שאלה-בקשר-לאקזלטד.

5 0 6

New member
שאלה-בקשר-לאקזלטד.

(ומצטער-על-טופעוט-הלוואי,יש-בעיה-במקלדט). האם-צריך-איזשהם-עזרים-מיוחדים-כדי-לשחק-באקזלטד?יש-ספר-חוקים-כמו-של-DND,נכון?אם-כן,האם-אני-חייב-אוטו-כדי-לשחק?ובכלל:מישהו-יכול-לפרט-קצט-על-העולם-של-אקזלטד?מהם-הגזעים/המקצועוט-השונים?האם-יש-בעולם-אקזלטד-קסם-ויצורים-אגדיים-כמו-בDND?האם-צריך-קוביוט-מיוחדוט-או-שאפשר-לשחק-עם-הק6-הרגילוט?ובמקרה-וצריך-קוביוט-מיוחדוט:למה-משמשט-כל-קובייה? ושוב,סליחה-על-השגיאוט.

DDN

New member
יו - איזו הודעה קשה.

על הלחצן הנחמד שקוראים לו אנטר שמעת? למה אתה עושה כל כך הרבה מכפים? (עם קוף או כף?) שמישהו יסיביר לו איך עושים רווח בפלאפון. מקלדת דפוקה היא לא תירוץ להחליף כל ת בט. יש לך מקלדת וירטואלית חלק מחלונות שבה אתה יכול להשתמש. וגם יש איזו פונקציה של תפוז לעניין.

5 0 6

New member
ממש מצטער../images/Emo9.gif

זו בדיוק הייתה הבעיה עם המקלדת: חלק מהמקשים לא עבדו, ביניהם האות ת', לכן נאלצתי להחליף אותה ב-ט'. המקווים הם בגלל שגם הרווח לא עבד. למזלי, כבר היום קניתי מקלדת חדשה והיא עובדת מצויין, כמו שאתה רואה. ושוב סליחה על הטירחה שבקריאת ההודעה שלי (גם אני לא הצלחתי לקרוא אותה, זה בסדר).

רמץ

New member
אז ככה...

כן. יש ספר חוקים בסיסי Core Rule Book ואני חושש שהוא הכרחי. בנוסף יש צורך גם בקוביות d10 (רק d10 וכמה שרק אפשר). חוץ מזה - אתה מוריד את דף הדמות מהאינטרנט, מדפיס, מכין עפרון HB2, מחק וכיבוד קל - ואתה מסודר. העולם של Exalted הוא אותו World of Darkness מפורסם של WhiteWolf רק מלפני הרבה הרבה הרבה הרבה הרבה שנים - כך מספרים לי. הדבר הראשון שאפשר למצוא בספר של אקזלטד הוא מפת העולם: בריאה (Creation). אתה צריך להתנער מעט מהתבנית של מו"ד. זה נכון לגבי ה"גזעים" וה"מקצועות" וזה נכון גם לגבי אופי המשחק... גילגם כבר כתב על עולם Exalted בהרחבה - אני בטוח שזה יהיה מעל ומעבר למה שרצית לדעת.

Gilgam69

New member
וואו! איזה מפה מפורטת!

מאיפה מצאת אותה, רמץ ידידי? יש בה (כמעט) הכל! פשוט מגניב. דרך אגב, אפילו לא זכרתי שכתבתי תיאור של עולם אקזלטד. טוב להיזכר בזה, למרות שאם היום הייתי כותב אותו, הוא היה פי מיליון יותר טוב... אם הייתי מוסיף לתוכו את כל מה שלמדתי עד היום, ומדובר בחתיכת ספוילרים. לראות את הדף דמות גורם לי לבכות... זאת פשוט השיטה הכי כיפית בעולם!

רמץ

New member
גילגם, אתה קצת מפחיד אותי לפעמים...

נראה לי שאתה קצת ב-Overdose, אולי כדאי להפחית. ... נהההה...

5 0 6

New member
תודה!../images/Emo45.gif

ובקשר לקטע של DND, הכוונה ב"מקצועות" היא לסוגי דמות שונים. לפי הקישור שנתת להודעתו של גילגם, הבנתי שיש לוחמים, כוהנים, קוסמים וכו'. באלה אני מתכוון למקצועות. רציתי לדעת אם אפשר לבחור אחד מאלה או אולי בכלל לשחק סוג נשגב אחר וכו'.

Gilgam69

New member
באופן עקרוני אין מקצועות

הקאסטות השונות הם סממן "טבעי" שנבחר עבור הדמות ברגע שהיא עוברת התעלות (הופכת לנשגבת). יש נטייה מסוימת לכל קאסטה באשר לדברים שהיא טובה בהם אבל זה לא אומר בהכרח שזהו המצב. קאסטת השחר הם לוחמים מטבעם אך זה לא אומר שכולם לוחמים. הם יכולים להיות מרפאים, מכשפים, מרגלים וכו'. הם פשוט טובים באופן טבעי בקרב. וזה נכון לגבי כל הקאסטות השונות: צהריים, שקיעה, לילה וליקוי חמה. כל הדמויות יכולות להיות כל דבר. לי, לדוגמה, היה סולאר מקאסטת ליקוי החמה שהיה בין אמני החרב הטובים ביותר בבריאה. אני מכיר סולאר מקאסטת השקיעה שהוא איש פרא ברברי ולא מתוחכם במיוחד אבל טוב בחשאיות וכו'. --- בנוסף לזה, אפשר לשחק נשגבים אחרים אבל מאוד לא מומלץ לעשות חבורות מעורבבות. נתעלם רגע מהעובדה שצריך לחשוב על סיבה ממש טובה למה נשגבים מסוגים שונים יהיו באותה חבורה. נשגבי השמש הם בצורה משמעותית הנשגבים החזקים ביותר. נכון שישנם נשגבים שמתחילים את המשחק באותה רמת כוח, אבל נשגבי השמש צוברים כוח הרבה יותר מהר משאר הנשגבים. סתם לידע כללי יש גם את הנשגבים הבאים: נשגבי הירח - Lunar Exalted נשגבי הכוכבים (חמש עלמות הגורל) - Sidereal Exalted נשגבי הארץ (דמי הדרקון) - Terrestrial Exalted (Dragon-Blooded) נשגבי השאול - Abyssal Exalted ואת שני אלה לא שמעת ממני, הם עדיין חדשים בשטח וסודיים למדי: נשגבי התופת - Infernal Exalted נשגבים אלכימאיים - Alchemical Exalted בוא רק נאמר שבניגוד למבוכים ודרקונים שחבורה שמורכבת רק מלוחמים או רק מקוסמים או רק מגמדים או רק מאלפים, באקזלטד זה ממש לא מורגש. הגיוון העצום מונע את זה ואין את הבעיה לשחק בחבורה של "רק" סולארים. ההיפך הוא הנכון- זה הרבה יותר כיף והרבה יותר טוב.

למעלה