שאלה בקשר לבת שלי

שאלה בקשר לבת שלי

האמת שכל הזמן אני כותבת על הבן שלי פה. אבל בזמן האחרון אני חושבת שיש לי גם איזו בעיה עם הבת שלי. גם היא בת 6, והיא ילדה מאדדדדדדדדדדדדדד פקחית ופטפטנית, והאמת שיותר מידי. היא לא מפסיקה לדבר, לא משנה על מה ועם מי, כל הזמן פטפטת, וזה פשוט בלתי נסבל, באמת. והיא גם מאד פעילה. אמנם בגן היא בסדר גמור, עובדת מצויין, מרוכזת מאד, וגם בבית היא מסוגלת לשבת שעות ולצייר או לעשות דברים אחרים, אבל לפעמים היא כמו תזזית, רצה בין החדרים, כל הזמן במרוצה. יש לה גבס על היד, אבל אתמול היא ניסתה לטפס על עץ. אנחנו הולכים לרופא, מחכים בתור, והיא בנתיים מסתובבת מפה לשם, עושה הצגות לכל הממתינים (תרתי משמע הצגות), שרה, לא יושבת על ה*** כמעט ולשניה. גם אצל הרופא היא ככה, והוא שאל פעמיים, לדעתי ברצינוץ, אם חשבנו לתת לה ריטלין ושאל איך היא בגן. במכונית היא שואלת 100 פעמים "מתי נגיע?" או שרה שירים, שזה לפעמים נחמד ומצחיק, אבל לפעמים זה מעיק, כי היא יכולה לשיר שעה וחצי או לדבר ולשאול שאלות נון סטופ. היינו אתמול בסרט, והילדה לא הפסיקה לשאול שאלות, פשוט שעתיים של פטפטת, כמעט שמתי עליה צרחה, אבל לא רציתי להפריע. הילדה לא מפסיקה לדבר. מצד אחד היא יושבת שעות ועושה עבודות או חוברות, מעסיקה עצמה מצויין, מצד שני היא שובבה וקופצנית כמו 10 בנים. ונחבלת לא מעט (פתחה פעמיים סנטר, עכשיו שברה יד). היינו אתמול באירוע, היא כל הזמן הסתובבה סביבי ופטפטה או השתוללה (קיבלה שריטה ונפלה פעמיים), בלי דקה של מנוחה. הערב התפרצתי עליה ואני מרגישה נורא (בגלל זה החלטתי לכתוב). היא כל הזמן מדברת איתי, אם אני מקשיבה או לא, לאא נותנת לי מנוחה כמעט, לפעמים רוצה שאצייר איתה (אם כי לפעמים יושבת לבד). כל הזמן "נדבקת" אליי. אני יודעת שזה מאהבה ורצון תקירבה, אבל לפעמים משגע אותי, אני לא יכולה לזוז כמעט, כל הזמן היא ברקע. לפעמים זה נחמד, אבל בזמן האחרון זה ממש מכביד. אם היא לא עם חברות היא כל הזמן נדבקת אליי ומדברת איתי ורוצה תשובות והיא יכולה לשאול או להגיד משהו 30 פעמים. יש לה שגעון חדש, שאעבוד בטויס אר אס, כדי שתוכל לקנות כמה מתנות שבא לה. אמרתי לה שזה לא אפשרי, שצריך לשלם וכו, והיא בשלה. בי נשבעתי, היא לא הספיקה לדבר על זה יום שלם, לקחת ספר טלפונים וחיפשה מספר טלפון שלהם שאתקשר ואשאל אם יש עבודה... הערב נמאס לי. רציתי לצפות ב"השיר שלנו" (מכורה מה לעשות) והיא יושבת לידי ושואלת שאלות ורוצה מים ורוצה מיץ ולא מפסיקה "אמא" "אמא" "אמא". בסוף התפרצתי וצרחית ככה שהיא נבהלה. אמרתי לה שאני לא יכולה יותר, ושתיתן לי מנוחה, שהיא חייבת לתת לי כמה דקות לשתות קפה, לאכול, לקרוא, במיוחד בערב. אני מרגישה רע שהתפרצתי, אבל לא ידעתי מה לעשות, התפוצץ לי הראש, משעה 7 בבוקר (מינוס שעתיים שהיתה אצל חברה). אין לי מושג אם יש לה הפרעות קשב או "סתם" היא מאד תובענית, אבל אני לא יודעת מה לעשות. זה לא שאני לא מקדישה לה, אני לא עובדת, ואני איתה כמעט כל הזמן (עכשיו חופש אז אני איתה כל היום, פרט לאם היא עם חברות), ואני מנסה להקדיש לה תשומת לב ולדבר איתה ולצייר איתה ולשחק איתה, אבל לפעמים זה טו מאץ', כי היא רוצה אותי כל הזמן איתה. לקחת אותה לרופא? להתייעץ עם פסיכולוג? לא יודעת מה לעשות. היא באמת ילדה מדהימה ומצחיקה ומתוקה, אבל לפעמים קשה לי איתה יותר מאשר איתו. ויש לי רגשי מצפון שהתפרצתי עליה, אבל כבר הייתי עייפה וחם והיא שיגעה אותי כל היום והוצאתי הכל... מה עושים???

spidergirl

New member
מה יותר פשוט מללכת לאבחון?

לפי מה שאת מתארת ובהתחשב בזה שיש לה אח ADHD יש סיכוי טוב שזה פשר ההתנהגות. מה יעזור פסיכולוג אם זה ADHD? וחוץ מזה, אם הרופא כבר הציע ריטלין, איזה עוד ספקות יש לך?

הבן מאומץ, היא לא.

ובקשר לרופא, חשבתי שהוא צוחק (כי הוא "מת" עליה ותמיד מתבדח איתה והיא איתו), אבל בזמן האחרון אני חושבת לעצמי, שאולי הוא רציני. זו ילדה ללא הפסקה. אמנם אוהבת מאד ציור ועבודות אמנות ומסוגלת לשבת על חוברות ודפי צביעה, אבל היא כזו תזיזית ופטפטנית שאני מתחילה לחשוד ולחשוש שיש לה בעיה.

גמבה חמודה, מדוע לא לגשת לאבחון?

ילדה ללא הפסקה,וכל מה שציינת, נדמה לי כי מגיע לה אבחון מסודר, לא? עדיף לאבחן עכשיו, מלהצטער אחר כך...

spidergirl

New member
חחח, זה באמת שולל את הרקע

המשפחתי
אבל באמת - למה לא לאבחן ולראות, חבל על הסבל של שתיכן. בהצלחה!

shohaml

New member
דעה אלטרנטיבית

האם רופאים תמיד צודק? האם הוא מסיר כל ספק? יתכן בהחלט שזה עיניין של גיל . לפעמים יש יתר מודעות וכל מה שנראה כמו, הופך לודאי. נראה שצריך להיזהר מאוד בדברים האלו וכפי שאמרת היא מאוד צעירה כך שניתן לחכות עוד כשנתיים -שלוש . ובינתיים מתוך דעה ביתי מקצועית אולי צריך לתת לה הרבה אהבה וסובלנות

פרחיה2

New member
סבלנות לא קונים בחנות...

ממש מצחיק, הסיפור שלך, אני רואה בדמיוני את בתי בת ה-18. שמגיל שנה וחצי כשהתחילה לדבר עד היום לא הפסיקה... אז לא ידעתי שזה קשור לADHD, אז לא אבחנו כלום אבל... מרגע שהגברת הצעירה מצאה לה חברות ומאוחר יותר גם חברים , החיים בבית יותר נינוחים. היא העבירה את הפטפטת שלה לחבריה. טוב, לא הכל, ועדין אני מוצאת עצמי מקשיבה ועונה עד 1-2 בלילה לפעמים, כשהיא חוזרת ממסעותיה, אבל מגיל חמש בערך הפטפטת פשוט התחלקה ביני לבין החברים ולי היתה מנוחה. מגיל 12 בערך רוב הפטפוט עבר לחברים, ולי נשארו רק השחנ"שים. לפני שנה וחצי במהלך הבגרויות הבנו שלא יזיק לה לקבל ריטלין כדי לשפר את הריכוז כשהיא לומדת, ונבחנת וכדי להרגיע אותה בזמן שעורי הנהיגה והטסטים...והיא עברה איבחון נאורוליגי וקבלה מרשם. מתי נזכרתי בכל זה? שלושה חודשים שאני ה"מלווה" שלה בכביש. אז, אי אפשר לדבר בפלאפון, אי אפשר לכתוב SMSים, ומי האוזן שוב? אמא.. לא יאומן זה לא עבר לה. לא סוגרת את הפה. עוד שבוע והיא כבר יכולה לנהוג בלי מלווה! ברוך שפטרנו... ואגב, ומאוד חשוב, גם היא מאוד יצרתית, מצירת וצירה שעות בתור ילדה {וגם גזרה תפרה צבעה וכל השאר} והיתה תמיד תלמידה מצטינת. שום סימנים לADD מהסוג שלי או של אחיה העיף, חסר המרץ ונטול המוטיבציה... אתם עוד תשמעו על פצצת האנרגיה הזו!

למעלה