שאלה בפיזיקה

שאלה בפיזיקה

יש לי בעייה בהבנה בסיסית של משהו בחוקי ניוטון: אם יש לי מערכת של שני גופים קשורים בחבל חסר מסה. האחד מונח על האדמה וקיים חיכוך בעל מקדם 0.2 סטטי וקינטי בינו לבין המשטח.אליו מחובר דרך גלגלת הגוף השני שבעצם תלוי באויר. נתון לי שהמערכת מאיצה לכיוון הגוף שתלוי באויר. אני יודעת שתאוצת כל גוף בנפרד זהה לתאוצת שני הגופים יחד,כלומר תאוצת המערכת. אבל כשאני מציבה בנוסחאת החוק השני של ניוטון,משהו לא מסתדר לי. בעצם הכוח השקול שפועל על כל גוף בנפרד זהה לכח השקול שפועל על כל המערכת כולה.אבל מסת שני הגופים שונה וגם מסת המערכת כמובן... זה כאילו נותן סתירה,אבל אני בטוחה שיש לי פה איזושהיא אי הבנה בסיסית. אני מאוד אשמח אם תעזרו לי,תודה רבה מראש!

danihell7734

New member
יש לי עיצה לפיתרון שאלות במערכות

גופים בכללי, אבל אני כמעט בטוח שזה יעזור לך. תעשי טבלה של שני טורים ושתי עמודות. עמוד ראשונה ציר תנועה, עמודה שנייה ציר מאונך לתנועה. שורה ראשונה M1 שורה שנייה M2. ככה תרכיבי את המשוואות(וד"א אם הן קשורות בחבל אל תשכחי שה-T צריך להצטמצם[במקרה ולא הצטמצם]). מקווה שעזרתי...

תודה,אבל אני צריכה...

הסבר ספציפית למצב שתיארתי, אז אם מישהו יכול לעזור,אני אודה לו.

elikr

New member
לא כל-כך הבנתי את השאלה שלך

אני לא בטוח שהבנתי את תנאי השאלה, ועוד פחות הבנתי את הבעיה שלך בלפתור אותה. נדמה לי, שאת מתכוונת לשאלה בנוסח הבא: נתונים שני גופים בעלי המסות m1 ו-m2 אשר קשורים ביניהם בחוט העובר דרך גלגלת. אחד הגופים מונח על הרצפה, והשני-תלוי באויר. ידוע, כי ברגע בו משחררים את המערכת ממנוחה, הגוף שהיה מונח על הרצפה מתחיל לעלות, ואילו הגוף שהיה תלוי באויר - יורד למטה. מהי תאוצת המערכת ? האם זה נוסח השאלה? אם כן - מה הקשר לחיכוך? בכל אופן, את השאלה הזו פותרים ככה: נניח שהגוף שהיה תלוי באויר הוא בעל מסה m1. משוואות ניוטון הן: m1g - T = m1a T - m2g = m2a נחבר את המשוואות ונמצא את a : a = (m1-m2)/(m1+m2)*g קל לראות, שהתנועה תיתכן רק כשהמסה התלויה באויר כבדה יותר מזו שעל הרצפה. אני לא יודע, אם זו הבעיה שרצית לפתור. אם לא - צטטי במדויק את הבעיה ואנסה לעזור לך.

אחמס1

New member
הבנת השאלה

האם הכוונה הייתה למערכת בה גוף אחד יורד למטה, והשני פונה לצד? יש לי תחושה שהבעייה כאן היא בוקטורים (זכרונות מכיתה י') בגלל זה זה לא כל כך מסתדר עם המשוואות. האם המערכת שלך דומה לזאת שבציוור המצורף?

ailag

New member
נראה לי

שלא חילקת את הבעיה לצירים. מחשבים כל דבר לציר x לחוד ולציר y לחוד.

danihell7734

New member
אם התכוונתי אליי, אז חישבתי לפי ציר

תנועה של כל אחד מהגופים כדי להגיע לתאוצה. אה, ו: Ef1y=W-N=0 EF2X=0

למעלה