שאלה בעריכת וידאו.

preacher

New member
שאלה בעריכת וידאו.

יודע, לא קשור בדיוק לגרפיקה - אבל לא מצאתי פורום יותר טוב. אז ככה. יש לי קובץ AVI בפורמט microsoft video 1, ללא סאונד. בנוסף יש לי קובץ WAV לא מקומפרס עם סאונד. מבחינת תוכנות יש לי פרמייר 5.1 והורדתי את וירטואל דאב. אני יודע איך לחבר את שניהם בפרמייר ולהוסיף אח"כ כיווץ סאונד בוירטואל דאב. עד כאן הכל בסדר. אבל מה שאני לא יודע זה, מבחינה עקרונית, איך תוכנות כאלו מתייחסות לוידאו: האם הן מנסות לכווץ אותו מחדש כל פעם? אם, למשל, אמרתי לפרמייר לשמור אותו ב- microsoft video 1 האם הוא ישתמש ב- video stream הקיים בלי שינוי או ינסה לכווץ את כל הסרט מחדש? ואותו דבר בנוגע ל-virtual dub. יש בפרמייר צ´קבוקס של recompress. אם הוא לא מסומן, אני בטוח מכיווץ מחדש? הכוונה שלי היא כמובן למנוע ירידת איכות ע"י כיווץ חוזר ונשנה (כמו שקורה למשל בעבודה על jpeg).

matty

New member
כדי לא לקמפרס

(לא לאבד דור), תדאג לא לסמן את הצ´קבוקס שהזכרת, ולדאוג שכל שאר ה settings יהיו בדיוק כמו בוידאו המקורי (גודל, רמת הכיווץ וכו´) וכמובן לא להפעיל אף אפקט על הוידאו (מלבד קאטים פשוטים)

preacher

New member
תודה! אכן עבד - אבל שאלה.

איך יודעים את רמת הכיווץ במקור?

matty

New member
קשה לדעת, אפשר לנחש

לפי ה data rate הרבה מכל הענין הזה זו אומנות שחורה. אם משהו עבד לך, שמור אותו מייד כ preset ואל תיגע לעולם..

tal rom

New member
רמת הכיווץ

וכל הגדרה שהיא על קטע הוידאו תוכל לדעת אם תיבא את הוידאו לפרימייר ותבחר בתפריט file את הפקודה -> Get Properties For ושם אפשר לבחור קובץ מהכונן או הקובץ שאותו בחרת ולקבל חלון עם כל מה שרצית לדעת על קטע הוידאו טל

קרוקדיל

New member
טיפ מניסיון שלי

דבר ראשון כמו שכבר אמרו לך תבדוק את רמת הכיווץ של הקובץ דבר נוסף כשאתה מכניס את החומר למחשב אל תכניס אותו בקומפוסיט אלא באיכות SVHS למרות שאתה מכניס אותו עם כבל RCA זה נותן למחשב להתיחס לקובץ בתור קובץ יותר טוב וכנל בהורדה שלו תוריד אותו בתור סופר ולא קומפוסיט

preacher

New member
תודה אבל לא מדובר בהורדה מוידאו

אלא ב- capture ישירות מתוכנה. בכל אופן, עבד כמו שצריך אחרי קצת ניסוי וטעיה, ויודעים כשמצליחים כי מהירות ה-export עולה פלאים (10 שניות לדקה ב- 1024*768) כשבוחרים את האפשרויות הנכונות.

למעלה