שאלה בקשר לאוכל

shulamokshim

New member
שאלה בקשר לאוכל

זה משהו שנמשך כבר די הרבה זמן: הבן שלי מבקש ממני כל זמן קצר, לפעמים כל כמה דקות, להכין לו משהו לאכול.
יש לו מגוון גדול יחסית של מאכלים שהוא אוכל והוא ילד רזה. הבעיה שהוא כל הזמן רוצה משהו לאכול, פותח את המקרר או ארונות המטבח ומבקש לאכול. כשאני מכינה לו הוא אוכל: לפעמים גומר הכל ולפעמים אוכל רק חלק. ואני הולכת אחריו עם הצלחת עד שיסיים או עד שהוא אומר לי להפסיק, ואז הוא מבקש שוב אוכל אחרי זמן קצר יחסית.
אני לא יודעת מה נכון וכדאי לעשות. הנטיה שלי היא לתת לו אוכל בכל פעם שהוא מבקש, כמובן שזה בנוסף לארוחות הקבועות שאנחנו אוכלים כמשפחה. אם אני אסרב לתת לו כשהוא מבקש בין הארוחות אז הוא פותח את המקרר ומחפש שם אז אני מעדיפה כבר להכין לו בכל פעם שהוא מבקש.
הוא מבקש לפעמים מזון מבושל כמו תפוחי אדמה או בשר ולפעמים סתם איזה פרי או לחמניה אבל מה שמפריע לי זה שהוא כל זמן קצר מבקש משהו לאכול, כאילו אין לו כמעט הפסקות בין הארוחות.
הוא ילד רזה וקופץ הרבה ונמצא הרבה בתנועה ואני חוששת שהוא פשוט רעב, אולי כי הוא מוציא הרבה אנרגיה.
אבל אני חוששת שזה אולי לא תקין לתת לו לאכול כל כמה דקות.
האם מישהו נתקל בתופעה כזאת? אשמח לקבל עצות, תובנות או רעיונות בנושא.

dina199

New member
אם הוא רזה ובריא סימן

שהכל בסדר.
רק אולי הוא לא צריך לבקש.
האם את יכולה להכין לו מראש כמה דברים נגישים ושיקח לבד. אין צורך ללחת אחריו עם צלחת

nirity1

New member
האם הוא על תרופות ?

יש תרופות שגורמות לרעב. חוץ מזה שמעתי על ילדים שיש להם בעיה בויסות אוכל. אם זה מוגזם הייתי פונה להתיעצות

TITLUL

New member
חשבת על נושא תחושתי?

אני מרגישה שהלעיסה מאוד מאוד מרגיעה את בני מבחינה תחושתית. הייתי נותנת לו דברים קשים ללעיסה כמו תפוח, מלפפון, גזר.... זה בריא ומאוד מספק מבחינת לעיסה. גם בני הקטן מבקש המון לאכול, ובעצם לדעתי הוא פשוט מבקש ללעוס. זה עוזר לו, התנועה של הפה והקראנציות, זה עוזר להתרכז ולווסת את עצמו. אגב, עוד דבר אפשרי זה להציע מסטיק. אם העניין הוא תחושתי זה יעזור לו.

shulamokshim

New member
תודה לכל מי שהגיב

אני אנסה את כל העצות, נשמע לי מתאים, תודה.

TikvaBonneh

New member
רוצה לאכול + בעיית תקשורת

אני מבינה שהוא ילד שיודע לדבר, כי הוא אומר לך להפסיק, אבל אולי הוא לא יודע את כל השמות של המאכלים?
אני עבדתי עם הבן שלי עם לוח עם תמונות של כל המאכלים והוא בחר מהתפריט.
יותר תקשורתי ופחות מתיש את שני הצדדים מאשר לרוץ בין כל הארונות ולחפש.
אפשר גם לבקש ככה דברים שאין בארון (פיצה- אולי נזמין? עוף בתנור - אפשר להכין, חביתה? עיין? ) ואולי גם יותר משביעים.
ושאלה. בארוחות המשפחתיות אתם גם עושים צעדות בבית, או שהוא יושב לשולחן? וכשהוא אוכל בגן?

למעלה