שאלה בקשר לאבא

nona284

New member
שאלה בקשר לאבא

שלום לכולם.
יש לי שאלה בקשר לאבא שלי- לפני 7 חודשים סבתא שלי נפטרה (אמא שלו). הוא היה מאד מאד קשור אליה. בהתחלה היה נראה שהחיים חוזרים למסלול אבל בזמן האחרון (בערך שלושה שבועות) הוא נראה מנותק ומדוכא הוא בקושי מדבר, מתחמק מאיתנו ומתבודד. העניין הוא שהדברים האלה מופיעים רק מולנו- המשפחה המצומצמת- הוא כמעט ולא מדבר עם אמא שלי (יש להם זוגיות מדהימה וקשר מעולה בד"כ). כששאלתי אותו מה קורה הוא התחמק ואמר שהחיים קשים ואין לזה קשר אלינו. קראתי על חמשת שלבי האבל ואני חושבת שהוא בשלב הרביעי- דיכאון. האם ללחוץ עליו לדבר איתי או לעזוב אותו? מה לעשות באופן כללי?
תודה

באופן כללי

זו החלטה של אבא שלך אם ללכת לטיפול או לא
אולי מה שאת יכולה לעשות זה לדבר עם אמא. אמרת שיש להם קשר טוב - דברי איתה. ספרי לה מה את רואה, ושאת מודאגת. שאלי אותה אם גם היא רואה מה שאת רואה ואם היא חושבת שצריך לעזור לו באיזה אופן.

גם אם היא בדיעה שונה מזו שלך, חשוב שהיא תדע שאת מודאגת.

nona284

New member
דיברתי איתה

היא יודעת שאני מודאגת, היא אומרת שהוא פשוט טיפוס כזה ושצריך להניח לו. אני לגמרי מבינה את זה אבל עדיים מודאגת.

בהגדרת "טיפוס כזה" אימך משאירה את הבעיה

במקומה ,ומשאירה את אביך בעצב בו הוא נמצא - ללא מוצא. לי נראה שדווקא את עם הרגישות האמפטית שמאפיינת אותך,את יכולה לעזור לאביך,ולא תמיד צריך איש מקצוע

כדי לשפר הרגשתו של אדם.אביך בתשובתו אלייך - התחמק מלהשיב.לדעתי ,תנסי למצוא הזדמנות טובה שרק שניכם יחד (אולי תזמיני אותו אלייך,או תציעי לו שתטיילו יחד...)

ותנסי בעדינות לדובב אותו לאט לאט.אולי אם תאמרי לו למשל : כמה סבתא חסרה לך (לך אישית ,לא לאביך )ולנו...,וכמה היא היתה מיוחדת ,ואיך שמחת לפגוש אותה...ועוד

ועוד חוויות מעימות וטובות שהיו עימה. הדברים ימיסו אותו בפנייך וישחררו אותו ממועקתו ,והוא בוודאי יאמר לך משהו או ידמע (שגם זו תגובה רגשית)בעניין.אז מספיק אפילו

שתחבקי אותו ללא אומר.ממפגש זה ייפתח ביניכם ערוץ תקשורת חדש שתוכלי לפתחו בהמשך גם בטלפון .עצם שיחת השיתוף שלכם תוכל לגרום לו להיפתח ולהשתחרר,

ולפרוק את שרובץ עליו,או לפחות חלק מכך.אני מאמין שבמידה והוא חש קרוב אלייך ובוטח בך,הוא ישתף איתך פעולה .גם במידה ובפעם הראשונה זה לא יצליח,אל

תוותרי .האכפתיות שתפגיני מולו תעשה עם הזמן את שלה. במידה והרעיון יצליח - אשמח לדעת,גם במסרון.בהצלחה.

למעלה