שאלה בפסקל

matliv

New member
שאלה בפסקל

האם יש דרך במצב גרפיקה (לאחר שהופעל initgraph) להוסיף כתב למסך, בנוסף לקווים שמצויירים על המסך?

Ck3

New member
תסתכל בעזרה לגבי OutTextXY

אתה שולח טקסט, נקודת X ונקודת Y איפה להתחיל להציג את הטקסט.. אולי יש עוד פרמטרים, לא זוכר, תבדוק בעזרה של טורבו פסקל.. אתה יכול לבחור את מאפייני הכתב גם עם כמה פרוצדורות, SetTextStyle אולי, תבדוק לגבי זה.. ד"א אם אני זוכר נכון אפשר להדפיס רק סטרינג אחד, ולא מספרים, אז אם אתה רוצה להציג לדוגמא שני סטרינגים, תחבר אותם לתוך סטרינג אחד (ממש לא זוכר איזה פונקציה/פרוצדורה עושה את זה, בטח משהו עם cat, אולי strcat, או אולי משהו עם app (קיצור של append)). אם אתה רוצה להציג מספר, תהפוך אותו לסטרינג (שוב לא זוכר איזה פונקציה/פרוצדורה, אולי str או val, עבר הרבה זמן..
) כל זה רק במקרה שאני זוכר נכון ואפשר להדפיס רק סטרינג אחד.. אם אני לא זוכר נכון אז תתעלם

אתה זוכר נכון.

אוט-טקסט-איקס-ווי לא מסוגלת לעבוד עם מספרים, אלא רק עם מחרוזות. לצערי, גם אני לא זוכר את הפונקציה שהופכת מספר למחרוזת.

matliv

New member
ראשית, הצלחתי לכתוב

זו כבר התקדמות, תודה. וכמו כן ראיתי שאפשר לכתוב באופן חופשי בתוך הגרשיים של ה-writeln, לכן אני מסיק שהתכוונתם למשתנים. האם זה נכון? ומה משמעות הדבר להפוך מספר לסטרינג(או מה שאמרתם)? (לא משנה הפרוצדורה הספציפית, אלא הכוונה).

Ck3

New member
ההבדל בין writeln ל outtextxy

(חוץ מזה שאחד לטקסט והשני לגרפיקה
): נגיד שיש לי את הגיל שלך באינטג´ר, ואני רוצה לכתוב על המסך את הגיל בצירוף הודעה. ב writeln זה היה פשוט וקל:
writeln(´i am ´, age);​
אבל ב outtextxy אתה שולח 3 פרמטרים אם אני זוכר נכון, X,Y, וסטרינג.. והסטרינג הוא רק משתנה אחד, ורק מסוג סטרינג, כלומר אתה לא יכול לעשות את מה שעשית למעלה ב writeln.. מה שאתה צריך לעשות זה ככה: 1) להכניס את תוכן המשתנה age לתוך סטרינג אחר, כלומר, שיהיה סטרינג שנמצאים בתוכו התווים ´1´ ו ´8´ לדוגמא.. את זה עושים עם איזהשהי פרוצדורה, תבדוק val או str, זאת אחת מהן אני חושב.. אתה שולח את המספר שאתה רוצה להמיר, ואת הסטרינג שלתוכו זה יכנס.. 2) להוסיף את הסטרינג החדש (שמכיל את הגיל) לסוף הסטרינג שאתה רוצה להדפיס.. עכשיו נזכרתי שאולי בפסקל אפשר לעשות חיבור עם + בין שני סטרינגים, אני לא בטוח לגבי זה, תבדוק. אז אתה יכול לעשות ככה:
newstring:=first_string + age_string;​
ואז להדפיס את הסטרינג החדש.. במידה ואני זוכר לא נכון ואי אפשר לחבר סטרינגים עם פלוס, תחפש פרצודרה שמכילה cat, app.. אולי concat, לא זוכר ממש.. לסיכום, אפשר להשתמש ב outtextxy בשני אופנים:
outtextxy("string or numbers 123",30,30);​
או
outtextxy(string, 30,30);​
זהו, מקווה שזה עזר.. אם אתה רוצה ללמוד פסקל בצורה מסודרת, אני יכול להעלות לפה מדריך מצוין באנגלית, עם המון נושאים, מהבסיס ועד רמה מתקדמת.. אמנם אין גרפיקה, אבל את זה תוכל ללמוד לבד אחרי שתדע טוב את הבסיס..

matliv

New member
זה עשוי לעזור...

יש המון נושאים שאני לא יודע איך להתעסק איתם, כמו set-ים, מערכים ועוד הרבה... מאחר שאני חובבן מהסוג הפשוט ביותר, אם אתה חושב שהמדריך עשוי לעזור, אשמח לעיין בו. -תודה מראש!-

matliv

New member
תודה רבה!!!

זה נראה מפורט מאוד והדרגתי, ממש איכותי. -דרך אגב, שאלונת: את הקבצים ניתן לפתוח על ידי גרירה לתןך winzip בלבד, ולא ניתן לשנות את שם הקובץ ל- zip. יש לכך סיבה כלשהי? ושוב, תודה רבה!

Ck3

New member
לא הבנתי כ"כ למה אתה מתכוון,

אבל אם אתה מצליח לראות את הקבצים בתוך winzip, אז זה לא משנה, פשוט תפתח אותם לאיזה ספריה זמנית (נגיד על הדסקטופ, שיהיה קרוב), ותשתמש משם.. אני אמנם לא למדתי מהמדריך הזה מההתחלה, אבל נעזרתי בו אחרי שסיימתי ספר "אמיתי" (כלומר לא ממוחשב).. אח"כ עברתי בריפרוף על המדריך, והוא נראה בהחלט מקיף ומסביר מצוין, עם דוגמאות.. תהנה!

matliv

New member
הצלחתי להתקין כראוי

וזה עובד מצוין. ושוב תודה!

למעלה