שאלה בקשר לאמבטיה

• פותח הנושא z551
  • פורסם בתאריך

z551

New member
שאלה בקשר לאמבטיה

האים אתן מקלחות אותם כל יום כמו שממליצים או מפספסות מידי פעם אצלנו ליפעמים התשישות מכריעה ומבתרים על מיקלחת

הכל בסדר

אנחנו בעיקרון מאז שנולדו מקלחים כל יום כי זה חלק מהטקס שינה וגם בגיל מסויים הם חוזרים מאוד מלוכלכים מהגן אז זה די חובה.. ת'אמת לא מדוייק בימי שישי אנחנו תמיד אצל ההורים אז בימי שישי אנחנו באופן קבוע לא עושים מקלחת או אם לדוגמא קבענו עם חברים/משפחה לפעילות מיוחדת וחוזרים מאוחר אז גם אני מוותרת על המקלחת (הם נרדמים בדרך הבייתה אז מחליפה להם לפיגמה לפני שיוצאים).
לא שמעתי על ילדים שגדלו לא בסדר כי פיספסו להם מקלחת אם אתם או הם כבר עייפים אז מה הביג דיל?! הלכלוך יחכה גם למחר

sefia

New member
בטח

בגיל צעיר (לפני שנכנסו לגן) ובעיקר בחורף כשקר וכאלה... דילגתי לפעמים על מקלחת
מאז שנכנסו לגן זה קצת יותר קשה כי הם חוזרים מטונפים ..

z551

New member
ניראה לי הכי הגיוני עקב התשישות וחוסר עזרה

taltal153

New member
קילחתי כל יום

כחלק מטקס שינה, זה גם מרגיע אותם וגם מעייף
אחת הקטנות היתה פולטת המון , כך שלא הרשיתי לעצמי לדלג חוץ מפעמים בודדות
זה בטוח לא כזה נורא לדלג על מקלחות, לי זה היה חשוב.
כל אחת בוחרת לה על מה לוותר ועל מה לא...

בעצת רופא - פעם בשבוע

אני מדברת על התינוקות.... עד שהם בני ארבעה חודשים - חצי שנה ושוקלים לפחות 5 קילו אני מקלחת אותם פעם בשבוע,קל וחומר אם זה חורף. "ילדים לא מעלים עובש" - לא נאמר לי אלא לחברתי.
בכל מקרה אם הם מריחים יותר מדי מפליטות אני לא מתאפקת ומקלחת. ברגע שהם יותר גדלים אז משתדלת יום כן יום לא. הילדים הגדולים יותר כבר אחראים לעצמם אז יש כאלה נכנסים כל יום יש כאלה שפעם ביומיים ויש כאלה שכל כך לא אוהבים מקלחת שעושים זאת גם פעם בשבוע. אני לא מתווכחת איתם על זה - יש מספיק על מה.

במילה אחת - איכס

תינוק שכל היום מרוח בשתן ובצואה שלה מתקלח רק פעם בשבוע?!
העור שלהם לא מעלה שלפוחיות? ואני כבר לא מדברת על הסירחון!
תינוקות מתלכלכים, מזיעים, פולטים.
זה פשוט התעללות

נראה לי מוגזם לא לקלח תינוקות קטנים

אצלנו לא מוותרים על מקלחת אף פעם אלא במקרים ממש חריגים. במיוחד אם היו בחוץ במשך היום. ואצל קטנים ובמיוחד כשנהיה חם., הם מזיעים ובקפלים של הסנטר והברכיים מצטברת זיעה, ולפעמים פליטות וכו'. פעם בעלי היה אחראי על המקלחות ונרדם לפני (אני נרדמתי עוד לפניו...) והקטנה כמה ממש מסכנונה עם עור אדמומי בקפלים של הסנטר
&nbsp
כשהם גדלים, ואם באמת היו בבית כל היום או מדובר בחורף וממש לא עשו כלום, ונרדמו, אז נוותר, אבל אז נקלח בבוקר
&nbsp
אחרי יום של גן/בי"ס - תמיד מקלחים
&nbsp
שוב= אם פעם ב... יש אירוע חריג ולא התקלחו- לא נורא. אבל בטח לא באופן שיטתי

תמרה01

New member
רבות זה לא קצת מוגזם פעם בשבוע ?

עם הפליטות והקקי הצורב שלהם נראה לי חשוב לקלח כל יום. עם הגדולים לפעמים בחורף כשממש קר מדלגת על מקלחת אבל אין מצב שכאלה קטנים ועוד במזג האויר הזה לא לקלח. אני חושבת שכאן לרופא אין אמירה יותר חזקה מכל אחד אחר אלא אם הוא רופא עור אולי..בקיצור לדעתי הם חייבים מקלחת אם אין לך כוח כל יום אז יום כן יום לא אבל לא שבוע. הלכלוך בקפלי העור הפליטות בצוואר ממש צורבות זה יכול לעשות פטריה ואדמומיות בעור הקקי והפליטות מאוד חזקות בהשפעה על העור. בקיצור לדעתי את עושה טעות ואולי כדאי שתדברי עם עוד רופא ילדים או מישהו אחר שאת סומכת עליו.

למעלה