שאלה בענין

הבעיה !!!

אני עובד מדינה ,מבוטח בפוליסת תאונות אישיות,נקבעה לי נכות קבועה על ידי המלל כתוצאה מתאונת עבודה עקב לחץ נפשי מיוחד בעבודה.הפוליסה מכירה בפגיעה נפשית ממקור חיצוני כהגדרת תאונה,החברה חיפשה בעברי בזמן שרותי הצבאי לפני כ24 שנים פרופיל נפשי,כמובן שלא היה לי שום נכות צבאית,או טיפולים נפשיים מלבד הורדת פרופיל להעברה מחיל קרבי ללא קרבי! אני יודע שיש פסיקות ותקדימים שחברות הבטוח שלמו במקרים האלו! מה הדין ומה הסיכויים של נכות ממלל לעומת פריטים מהשרות הצבאי????

אז איפה הבעיה?

אם המל"ל קבע לך נכות כתוצאה מתאונת עבודה, ובעברך הצבאי לא מופיע שום דבר בנדון, מה הנימוק של חברת הביטוח לאי תשלום? גם אם בתיקים הצבאיים היה מופיע משהו, לדעתי חווה"ד של הביטוח הלאומי תגבר על טענת חברת הביטוח. החריג היחיד הוא אם בזמן החתימה על הפוליסה נשאלת אם סבלת מבעיות נפשיות בעבר, השבת בשלילה, והתיק הצבאי היה מוכיח ששיקרת. יתרה מכך - ייתכן ואתה יכול לתבוע את חברת הביטוח גם על פגיעה בפרטיות. להערכתי אסור להם לעשות חיפוש בתיקים צבאיים (אלא אם אתה היתרת זאת במפורש).

מ.ה.

New member
קביעת הביטוח הלאומי

ישנן פוליסות בהן נכתב שקביעת המל"ל (המוסד לביטוח לאומי) היא מחייבת וישנן כאלו שלא. בדוק היטב את הפוליסה. נא שלח לפורום את ההגדרה המדוייקת של הפוליסה בנוגע לנכות נפשית אותה הזכרת קודם וכן את דרישת ה"תאונתיות" כנוסחה בפוליסה שלך.

גם אם לא...

לדעתי אין בימ"ש שיקבל חוו"ד של רופא מטעם חברת ביטוח וידחה חוו"ד של רופא מטעם מל"ל. יתרה מכך - ייתכן וניתן לראות את נושא חוו"ד של מל"ל כ"תנאי מכללא". לדעתי, רק אם יש שלילה מפורשת בפוליסה יכולה חברת הביטוח לדחות את חוו"ד מל"ל. גם אם יהיה תנאי כזה, יתכן וביהמ"ש יקבע שזהו תנאי מקפח.

מ.ה.

New member
פרט לתאונות דרכים בד"כ לקביעת

המל"ל אין כל משמעות משום שהיא אינה "ערוכה כדין" ואין היא בגדר "חוות דעת"

למעלה