם ואח"כ להזניח את אותם ילדים.

[אורן]

New member
במקרה זה דיברתי רק על הורים עניים

בכל מקרה אני לא חושב שיש איזושהי דרך שבה אפשר למנוע מהורים עיוורים להוליד הרבה ילדים.

אלדד26

New member
אגב,

שיהיה ברור, כשאמרתי "עיוורים" התכוונתי לעיוורים במובן הרחב של המילה, ולא לאנשים שאינם רואים פיזית. (אם מישהו לא הבין) ולגבי דרכי מניעה, ציינתי את סין ויש דרכים נוספות.

[אורן]

New member
אופס...

אני לא ממש הבנתי את זה...
נו טוב... בכל מקרה, סין היא לא המדינה שאנחנו רוצים להדמות אליה, לפחות מבחינת יחסה לזכויות האדם.

[אורן]

New member
זה אף פעם לא יבוא לבד...

ברגע שמשהו יפרוץ את הדרך זה יביא לשורה של חוקים שפוגעים בזכויות הפרט.

Dorfl

New member
מה בנוגע להגבלת הילודה בחברה החרדית

סימן שאלה. הם בהחלט מסננים את הילודה - כופרים לא מתחתנים, לא מיוחסים לא מתחתנים, נשים שאח שלהן פעם במקרה הסתכסך עם הבן של איזה רב ראשי לא מחותנות!!! סתם נקודה למחשבה.

Dorfl

New member
זה מונע מהם מלהתרבות

בביטוי שבו השתמשתי משתמשים בד"כ בהקשר אחר, אבל הבנתם את כוונתי.

Dorfl

New member
מאוד עקיפה? איך אפשר להיות יותר

ישיר ובוטה? איך?

למעלה