שאלה בקשר לאבלות

איתיהב

New member
שאלה בקשר לאבלות

לפני כשבועיים בערך ביקשתי הפנייה לאתרים שיש בהם הסברים על דיני אבלות, עזרתם לי מאוד ( קיבלתי הפנייה לשלושה אתרים) אינני זוכרת מי הפנה אותי, אך הודיתי לו. מיכוון שהדברים שקראתי לא כ"כ ברורים אשאל ברשותכם כמה שאלות: יש לציין שאני אישה. בני הקטן בן 11 שנים חוגג בימים אלה יום הולדת, מיכוון שאני עדיין בתוך שלושים ימי האבל ,נאמר לי שאסור לי לקנות לו מתנה. וגם לא לארח ולחגוג לו יום הולדת בבית. מה לגבי צביעת שיער, גבות וכו? האם במשך שנה נאסר עליי לצבוע שיער? האם במשך שנה אסור לקנות דברים לבית? דברים שישמשו את כל בני הבית? למשל ארון בגדים לילד הגדול? האם במשך שנה אסור לי לקבל מתנות ולהשתמש בהם? מיכוון שאני עובדת במעון ההורים של הילדים קונים לנו בחגים ומועדים מתנות, מה אעשה באם אחד ההורים יביא לי מתנה? מה אעשה בחג הפסח בו מקבלים תלושי שי מהעבודה? האם יהיה אסור עליי לקבלם, או שמא להשתמש בהם לקניית מוצרים שימושיים לבית? האם במשך שלושים ימי האבל אסור עליי ללכת לאנשים לבתיהם? ומה הסיבה לכך? מיכוון שהאחיינית של בעלי מתחתנת יום לפני שנגמרים השלושים ואסור עליי ללכת גם במשך שנה, בעלי ואני קנינו לילדים בגדים, מיכוון שהם דורשים תיקון אני צריכה לגשת לתופרת אך היא עובדת בביתה ואיני יכולה להכנס, מה אפשר לעשות? אם לאנשים אבלים אסור להכנס לבתים אחרים במשך שלושים יום, אז איך לעבודה אפשר ללכת? אודה לכם על כל תשובה שהיא, תודה רבה לעוזרים.

איתיהב

New member
חשוב לי מאוד

אולי בכל זאת מישהו יענה? ( סליחה על שאני נדחפת) אך צריכה הסברים גם לילד. ושוב תודהלכל העונים והעוזרים.

למעלה