שאלה בענין עריכה

יחידה1

New member
שאלה בענין עריכה

ברצוני להוציא כתב עת שיכיל כ- 30 עמודים חלקם בצבע, האם מישהו יודע כמה יכול לעלות לי?

Eldad S

New member
כדאי לשאול גם,

כפי שאני ממליץ בדרך כלל, בפורום בעל האופי הכללי "שאלה קטנה" (251 בתפוז).

Eldad S

New member
נ"ב: ולחזור אלינו

ולעדכן במקרה שקיבלת תשובה מניחה את הדעת.

אומנם אין לי הרבה ניסיון בדפוס

ערכתי פעם כתב עת שעבר את דרכו של מו"ל בישראל בשיא המהירות (קודם מדפיס, אח"כ מפסיד ולבסוף מספיד - משחק לשון של ח"נ ביאליק) אבל הנה כמה שאלות שכדאי לשאול את עצמך לפני שמוציאים משהו לדפוס - 1.האם יש ספונסרים או כמה כסף מוכנים להפסיד? 2.האם מובטחת אספקת חומר קבועה לכתב העת? 3.בכמה עותקים מתכוונים להדפיס את כתב העת? 4.כיצד הוא יופץ? 5.מתוך הכרה שצבע עולה בערך פי שלוש או פי ארבע מגלופה של שחור לבן או בכלל צבע בודד כלשהו. 6.למה לא באינטרנט? חוסך כסף, חוסך זמן, לא פוגע בסביבה וקל להפצה.

כמה בד צריך יתום למכנסיים?

מהנתונים שהעלית אי אפשר לענות. הנה כמה שאלות מפתח, שאת צריכה לתת עליהן את הדעת לפני שתשאלי שוב: 1. מה יהיה הגודל של כתב העת? שמינית גליון? רבע? בגודל של חוברת מקופ"ח או בגודל של כתב העת עיניים? (שימי לב - גודל, לא מספר עמודים). 2. איזה נייר? נייר עיתון 60 גר', או כרומו דו צדדי 170 גר' עם הטבעה? 3. כמה עותקים? חמישים או חמישים אלף? 4. רק מלל, או גם תמונות? עריכה גרפית, או רק עריכה לשונית? גרפיקאי? 5. לוגו? איורים? תשלמי למישהו על זה? 6. כמה עמודים בצבע? רק הכריכה או גם האמצע, או שמונה מתוך השלושים? (אגב, אין 30 עמוד. בד"כ 32, זה הכפולות שמתקבלות מחילוק גליון שלם לגודל של שמינית גליון). 7. האם יהיו פרסומות (כלומר הכנסות שלא ממכירת כתב העת עצמו)? 8. עלויות שיווק, מכירה, משלוח? בקיצור, הוצאת כתבי עת היא מקצוע. למה אנשים חושבים שהם יכולים לעשות זאת בלי ללמוד? זה כמו להוציא לעצמך שן בינה במקום ללכת לרופא שיניים. ורק למען הגילוי הנאות - אין לי שום קשר להוצאה לאור.

Boojie

New member
המון.

כעורכת כתב עת (שנמנית גם על מייסדיו), אני יכולה לומר לך שהוצאת כתב עת זה עניין יקר מאד, שאין שום בטחון שיחזיר את עצמו, ואם אין לך ספונסור שמוכן לסכן את כספו, לא כדאי לך להתעסק עם זה. בנוסף לשאלות ששאלו כאן, שאלה חשובה מאד היא: עד כמה יהיה קל או קשה להשיג מפרסמים לכתב העת? פרסומות זה המקור העיקרי להכנסותיו של כתב עת, ועשויות להיות ההבדל בין להיות ולחדול.

יצהר

New member
אכן המון

כדי לקבל מושג על עלות הגרפיקה וההפקה את מוזמנת להתקשר לגרפיק טאץ' - 04-8674299. אני עובד איתם, והם נחמדים ומנוסים ויכולים לתת לך תמונה כוללת של העלויות, וגם אלטרנטיבות (צבע או שחור לבן, כרומו או משהו זול יותר, וכו'. העלויות יכולות להשתנות משמעותית בהתאם לדרישות שלך). מלבד הגרפיקה וההפקה - נדמה לי שזה הכסף הגדול - יש גם כתיבה, עריכה והפצה (מקווה שלא שכחתי כלום) שצריך לקחת בחשבון.

למעלה