שאלה בקשר לאולר

saar85

New member
שאלה בקשר לאולר

טוב לא מצאתי מקום יותר טוב לשאול את זה אז אני אשאל פה... אם מישהו מכיר פורום שיותר מתאים לנושא שיפנה אותי בבקשה.. אז ככה השאלה שלי היא איזה אולר כדאי לקנות LEATHERMAN CHARGE XTI או Victorinox SwissTool Spirit Plus שניהם מגיעים עם ביטים שזה משהו שאני צריך... עכשיו השאלה רק מה לבחור... הבנתי שויקטורינוקס הם אולרים יותר חזקים ועמידים מלדרמן אבל אני לא יודע כי אין לי נסיון בזה... אז בבקשה מי שמבין שיעזור.. תודה

jeshu

New member
לדעתי לא כדאי לקנות מלבד אולי את הפשוט ביותר.לרובה ניתן להסתדר בעלדיהם,אם כי אני כן אוהב שיש עלי פלייר (ולרוב מוותר עליו). זה כבד,ביחס לסכין חיתוך קטנה. זה גורם למקומיים במדינות עולם שלישי ללטישת עיניים במבטי קנאה על האביזר. זה לא באמת חשוב.

saar85

New member
אני רוצה לקנות משהו שיחזיק להרבה זמ

וגם טוב... אני כרגע בצבא ככה שחו"ל זה לא רלוונטי... לפחות עד שאני אשתחרר (עד מתי... עוד 8 חודש למנאיק) אבל לא אכפת לי להשקיע כסף במשהו טוב... כי משיגים לי את זה בזול מחו"ל... בכל זאת... איזה מהשניים עדיף?

jeshu

New member
אני הייתי הולך על ה-VICTRONIX פשוט כי נעים יותר להחזיק בו וללחוץ - הקצוות שלו עגולים ולא חותכים ביד. לך לחנות ותנסה לבד מה יותר טוב לך ותשים לב גם להנדסת אנוש ולא רק לכל הפונקציות שלו.

saar85

New member
אני גם מכיר את שני הדגמים

לשני נגדים מהפלוגה שלי יש אותם לאחד את הלדרמן ולשני את הויקטורינוקס עם שניהם עבדתי ושניהם היו לי נוחים... שניהם היו לי טובים ולכן אני מתלבט.. אין פה עניין של מחיר כי את שניהם משיגים לי בערך באותו מחיר... אמרתי לבן-אדם שמשיג לי שיביא לי את הלדרמן אבל אני עדיין יכול לשנות את דעתי... אני בהתלבטות קשה..

ashmash

New member
הצבא השוויצרי בחר בשני...

ועם שוויצרים לא מתווכחים.

HelloweeN

New member
לי באופן אישי

אין פלאייר, אבל למרות שהציבור הולך באופן עיוור על הלדרמן (כמו שהוא הולך באופן עיוור על האייפוד, וזאת למרות שיש נגנים טובים בהרבה,סתם לצורך השוואה), אני שמעתי דווקא תגובות יותר טובות על הויקטורינוקס, והייתי הולך עליו ללא ספק. האולרים של ויק' משרתים אותי נאמנה יותר מ-15 שנה, ואני מרוצה מהם עד הגג.

lliioorr6

New member
אחי כנס!!

הייתי שלוש וחצי שנים בספינות טילים, אין מקום שמשתמשים בלדרמן או ויקטורינוקס יותר משם, אחי ראיתי לדרמנים נשברים וגם ויקטורינוקסים נשברים כל הזמן, ברור שמחלפים לך אותם אחד באחד כי יש אחריות לכל החיים. אבל ממה שאני התנסתי לך על הלדרמן, אין על לדרמן, לא מעניין אותי מה כולם קונים, בדר"כ אני קונה להיפך ממה שרוב האנשים קונים אבל פה אני כן אומר לך לקנות כמו כולם,מהתנסות שלי בשנייהם לך על הלדרמן בלי להסס לשנייה, פשוט כלי יותר טוב נקודה וחזק. הוויקטורינוקס נישבר לי ממשימות ממש פשוטות הוא פשוט זבל, גם הלדרמן נשבר אבל ממשימות קשות ביותר. וחוץ מזה בין שני הדגמים ששמת למעלה הלדרמן הוא הרבה יותר נוח לשימוש ופחות קורע את הידיים. אין פה בכלל מה לחשוב הלדרמן ליגה אחרת

jeshu

New member
תקנה כמה כלים נורמאליים פלייר,מסורית קטנה,מפתח שבדי קטן,סכין ו-2 מברגים (רגיל ופיליפס) יעשו את העבודה טוב יותר מכל לדרמן וגם לא ישברו כל כך בקלות.גם יהיו זולים יותר.

Temporary2

New member
למה שמישהו ירצה להסתובב עם

"אולר" ששוקל רבע קילו בטיול ?...

saar85

New member
לא קריטי לי...

וכמו שאמרתי טיול כרגע עוד לא נראה באופק...

למעלה