שאלה בקשר לגורים

superyal

New member
שאלה בקשר לגורים

טוב אז ככה הכלבה שלי המליטה לפני כמה ימים זו ההמלטה השניה שלה אבל הראשונה הייתה לפני המון זמן והיו הרבה יותר גורים אז אני כבר לא זוכרת ממש, בכל מקרה יש לי כמה שאלות: 1. כמה זמן עד שהגורים פוקחים את העיניים? 2. כמה זמן עד שהם מפסיקים לינוק? 3. כמה זמן עד שצריך סליחה אפשר למסור אותם? הכלבה היא כלבת רועה גרמני והגורים מעורבים עם משהו אחר יש שלושה גורים אם זה משמעותי... תודה רבה ...

תשובות בקשר לגורים

1. אם אינני טועה העיניים נפקחות בערך בגיל שבועיים. 2. גורים יונקים בד"כ עד גיל 3 שבועות בערך, בגיל הזה אפשר להתחיל להעביר אותם למזון גורים. 3. אין למסור גורים לפני גיל חודשיים. 4. למרות שלא שאלת (ולפני שמישהו כאן יגרום לך ל"אנטי" לגבי כל העניין)- אחרי שהגורים יגמלו כדאי מאוד לעקר את האמא (וגם את הגורים, לכשיגדלו), זה המעשה המוסרי ביותר, וגם הבריא ביותר עבור הכלבה שלך. האינטרנט מלא מאמרים על טיפול בגורים ועל יתרונות העיקור, צריך רק לחפש. שיהיה בהצלחה.

ניל´´י

New member
גורים....

פקיחת עינים, זה נתון שמתשנה.. לפעמים הגור פוקח עינים בגיל 10 ימים ולעפמים בגיל 14 ימים, זה יכול להיות גם באותו השגר. יש לתלע את הגורים בשבוע הרביעי ולחזור על התילוע לאחר 10 ימים, אפשר להעביר אותם לאוכל מסחרי בגיל 4 שבועות בכדי להקל על האמא. יש לחסן חיסון ראשון בגיל 7 שבועות. אין למסור את הגורים לפני גיל 8 שבועות, הגיל החשוב מבחינת התפתחותו של הגור הוא בין 6 ל 8 שבועות. וכקודמתי, ממליצה לעקר את הכלבה.

למעלה