שאלה בקשר לבולמים ?

takingg

New member
שאלה בקשר לבולמים ?

ברכיבה האחרונה בבוץ,פרץ לי מחזיר שמן שמן בבולם הקידמי השמאלי והשמן נזל משם( קטום 125).
ושאלתי,האם לשפץ רק את הבולם התקול או שעדיף לשפץ את שניהם ? (השני אין עליו טיפת שמן אחת !)
הרבה שמן יחסית,נזל על הקליפר ועל הרפידות הקדמיות,האם להחליף את הרפידות הקידמיות גם ?

Fengluzon

New member
לפעמים אין צורך להחליף את המחזיר שמן, יש לבצע מספר בדיקות:

לפעמים בולמים פורצים בשל לכלוך שחדר את מחזיר האבק והשמן ואז השמן בבולמים פורץ החוצה. ע"י ניקיון ניתן לפתור את הבעיה הזו.
אתה יכול להוריד את המחזיר אבק ולדחוף פילרגייג' או סרט פילם ולהעבירו סביב הבולם עד שתנקה את כל הבוץ והחול. לפמפם את הבולם ולראות האם יוצא עוד שמן. כנראה תאלץ לבצע מספר סבבים. לאחר שהכל נקי, אתה יכול להחזיר את הכל למקום ולמלא שמן דרך פתח ניקוז האויר. חשוב לדעת כמה שמן יצא ובהתאם למלא.
במידה ומדובר בכמות נאה, יש לפרק את התבריג העליון של הבולם ולמלא במידת הצורך. אצלך הבולם הוא תא פתוח ולכן יש למדוד את גובה האוויר לפי הספר ולנקז שמן בהתאם. יש הרבה סרטים ביוטיוב שמסבירים כיצד לעבוד על בולם תא פתוח.
מעבר לכך לגבי הרפידות, אני היית מפרק ומנקה הכל ומחליף לרפידות חדשות. (שמעתי על כאלו ששרפו את הרפידות ולאחר מכן ניקו עם בד שמיר והרכיבו בחזרה). אני באופן אישי חושב שזו טעות משום שמדובר בבלמים שלך ואני באופן אישי לא הייתי לוקח את הסיכון הזה.
בהצלחה.

מיכהWR

New member
לגבי החלפת הרפידות זה לא חד משמעי

אם אתה מאלה שחייבים את הברקס ברמה של סטופי עם אצבע אחת אז מה שאכתוב פה לא רלוונטי.
אחרי ניקוי עם בנזין או ממיס חזק אחר יש מצב (אם כי לא תמיד) שהרפידות יחזרו לעצמם - בהתחלה פחות ואחרי כמה רכיבות יותר.
בגדול אפשר לנקות היטב ולעשות רכיבת מבחן - אם הבלימה עוברת את סף הבטיחות המינימלי כנראה שמשם המצב ישתפר באיטיות מרכיבה לרכיבה.
ברור שהכלל 'אם יש ספק אז אין ספק' נכון פה יותר מתמיד.

המחשמל 64

New member
מנהל
יכול להשתמש במוצר לפי הדוגמא

המחשמל 64

New member
מנהל
הבולמים דורשים כך מתברר תחזוקה תדירה ולא רק בהיבט

החלפת שמן. הנה סיפור קטן וממש שלא ממזמן.
באופנוע שלי (GG-250F ) 2012, החלה תופעה של מעין שריקה מאזור הבולם השמאלי.
בהתחלה חשבתי שמדובר בכשל באחד הבושינגים במרזוקי אבל לא הרגשתי איזו נקישה או נקודה
קשה במהלך התנועה . הדבר קורה ברכיבה על תוואי סלעי ו/או כאשר הבולם מתכווץ עמוק .
בבדיקה מול הגורמים הרלונטיים מתברר שבעיית בושינגים במרזוקי "בגיל" הזה לא נצפתה .
בנוסף במוסך בדקו את הבולמים והחליטו לשמן את מחזירי השמן.
במיידי התופעה נעלמה. היא חזרה לאחר מספר ש"ע ורכיבה בתוואי רטוב.
יש השפעה לעמידה של הכלי ולפי הנ"ל המחזירים דורשים גירוז במידה והכלי עומד גם זמן מה.
החלטתי להוריד את ספר תחזוקת הבולמים מאתר היצרן ולהבין מה לתחזק ,לכוונן וכו' אחת ולתמיד.
הורדתי את הקובץ ובאתר זה מה שכתוב:
Marzocchi lubricates the dust seals of its forks with grease to help the stanchion tubes slide easier, particularly when the forks have not been used for a long period of time. Use of the forks can melt the grease, causing it to stick to the stanchions, and give the appearance of an oil leak. Inspect the forks to ensure that this is not the result of an oil leak. After every use, carefully clean the fork’s outside surfaces, with special attention to stanchion tubes and dust seals.
לגבי רכיבה בבוץ:
During use, mud or dirt can stick to the fork leg surface. Failure to promptly remove such mud or dirt may result in serious damage to the suspension system.
אז כפועל יוצא מאז אני תמיד מגרז אותם, מידי פעם .כל סביב 10 שעות, בספריי גריז .
לטובת המחזיר הפנימי קניתי באיביי sealmate עלה כמה שקלים.

katuel

New member
שים לב שהיצרן מדבר על גירוז רק

מחזירי אבק. ואתה הרחבת למחזירי שמן.

המחשמל 64

New member
מנהל
צודק הערה נכונה.אכן,הטיפול הוא

במחזירי האבק וזה אכן מה שאני מבצע.

למעלה