שאלה בפיזיקה

עדיישן

New member
שאלה בפיזיקה

חללית שמסתה הכוללת M משוגרת אנכית מפני כדור הארץ במהירות V0 החללית מגיעה לגובה 3R מפני כדור הארץ ונעצרת ריגעית. 1. חשב את מהירות V0.

עדיישן

New member
למה זה לא עובד לי עם

הנוסחאות של קינמטיקה? מה בדיוק עשית שם עם האנרגיות? אתה יכול להסביר בבקשה?

giladt02

New member
חוק שימור האנרגיה

המשוואה הראשונה היא האנרגיה של החללית, אגף שמאל - בגובה R ומהירות V, אגף ימין בגובה 3R ומהירות 0. האנרגיה הפוטנציאלית היא עד כדי קבוע אז בחרתי אותה כאפס באינסוף וכמינוס אינסוף באפס. ודרשתי את חוק שימור האנרגיה.

אחמס1

New member
אפשר גם אם נוסחאות של קינמטיקה,

אבל בשביל זה תצטרכי לדעת לפתור משוואה דיפרנציאלית לא לינארית מהמעלה השנייה מהצורה β=y'y². תזכרי שהנוסחאות שאת חושבת עליהן x(t)=x_0+v_0*t + a/2 t² נובעות מההנחה שהתאוצה היא קבועה, ובבעיה הזאת אין סיבה להניח תאוצה קבועה.

עדיישן

New member
אני לא חושבת שלמדנו דברים על הירח..

אבל תודה בכל זאת לעונים. איזה פורום נחמד. אז יש לי עוד שאלה...למי שיש בבית דני עובדיה עמוד 46 שאלה 4... אני אספר את השאלה - יש כדור שנתקל במסה המחוברת לקפיץ. נתנו לחשב כמה דברים,ואחכ שאלו - האם האנרגיה הקינטית של מערכת שני הגופים נשמרת? (מתנגשים מצח אלסטית) בתשובות רשום "כן" אבל אני לא מבינה למה כן - הרי כל הקינטית הופכת לאלסטית...וככה גפ פתרתי את הסעיף הקודם...? וגם הסעיף הבא - כאשר מהירות המסה המתנגשת (זו שלא מחוברת לקפיץ) הייתה V\2 ימינה ,התנתקה המסה שמחוברת לקפיץ מהקפיץ. כעבור כמה זמן מרגע הניתוק תתרחש ההתנגשות השניה ביניהם? וגם - מה תהייה מהירות הכדור לאחר ההתנגשות השניה ביניהם? אני לא יודעת - זה שייך לזמן מחזור,לא? T=2*3.14 כפול שורש M חלקי K ?כמה מחזורים זה יהייה? ממש תודה לעונים.

avinamal

New member
אולי הכוונה למצב אחרי שחרור הקפיץ

וודאי שבזמן ההתנגשות את צודקת - חלק מהאנרגיה הקינטית הופכת לאלסטית. אולי התכוונו לשאול מה קורה לאחר מכן. *הערה לא קשורה - דני היה מורה שלי לפיסיקה, אז רציתי סתם לספר לך שהוא היה מורה מעולה ואהבנו אותו מאד.

עדיישן

New member
כפרה על דני,הלוואי והוא היה מלמד

אותי,שמעתי באמת שהוא טוב. אז לפחות יש לי את הספר שלו :) ופירסמתי עוד שאלה שלו ,מעמוד 53,אז הנה היא למעלה ,אתה מוזמן לעזור. ובקשר לשאלה הזו עדיין - אז אתה יכול להגיד לי באמת מה קורה לאחר מכן? כי דני כתב בתשובה "כן" שהיא נשמרת..אתה יכול להסביר? אני לא מבינה למה היא לא רק אלסטית..למה יש קינטית?

למעלה