ההבדל בין writeln ל outtextxy
(חוץ מזה שאחד לטקסט והשני לגרפיקה
): נגיד שיש לי את הגיל שלך באינטג´ר, ואני רוצה לכתוב על המסך את הגיל בצירוף הודעה. ב writeln זה היה פשוט וקל:
writeln(´i am ´, age);
אבל ב outtextxy אתה שולח 3 פרמטרים אם אני זוכר נכון, X,Y, וסטרינג.. והסטרינג הוא רק משתנה אחד, ורק מסוג סטרינג, כלומר אתה לא יכול לעשות את מה שעשית למעלה ב writeln.. מה שאתה צריך לעשות זה ככה: 1) להכניס את תוכן המשתנה age לתוך סטרינג אחר, כלומר, שיהיה סטרינג שנמצאים בתוכו התווים ´1´ ו ´8´ לדוגמא.. את זה עושים עם איזהשהי פרוצדורה, תבדוק val או str, זאת אחת מהן אני חושב.. אתה שולח את המספר שאתה רוצה להמיר, ואת הסטרינג שלתוכו זה יכנס.. 2) להוסיף את הסטרינג החדש (שמכיל את הגיל) לסוף הסטרינג שאתה רוצה להדפיס.. עכשיו נזכרתי שאולי בפסקל אפשר לעשות חיבור עם + בין שני סטרינגים, אני לא בטוח לגבי זה, תבדוק. אז אתה יכול לעשות ככה:
newstring:=first_string + age_string;
ואז להדפיס את הסטרינג החדש.. במידה ואני זוכר לא נכון ואי אפשר לחבר סטרינגים עם פלוס, תחפש פרצודרה שמכילה cat, app.. אולי concat, לא זוכר ממש.. לסיכום, אפשר להשתמש ב outtextxy בשני אופנים:
outtextxy("string or numbers 123",30,30);
או
outtextxy(string, 30,30);
זהו, מקווה שזה עזר.. אם אתה רוצה ללמוד פסקל בצורה מסודרת, אני יכול להעלות לפה מדריך מצוין באנגלית, עם המון נושאים, מהבסיס ועד רמה מתקדמת.. אמנם אין גרפיקה, אבל את זה תוכל ללמוד לבד אחרי שתדע טוב את הבסיס..