שאלה בפריהנד

liat liati

New member
שאלה בפריהנד

האם יש לי אפשרות להפוך בפריהנד תמונה וקטורית שמורכבת מהמון צבעים, לצבעי שחור לבן. במקום להעביר לפוטושופ ולהפוך לגרייסקל?

uri_a

New member
כן

שימי מעליה מלבן ותמלאי אותו ב-lens-->monochrome (בצבע שחור כמובן).... בהצלחה

liat liati

New member
הבעיה היא בהדפסה

כשאני מוציאה לדפוס קובץ בשחור לבן. התמונה עדיין מתחת למלבן בצבע. יצאו בהדפסה 4 לוחות. כשמעבירים בפוטושופ לשחור לבן אז זה ברור שאין צבעים נוספים. גם פה יש אפשרות כזו לאחד את התמונה עם המלבן כך שלא תהיה אפשרות לחזור לצבעים? בקיצור שהדף המסוים לא יכלול צבעים נוספים מעבר לשחור לבן. תודה

uri_a

New member
אה....

לא.. (לא שאני יודע), אבל מה הבעיה להעביר לפוטושופ?

liat liati

New member
זו לא בעיה

רק שכשעובדים על חוברת 48 עמודים שיוצאת כל חודש, ויש בה כמה עשרות כאלו, וכל פעם לעשות את הפעולה הזו ולהעביר לפוטושופ... זה קצת מעצבן, חוץ מזה שזה מכביד על הקבצים הסגורים. תודה בכל אופן!

אז תעשי ACTION בפוטושופ

משהו פשוט שעושה פתיחה העברת MODE לשחור לבן ופותח חלון שמירת COPY, או משהו כזה.

liat liati

New member
בפוטושופ אין לי בעיה

חשבתי לפתור את זה בפריהנד, וכנראה שזה בלתי אפשרי. תודה לך

delcom

New member
אפשר לפתור את זה אבל זה יקח זמן

צריך פשוט לבחור כל קטע בנפרד של התמונה ולהפוך את זה לשחור או לבן במקום לצבע. או - אם הצבעים של התמונה/ציור מופיעים בבר של הצבעים בצד אז אפשר פשוט להחליף כל צבע בצבע שחור.

liat liati

New member
בחלק מהתמונות עשיתי את זה

אבל לפעמים נתקלתי בבעיה. משום שהתמונות הווקטוריות שלקוחות מקליפארטים, בנויות לפעמים מהמון צבעים והמון חלקיקים וקשה להשתלט על הכל, כבר עדיף להעביר לפוטושופ... וחוץ מזה שהשחור שלהן הוא לא ממש שחור, וצריך גם אותו להפוך לשחור רגיל! אני מחפשת אופציה לקחת את כל התמונה שהבאתי ולהפוך אותה עוד בפריהנד לשחור לבן, אם זה אפשרי. תודה בכל אופן

delcom

New member
כמו שאמרתי קודם - אם הצבעים של

האיור מופיעים בבר של הצבעים שמופיעים במסמך בצד אז זה ממש פשוט להחליף כל צבע משם בשחור אמיתי, אפילו אם אלו הרבה צבעים.

liat liati

New member
אז זהו, שציינתי שזו תמונת קליפארט

ותמונות שלוקחים מקליפארט באות עם כל הצבעים, אבל הצבעים לא מופיעים בבר הצבעים. זו הבאסהההההההה!

delcom

New member
עוד רעיון -

אוקיי, ומה יקרה אם כשתוציאי להדפסה תסמני בהפרדת צבעים רק את הצבע השחור? את יכולה לנסות להדפיס במדפסת ולסמן הפרדת צבעים ולראות מה קורה להפרדה השחורה.

delcom

New member
אבל היא רוצה את זה רק בשחור לבן

צריך לבדוק מה יוצא - הרבה פעמים הצבעים באיורים ממילא בנויים עם שחור בתוכם - אז האיור יצא בכל זאת. צריך לבדוק - זה יחסוך הרבה זמן.

liat liati

New member
אז ככה

אם אסמן רק את השחור - לא יראו את האיור בכלל אחרי ההדפסה, כי הוא בצבע מלא. כשמביאים איור מקליפארט הצבעים לא מופיעים בבאר הצבעים, למרות שרואים את האיור כמו שצריך.

למעלה