שאלה בעצם שתיים...

• פותח הנושא abup
  • פורסם בתאריך

abup

New member
שאלה בעצם שתיים...

תגידו שאני מתאמן בחדר כושר או בבית לא משנה, אז ככל שאני מזיע יותר זו אינדיקציה לכך שאני שורף יותר קלוריות??? יש הבדל בשריפת קלוריות אם אני מתאמן בחדר ממוזג או לא ??. ושאלתי השניה היא מה עדיף, כפיפות בטן עם רגלים מונחות על הריצפה או כפיפות בטן עם רגליים מורמות בתשעים מעלות, אבל אם אני עושה 100 עם רגליים על הרצפה ורק 70 עם רגליים בתשעים מעלות... מה עדיף? אבופ...

sowhatt

New member
אני חושב

אני אעזור לך לגבי הבטן, תיכנס קודם כל למאמרים על בטן וקוביות. בשביל מה אתה עושה כ"כ הרבה כפיפות בטן? אם אתה חושב שזה מוריד שומן - אז זה לא. אם אתה חושב שבאמצעות זה תשיג את הקוביות - אז גם כאן התשובה היא לא. להוריד שומן צריך לעשות אירובי. להבליט קוביות צריך להוריד מסת שומן בעיקר, ולנסות ו"לנפח" את שרירי הבטן [הניפוח בשרירי הבטן פחות משמעותי, הדגש הוא על אירובי- הורדת מסת שומן. הורדת אחוזי השומן בגוף.]

Nut420

New member
תשובה

הזעה אינה אינדיקציה לשריפת קלוריות, אני לא יודע לגבי הבדל בשריפת הקלוריות בטמפ´ שונות, אבל אפילו עם יש הוא מזערי. בקשר לכפיפות בטן, עדיף מה שיותר קשה לך, לא חושב שיש ממש הבדל, אבל מה שכן אל תעשה 100 ברציפות, אלה למשל 4 סטים של 25

sowhatt

New member
4 סטים של 25 - אבל עם התנגדות!

אחרת אין טעם בכפיפות בכלל!

Nut420

New member
התנגדות

ניתן ליצור התנגדות על ידי החזקת משקולות על החזה או לעבוד בשיפוע שלילי

תשובה או שתיים

1. הזעה זו לא פונקציה של שריפת קלוריות. 2. בחום אנו נשרוף יותר קלוריות (יותר אנרגיה מופנות לקרור הגוף) - במידה מועטת. 3. בטן תבצע עם רגליים על הרצפה והקפד על תנועה איטית בעמוד השדרה המותני ולא בירך.

Nut420

New member
שאלות לרמי

1. עם החופ אנו נשרוף יותר קלוריות, למה ברוב חדרי הכושר המזגן מופעל על קירור ? 2. מה ההבדל בין ביצוע כפיפות בטן על רגליים באוויר ב90 מעלות או רגליים על הרצפה ?

qweasd1

New member
לא רמי, אבל

1. תמיד חשבתי שדוקא בקור הגוף שורף יותר קלוריות כדי לחמם? איזה אנרדיה הגוף מבזבז כדי להזיע? אם כבר, אז החום הרב ימנע ממך להתאמן זמן רב, וכך תאבד פחות קלוריות. 2. רמי??
אני מהמר על זה שכשהרגליים על הרצפה, שריר הבטן עובד בטווח תנועה גדול יותר.

תשובות

בחום הגוף יתאמץ יותר לקרר את עצמו וכפי שאתה מבין האנרגיה צריכה להיות מופנה למקומות חשובים יותר ולא לנסות להתגבר על חום הגוף. בחדר כושר הרעיון הוא לתעל את האנרגיה למקומות הנכונים ולא לקרור הגוף. בשורה תחתונה יש לנו כמות אנרגיה קבועה שאם היא תנוצל לצורך קרור היא תהיה פחות אפקטיבית על הלב והשרירים. כמו כן כמות האנרגיה שנשרוף בתנאי חום תהיה זניחה לעומת תנאי אופטימליים (כמות אנרגיה קבועה) - מקווה שהפעם זה ברור יותר ! בטן - כאשר הרגליים למעלה אנו מגדילים את הקושי בתרגילי הבטן עקב זאת ששריר המותן כסל רוצה לבצע סבוב אגן לפנים ואנו מונעים זאת בעזרת שרירי הבטן.

Nut420

New member
המשך..

האם הקור לא מקשה על ריצה ממושכת עקב התקררות דרכי הנשימה ? (כשקר קשה לי לרוץ יותר מ20 דקות כי האף שלי מתקרר וקשה לנשום) עם כאשר הרגליים למעלה הקושי יותר גדול על שרירי בטן לא עדיף לעשות עם הרגליים למעלה ?

קור

קור מקשה בכך שהאויר שנכנס לגופינו צריך להיות לח, חם, ונקי (פעולות שנעשות במחילות של האף) ולכן החום והלחות בעיתיים. לכן אנו ממליצים על חימום לפני פעילות בייחוד בקור וגם על ריצה עם לבוש מחמם. האנרגיה צריכה להיות מתועלת לשרירים וללב ! בקשר לבטן, הרמת הרגליים גורמת כפי שציינתי לבטן לעבוד קשה יותר עקב התנגדות לשריר המותן כסל שעובד גם הוא. בעבודה נכונה למרבית האוכלוסיה אין צורך להרים רגליים (יכול לגרום לכאבי גב עקב שרירי בטן חלשים וכתוצאה מכך סיבוב אגן לפנים), אולם למתאמנים עם שרירי בטן חזקים בהחלט אפשרי.

abup

New member
לרמי

אתה אומר שהזעה היא לא אינדיקציה לשריפת קלוריות... אבל אתה אומר שבחום אנחנו נישרוף יותר קלוריות עקב האנרגיה שמופנת לקירור הגוף... ומה האמצעי של הגוף לקרר את עצמו - הזעה, לא ??? אבופ...

ל....

(אין לי שם ?!) קרא/י את ההודעה שלי למעלה. ההבדל בשריפת הקלוריות אינו משמעותי בין חום לתנאים אופטימליים.

הזעה ... ../images/Emo178.gif

הגוף מקרר את עצמו בעזרת מנגנון הנקרא הזעה שזהו המנגנון הטוב והיעיל ביותר של הגוף לקרר את עצמו ! הגוף משקיע אנרגיה בנידוף הנוזלים מן הגוף ובעצם פעולת הנידוף היא המקררת ! אך ההזעה של הגוף היא דבר טבעי שלא צריך לחשב בקלוריות כי זה לא מספרים גדולים .. תחשוב , אם תשב במדבר 3 שעות זה יהיה שווה ערך לאימון אירובי של 3/4 שעה ?! והתשובה היא לא ! בחדר כושר מתאמנים עם מזגן להרגשה טובה יותר ולנינוחות .. ואולי גם בגלל הניחוחות ...

בודאי שלא !!!

3 שעות במדבר יגרמו לאיבוד נוזלים (עקב הזעה) ולשריפת קלוריות מזערי. כפי שאמרתי הכל "משחקים" של אנרגיות !!!!

למעלה