שאלה בקשר לאימון

GAUDI2

New member
שאלה בקשר לאימון

אם אני מריץ 10 קילו על בסיס יומי את הכלב ואני רוצה להוסיף לו עוד אימון לכוח בסוף הריצה , על איזה סוג אימון אתם הייתם מציעים לי ואילו שרירים הוא מפתח ?

be_roo

New member
אולי פורום "חדרי כושר" ידע ../images/Emo13.gif

תודה שהשאלה קצת מצחיקה. השאלה היא מה המטרה שלך. כלבים הם בדר"כ חיות שהכושר הגופני שלהם הוא יותר בתחום הסיבולת ולא כח מתרפץ לטווח קצר (בדר"כ, יש יוצאים מן הכלל), כך שריצות ארוכות צריכות להספיק. על איזה "אימון כח" חשבת?

GAUDI2

New member
קפיצות זה כוח מתפרץ או סיבולת

תשובות של מאמנים של חדרי כושר יכולות להזיק מאוד כאשר מישמים אותן על חיות ,מישום שלא מדובר על אותה פיזיונומיה , אני חשבתי אולי לשלב שחיה ומשיכת משקל במים(הבעיה היא במציאת מקום ,אני רחוק מהים ) או ריצה קצרה במעלה תלול (זריקה של כדור) אבל אשמח לקבל רעיונות חדשים. המטרה היא לאמן את הכלב וזהו , בדיוק כמו שאני מתאמן בחדר כושר בלי שום כוונה לרווח .

be_roo

New member
העיצה על חדרי כושר היתה בצחוק

וסליחה אם לא הבהרתי את זה, כמובן שאי אפשר לבסס אימון על פזיולוגיה שונה לגמרי. לצערי זה תחום שאין לי ידע לגביו. נסה אולי ליצור קשר עם גופים שמאמנים כלבים למשימות שונות ואולי עושים שימוש בטכניקות שיעזרו לך.

ניל´´י

New member
היי גאודי....

לא הבנתי, האם הכוונה שהוא רץ עם משקל של 10 קילו? או שהוא רץ 10 קילומטר?? אם השני, ריצה של 10 קילומטר (לדעתי!!! ) מספיקה בהחלט, זה תורם לסיבולת לב ריאה שלו, לפיתוח השרירים שלו ליציבות שלו. אני את נוגוש מריצה בתחילה כ 1 קילומטר בטרוט ללא ריתמה ומשקל, אחר כך מחברת אותו לריתמה עם משקל של כ 50 קילו והוא רץ עוד כ 2 קילומטר מוסיפה עוד כ 5 קילו ורצים עוד קילומטר אז משחררת אותו מהריתמה והוא ממשיך בריצה חופשית יחד עם שאר החמסיקה. מיותר לציין שאני אחרי הריצה שפוכה לחלוטין והוא?? כאילו התעורר רק בשניה הזו. עבודה עם נוגה היא אחד הכיפים הכי כפיים שיש לי.... מתה על הבנובון שלי.

ניל´´י

New member
גאודי תוספת ששכחתי...

אני נוהגת לעשות זאת בין פעמיים לשלוש בשבוע ורק כשהטמפרטורות מתחת ל 21 מעלות צלזיוס. ז"א שבקיץ כמעט ולא עובדים אלא רק ריצה חופשית ביער כ 7 קילומטר איתו ושאר החמסיקה, אפילו ג'יני ששוקלת רק כ 3 קילו עושה את אותה הדרך... היא כמו אנרג'ייזר... לא נגמרת הקטנה הזו למרות הרגל המעוותת שלה.

GAUDI2

New member
לני"לי הבעיה היא שאני מנסה

לא לשלב משקולות עם האימון ולעבוד רק על משקל הגוף , אם כבר אני חושב על אפשרות של משקלות אז זה בשחיה שם זה לא פוגע במבנה הכלב ובמרפקים , הכוונה היתה ב10 קילומטרים ביום שנעשים בלילה ובדרך כלל עם קטנוע כך שריתמה ומישקולות יהיו אולי מסובכים מעט.ראוי לציין הכלב עלה בהדרגה על שהגיע למרחק הזה ופעם בשבועיים הוא עושה גם מרחק יותר ארוך . הכלב הוא כלב בגודל בנוני ובסוף הריצה היומית הוא אפילו לא מתנשף. דרך אגב הכלב אוכל פעמיים ביום פעם אחת 4 שעות לפני הריצה ופעם שניה 40 דקות אחריה. אשמח לשמוע על שיטות אחרות , אבל בבקשה רק מניסיון ורק לגבי אימונים שאפשר להוסיף לסיום ריצה .

ניל´´י

New member
היי גאודי....

יש לי שאלה שאני מבקשת לשאול אותך... כתבת שמשקולות פוגעות במבנה הכלב ובמרפקים, זאת הפעם הראשונה שאני שומעת על כך, האם תוכל לפרט?? משום שהכנסת אותי קצת ללחץ, נוגה אומנם מסוגל לגרור יותר מ300 קילו למרחק של כ 3 קילומטר, אומנם רק בחורף אני עושה איתו את האימון הזה... אבל מדברך אני מבינה שזה עלול לפגוע בו, אמשח אם תיידע אותי על הנושא ותרחיב בו. ד"א עשיתי לו צילום אגן בגיל 10 חודשים האגן יצא נקי (דר' צחי איזנברג) ובגיל שנתיים חזרתי על הצילום, אין כמעט הבדלים בצילומים. צילומי מרפקים לא עשינו היות ולא ידעתי על הבעיה. נוגה כלב מאוד שרירי וחזק עם גב מאוד יציב לא ראיתי שינויים אצלו. תודה ניל"י.

GAUDI2

New member
לני"לי

בתור התחלה אני בטוח שזו לא הפעם הראשונה שאת שומעת זאת מישום מה לדעתך דרושה בדיקת אגן וגיל של מעל שנה כדי להתחיל אימון משקולות .מה גם שרשמתי שאני נמנע מעבודה עם משקולות מישום שאני חושש ולא חושב שזה יועיל יותר מאשר שיטות אחרות . כל עבודה עם משקלות או בלי יכולה להיות מסוכנת אם היא לא נעשת בצורה נכונה אבל עבודה עם משקולות על אחת וכמה. כאשר עובדים עם משקולות אז צריך לדעת לא רק את מצב האגן אלא גם לבדוק את מצב המרפקים (מישום מה כולם מתעלמים מנקודה זו) צריך לדעת להתאים את גיל הכלב והמשקל , הנחה לא נכונה של המשקלות או ריתמה... לא מותאמת תפגע בצורה תמידית במבנה הכלב , הנחה לא נכונה של משקולות על צוואר הכלב תפגע בחוליות הצוואר , קריעה פתאומית של הריתמה תגרום לפגיעה בגידים ובשרירים , כאשר מאמנים עם משקולות צריך לפחות 2 אנשים (אחד שישמור שאם הכלב מחליק אז המשקל שהוא גורר לא יפגע בו מאחור או שצריך "עגלה" מיוחדת שעולה הרבה ולא בדיוק נפוצה , בקיצור הסכנות בשימוש במשקולות הן רבות ואני לא רואה את התועלת שהן יתנו לי , חוץ מזה שאם מאמנים רק על משקל גוף הכלב אז נכון שהשרירים גידים יכולים להפגע מהעומס אבל שלד הכלב לא , ואם עבודה נכונה הכלב יהיה חזק באותה מידה כמו בעבודה עם משקלות ההבדל הוא בזמן האילוף ובמראה הכלב (כלב שמאומן עם משקלות לשם מסה יראה הרבה יותר מנופח ) מה גם שבואי לא נשכח שבדיוק כמו באנשים משקולות דורשות ציוד מיקצועי וכסף ואילו אימון בלי דורש " רק " זמן .

ניל´´י

New member
גאודי אני חושבת שלא ירדת לסוף דעתי

דברתי על המרפקים... לו הייתי יודעת שעלולים להיות שינויים במרפקים הייתי מצלמת גם אותם, צילמתי אגן היות והאגן למעשה עושה את עיקר העבודה, ד"א יש לי מספר ריתמות (יבוא מארה"ב) המתאימות לנוגה לקסמי ולכחל, יש לו גם עגלה מצויינת שבנינו, אין צורך באדם שיחזיק אותה היות ואני יושבת על העגלה יש לה בלם יד ובלם רגל... מושב והגה כמובן כך שאין סיכוי שהוא יפגע מהעגלה. איני לוקחת את העגלה ליער... מסובך מידי..העגלה לא יכולה להכנס לפחנוע שלי ביחד עם חמסיקה... (רנו 5) אני משאירה ביער צמיגים בעלי משקל שונה לאורך כל המסלול, והכוונה שלי שאין אני רואה שינוי בנוגה , היא, בתקופת הקיץ כשכמעט ואינו עובד בגרירה... אלא רק בריצת טרוט ביער יחד עם שאר החמסיקה. מקוה שהבהרתי את עצמי עכשו.

ניל´´י

New member
העגלה שאתה מדבר עליה היא העגלה

לתחרויות הגרירה למרחק של כ 10 מטר.... כמה חוגים וגזעים בארה"ב עוסקים בספורט זה.. כגון המלאמוטים והפיטים האמסטפים ועוד.... העגלה שיש לי שונה היא יותר כירכרה... לא של משה מונטיפיורי חיחיחי לחוג שלפיץ יש עגלה כזו.. בזמנו כשהגיע אבא של קסמי מארה"ב לתערוכה הבינלאומית שהיתה, בנו לו עגלה כזו בכדי שיראה לצופים את נושא הגרירה. מאז העגלה נמצאת ללא שימוש.

GAUDI2

New member
אני מכיר את 2 סוגי העגלות CART

ולאימוני מזחלות אז ישנם גם כעיין אופנים עם 3 גלגלים שנועדו לאימון זה , מה גם שייש בארה"ב גם הרבה שמתמשים בהם גם בתור "סוסים"קטנים לילדים ולא רק לתחרויות.

GAUDI2

New member
מרפקים

האגן חשוב מישום שהוא זה המקנה יציבות וסופג את רוב לחץ המשיכה , אבל אסור לשכוח שחלק מהתנועה נוצר במרפק (למעשה כלב בלי זיוות טוב יתקשה מאוד לגרור ויותר מזה אפילו ללכת - צאו צאו) ורוב המשקל נספג ע"י המרפקים . בעיה במרפקים יכולה להתגלות במקרה הטוב כשהכלב מבוגר ואז הוא יסבול מכאבים במקרה היותר גרוע מצליעה ושחיקת הסחוס. את מבינה בוודאי שהציוד שייש לך אין לרוב האנשים (העגלה) וגם שיטת הצמיגים היא לא הכי טובה כשמדובר במשקלים כבדים או בגרירה לרחוק מישום שמדובר על זווית לא ניתנת לשליטה ולרוב נמוכה מידי ולאי יציבות המשקל (הצמיג זז מצד לצד ולא נשאר במרכז) . תנסי למשש את המרפקים של הכלב לאחר כמה שעות המאמץ אם הכלב נראה סימני אי נוחות בתגובה להוזזת הרגל כדי לבדוק גם את המרפקים . בקיצור עבודה עם משקולות דורשת כלב בריא , ניסיון , ידע , ציוד וזמן , אם אין את אחד מהמרכיבים עדיף לא להתחיל בכלל (בצורה מיקצועית) ולכן אני מעדיף לא להמליץ על משקלות , יש מספיק בעיות גם עם אימוני ריצה ,קפיצה ... אבל בקיצור לאף אחד אין הצעה כיצד אני יכול לעבוד עם הכלב על כוח לאחר אימון ריצה או במקום אימון הריצה .

ניל´´י

New member
רתמות לכלבים...

הריתמה שלי לגרירת צמיג אינה אותה ריתמה לגרירת העגלה. מכירה בהחלט את העגלות בעלות ה 3 גלגלים, את העגלה שלנו בנינו לבד. הריתמות נתפרו במיוחד עבור הכלבים שלי, שלחתי מידות שלהם לחברה, על פי בקשתם וכשהייתי בארה"ב לקחתי אותן. מקוה שתמצא את מבוקשך בנושא הספורטיבי, ד"א איזה כלב יש ברשותך?? האם תוכל לצרף תמונה? תודה ניל"י.

GAUDI2

New member
הכלב הוא לא שלי אלא

של חבר ואנחנו מאמנים אותו יחדיו מפאת חוסר זמן , הכלב הוא מסוג ריצבאק ויובא מדרום אפריקה עם קצין ששרת באו"ם , אין לי תמונה שלו אולי בעתיד יהיו (אם יהיה לי מצלמה דיגיטלית). צמיגים בכל מקרה זה לא הפיתרון הנכון לאימון רציני לאורך זמן , גם אם הריתמה הוכנה במיוחד וזאת מהסיבות שהזכרתי , עדיף אם תיקני אופנים ותתני לו למשוך אותך (אם הוא לא מושך אז זה מצריך 2 אנשים את מלפנים ואחד מאחור וכך הכלב ילמד את המסלול ובסוף ימשוך גם בלי גירוי מלפנים)

ניל´´י

New member
המלאמוטים שלי מכירים היטב

את הוראות הימינה, שמאלה, עצור וישר .... כשהם עובדים בצוות עם העגלה או עם צמיגים מחוברים... אין לי צורך באדם שינחה אותם את הדרך... הם נשמעים להוראות שלי. לא מסכימה אתך בנושא הצמיגים. הרודזיאן ריצ'בק כלב מעולה!!! גזע נפלא!! מאוד אוהבת אותו, לצערי חלק מהפרטים שנמצאים בארץ אינם בריאים. לדנית הכחולה שלי יש אותו רי'צ אבל על הצואר כך שאנחנו קוראים לה ריצ'נק....

GAUDI2

New member
האם אין לך שום עיצה בקשר

לאימון לחיזוק שלא קשור למשקולות , מה היתרונות שאת רואה במשיכת צמיגים ביחס לגרירת אופנים עם משקל (במיוחד לאור העובדה שהכלבים שלך ממושמעים ויכולים לעבוד בצמד) אם את יכולה להתיחס לנקודות כגון זיוות , מהירות , משקל , שליטת הנוהג , בטיחות ביחס לשתי השיטות. אני שואל מישום שאני מעריך את העובדה שייש לך ניסיון ממשי בפעילות זו.

למעלה