שאלה בקשר לבלמים

מיכאל34

New member
שאלה בקשר לבלמים

רציתי לשאול האם אתם ממליצים על מעבר לבלמי דיסק, והאם יש לכם מושג כמה בערך זה צריך לעלות ? יש לי הכנה בספשיילזד סטמג'מפר. תודה מראש, מיכאל

stavmax

New member
כנס...

אני רוכב על ספשלייזד סטמפגמפר M4 זנב קשיח ועשיתי את המעבר למעצורי דיסק של שימנו 525 הידראולי ובינתיים (אין לי אותו הרבה זמן) אני מרוצה ממנו... הוא אחלה בינתיים... עולה בערך 1000-1200 ש"ח לזוג תלוי איפה אתה קונה אבל אתה צריך להבין משהו אחד... ההכנות שיש לך על השלדה והבולם לא מספיקות אתה צריך גם נאבות שמתאימות לדיסק (תוסיף עוד 600-700 ש"ח לנאבה טובה... תלוי איזה רמה אתה רוצה ) כרגע אם אתה רוכב על סטמפרגמפר אין לך נאבה מתאימה אתה יכול גם לשדרג לדיסק מכני שזה יותר זול מדיסק הידראולי והוא מספיק טוב (אם אתה הולך על מכני ה AVID מצויין) ועוד משהו ... שאתה מחליף נאבות החנות תיקח לך כסף על העבודה (בניית גלגל חדש) (אני לא יודע את המחיר כי לי לא לקחו בגלל שהחלפתי לגלגל בנוי כבר .. עשיתי טרייד בין המאביק שלי לWTB Laser Disc עם נאבה מתאימה לדיסק יש לך עוד אופצייה לבדוק שהיא מעצורי חישוק הידראולים (Magura) אבל עליהם אני לא יוכל לספר לך הרבה כי אני לא יודע עליהם כלום מקווה שעזרתי סתיו

מיכאל34

New member
תודה רבה לכם על התשובות המפורטות

סתיו ועודד - תודה לעודד - בהצלחה בעבודה החדשה. מיכאל

מעבר למעצורי דיסק

אין ספק שיש הבדל בתוצאה הסופית תכל'ס בין מעצורי וי (טובים) לבין מעצורי דיסק טובים. יתרונות מעצורי וי: 1. פשטות ,אפשרות לתקן תקלות בשטח. תחזוקה קלה. 2. מחיר - רפידות חילופיות זולות. 3. בד"כ באים עם האופניים (הערה רצינית עם חיוך) 4. המעצורים הטובים מקנים כוח עצירה חזק. חסרונות מעצורי וי: 1. עבודה בינונית עד גרועה בתנאי בוץ ורטיבות. 2.מודלוציה נחותה. מודולציה היא היכולת לשלוט על חוזק העצירה ועל קצב ההאטה , רוב מעצורי הוי מתאפיינים ב"נשכנות" כלומר מהר מאוד מגיעים למצב בו הם נועלים את הגלגל. נעילת גלגל אחורי מלווה בהחלקה ימינה או שמאלה של החלק האחורי ,נעילה בגלל קדמי מלווה לעיתים בהתהפכות סביב ציר הגלגל הקדמי "הפכה" בלשון העם. על מעצורי דיסק כתבתי פעם בהודעה הזאת , יש שם מספיק מידע בשביל לתת לך מושג כללי. לגבי האם כדאי לך לעשות את המעבר, הכל תלוי בשיקלול אופי הרכיבה שלך (האם עושה הרבה טכני, אוהב ירידות וכו') ,האם אתה רוכב הרבה בחורף (זכור שרוב החורפים בארץ הרבה פחות רטובים מזה שעברנו...) ומצבך הכלכלי-תקציבי. שלך בברכה , עודד. *********** כותב הודעה זאת עובד בעסק ליבוא ,שיווק ומכירה של אופניים וציוד אופניים כפי שדובר עליו לעיל ********

Weekend Warrior

New member
V מול דיסק - כמה מילים

אתחיל בכך שאודה שהרגישות שלי לבולמים טובים גבוהה, ולכן זה אחד השדרוגים העיקריים והראשונים בם השקעתי ואין ספק שדילמת ה - V/דיסק חלפה גם בראשי. אני אישית שדרגתי ל - Avid SD7 Levers + Avid ArchRival וזה מדהים! בשבת האחרונה ירדתי עם האופניים את מעלה זיק...ולא הרגשתי כל חוסר ביעולת בלימה ו/או רגישות בלימה. להערכתי הקיט הנ"ל של Avid גם לא חסר ברגישות (אינו "נשכן") ההנחה העקרונית שבלמי דיסק טובים יותר מקובלת עלי אבל אני חייב לומר שמי שאופניו לא בנויות לזה (כלומר חסר בנאבות דיסק) מדבר על מינימום 2000 ש"ח השקעה עבור מעצורים. הסט שלי עלה בארה"ב 99$ (כולל כבלים!! ואבזריהם) ועולה בארץ בערך 1000 ש"ח. אני אישית אעבור לדיסק רק באופניים הבאות, שם אשקיע מראש בנאבות דיסק.

למעלה