לני"לי
בתור התחלה אני בטוח שזו לא הפעם הראשונה שאת שומעת זאת מישום מה לדעתך דרושה בדיקת אגן וגיל של מעל שנה כדי להתחיל אימון משקולות .מה גם שרשמתי שאני נמנע מעבודה עם משקולות מישום שאני חושש ולא חושב שזה יועיל יותר מאשר שיטות אחרות . כל עבודה עם משקלות או בלי יכולה להיות מסוכנת אם היא לא נעשת בצורה נכונה אבל עבודה עם משקולות על אחת וכמה. כאשר עובדים עם משקולות אז צריך לדעת לא רק את מצב האגן אלא גם לבדוק את מצב המרפקים (מישום מה כולם מתעלמים מנקודה זו) צריך לדעת להתאים את גיל הכלב והמשקל , הנחה לא נכונה של המשקלות או ריתמה... לא מותאמת תפגע בצורה תמידית במבנה הכלב , הנחה לא נכונה של משקולות על צוואר הכלב תפגע בחוליות הצוואר , קריעה פתאומית של הריתמה תגרום לפגיעה בגידים ובשרירים , כאשר מאמנים עם משקולות צריך לפחות 2 אנשים (אחד שישמור שאם הכלב מחליק אז המשקל שהוא גורר לא יפגע בו מאחור או שצריך "עגלה" מיוחדת שעולה הרבה ולא בדיוק נפוצה , בקיצור הסכנות בשימוש במשקולות הן רבות ואני לא רואה את התועלת שהן יתנו לי , חוץ מזה שאם מאמנים רק על משקל גוף הכלב אז נכון שהשרירים גידים יכולים להפגע מהעומס אבל שלד הכלב לא , ואם עבודה נכונה הכלב יהיה חזק באותה מידה כמו בעבודה עם משקלות ההבדל הוא בזמן האילוף ובמראה הכלב (כלב שמאומן עם משקלות לשם מסה יראה הרבה יותר מנופח ) מה גם שבואי לא נשכח שבדיוק כמו באנשים משקולות דורשות ציוד מיקצועי וכסף ואילו אימון בלי דורש " רק " זמן .