שאלה בפיזיקה

dubby250

New member
שאלה בפיזיקה

בס"ד אני מצרף תמונה בשביל השאלה. למעשה יש לי שתי שאלות, אבל אני קודם אשאל אחת, ואח"כ אני אשאל את השניה. נסמן ב-A את הנקודה start שמופיעה בתמונה, ב-C את הנקודה finish שמופיעה בתמונה, וב-B את הזוית הישרה. בשביל השאלה הראשונה שלי, תתעלמו מזה שיש נהר ותחשבו כאילו מדובר בכביש. נניח שאני הולך מ-A ל-B במהירות של 1 מטר/שניה. ואח"כ אני הולך מ-B ל-C גם במהירות 1 מטר/שניה. ההגיון אומר שאם אני אלך כך, יקח לי יותר זמן להגיע לנקודה C, מאשר אני אני אלך ישירות מ-A ל-C במהירות של 1 מטר/שניה. אבל לפי חוקי הוקטורים, אם אזי שני הוקטורים (AB ו-BC) שקולים לוקטור AC שאורכו הוא שורש(2). במילים אחרות (אם אני מבין נכון), ללכת מ-A ל-B ומ-B ל-C במהירות של 1 מטר/שניה, זה כמו ללכת במהירות שורש(2) מטר/שניה מ-A ל-C. אבל לפי מה שההגיון אומר, אפילו אם אני אלך באלכסון במהירות של 1 מטר/שניה מ-A ל-C, אני אגיע יותר מהר ל-C, אז ודאי שאם אלך במהירות שורש(2) מטר/שניה, אני אגיע יותר מהר, אז איך אפשר לומר שהם שקולים? תודה רבה מראש

ailag

New member
-=-=-

ומה אם תלך לאורך המסלול AB - AC - CA? סכום הוקטורים הוא אפס - לא הלכת שום מרחק, ובכ"ז לקח לך זמן להגיע לשם. לכן סכום הוקטורים הוא העתק, וסכום אורכי הוקטורים הוא הדרך. אם אתה הולך לטיול, תרצה לדעת את סכום אורכי הוקטורים כדי לדעת אם תתעייף. (מה זה אורך של וקטור? באופן כללי, הוקטור בלי הכיוון. סתם מספר = סקלר. ההגדרה הרשמית היא : שורש של המכפלה הסקלרית שלו בעצמו.) אם אתה עושה ניווטים, למשל, לאחראי עליך (מפקד?) לא אכפת איך הגעת לנ.צ. (נקודת ציון, המטרה שלך) -- יכולת ללכת במעגלים, מצידו. רק אכפת לו שהגעת מנקודה A לנקודה C. דוגמה לשימוש יעיל : כוח המשיכה. העבודה מוגדרת בתור הפרש האנרגיה הפוטנציאלית. נרים חפץ למעלה, ביצענו עבודה מסויימת (מפוטנציאל אפס עד לפוטנציאל מסוים). נוריד אותו, ביצענו עבודה זהה רק הפוכה (מפוטנציאל משהו עד לפוטנציאל אפס). אז אנחנו יודעים כמה מרחק הזזנו את החפץ - וגם הזרועות הכואבות שלנו יודעות. הזזנו אותו מרחק של סכום גדלי הוקטורים של המיקום שלו (למעלה, למטה). לעבודה לא אכפת, בגלל שכוח הכובד משמר, העבודה היא אפס. ("משמר" זו תכונה של כוח, שאומרת שאם הכוח גורם לתנועה של מסה, והיא מסיימת איפה שהיא התחילה - העבודה היא אפס). (ההסבר היה ברמה תיכונית, פחות או יותר, תגיד אם צריך פחות או יותר הסברים
)

dubby250

New member
הוקטורים שאני דיברתי עליהם היו

וקטורים של מהירות. אני אשאל אחרת. האם נכון לומר, שאם AB הוא וקטור שמתאר מהירות של 1 מטר/שניה וגם BC הוא כזה וקטור, אז הם שקולים לוקטור שכיונו הוא AC והוא מתאר מהירות של שורש(2) מטר/שניה? ואם זה נכון, האם המשמעות של דבר כזה הוא, שאם אני הולך במהירות של 1 מטר/שניה לכיוון AB ואח"כ 1 מטר/שניה לכיוון BC, זה שקול לללכת לכיוון AC במהירות של שורש(2) מטר/שניה? אם זה לא נכון, אז איפה הטעות שלי? תודה רבה מראש

Mahaoo

New member
זה נכון

אם תחשב(תקח בחשבון גם מרחקים) את תראה שהזמן שיקח לך להגיע לנקודה C יהיה שווה גם אם תלך במהירות של שורש 2 מטר בשנייה בכוון מ A ל C וגם אם תלך קודם מA לB ומשם לC במהירויות של 1 מטר בשנייה

dubby250

New member
לפי דעתי יש כאן טעות

תחשוב איך יותר כדאי ללכת. אם אתה הולך באלכסון מ-A ל-C אתה ודאי עובר פחות דרך מאשר אם אתה הולך מ-A ל-B ומ-B ל-C, ולכן אם תלך במהירות של 1 מטר/שניה מ-A ל-C, תגיע יותר מהר ל-C, מאשר אם תלך במהירות של 1 מטר/שניה מ-A ל-B ומ-B ל-C. א"כ ודאי שאם אתה הולך במהירות של שורש(2) מטר/שניה מ-A ל-C, תגיע יותר מהר מאשר אם תלך במהירות של 1 מטר/שניה מ-A ל-B ומ-B ל-C.

Mahaoo

New member
זה ההעתקים!

אם תלך מA לB ומשם לC א\(2 העתקים שונים כאשר מחברים אותם אז יוצא העתק שווה ל AC) אז זה יהיה כאילו הלכת מA לC ללא קשר של זמן במהירויות אז אתה יכול לחשב ולראות שדבר כזה אינו אפשרי(ללכת באותה מהירות ולהגיע בזמן שווה כשאתה הולך מרחקים שונים)

1100F

New member
שים לב שכשאתה עושה שקול של

וקטורי המהירות, זה חייב להיות באותו רגע. אתה לא יכול לאמר שאם עכשיו יש מהירות לכיוון צפון ומחר יש מהירות לכיוון מזרח אז יש עכשיו מהירות לכיוון צפון מזרח

dubby250

New member
../images/Emo51.gif רבה. אני חושב שהתשובה שלך

עזרה לי להבין איפה הטעות שלי. אני הולך עכשיו לחשוב על זה קצת. תודה.

למעלה