שאלה בענין ביטוח רכב

גקי1

New member
שאלה בענין ביטוח רכב

יש לי 65% ורכב רפואי שלגביו אני מקבל מידי שנה החזר ביטוח כמקובל. לפני ארבע שנים נגנב רכבי וקניתי רכב חדש במקומו רק לאחר 7 חודשים. באותה עת שכרתי רכב מכיסי. עתה, 4 שנים לאחר מכן, אני מקבל מכתב שינוכו מתגמולי סך של אלפיים ומשהו ש"ח ביחס לאותם שבעה חודשים שלא היה ברשותי רכב רפואי. 1. האם זה מקובל? האם יש משהו שניתן לעשות בענין? 2. האם לא מגיע לי ביחס לאותה תקופה דמי נסיעות או תשלום חודשי אחר בעת שאין לי רכב רפואי או השתתפות בשכירת הרכב???. יצוין שהמשכתי לקבל באותה עת דמי ניידות). במאמר מוסגר - כשאני מנסה לקבל משהו ריטרוטאקיבי ממשהב"ט אני צריך להקיז דם ואילו כאן הם הולכים ארבע!!!! שנים אחורה ללא הנד עפעף!!! תודה!

AVI359

New member
תגובה לגקי1

גקי1 שלום רב דמי ניידות הינך זכאי לקבל עם או בלי רכב,עד כאן אין בעיות. עבור 7 החודשים שלא היה רכב ברשותך לא שילמת ביטוח,אם כך מדוע הינך זכאי לקבל החזר דמי ביטוח מאגף השיקום? לנושא האחרון,על פי חוק אין קבלת זכאויות בדיעבד פרט לתגמולים ועזרת הזולת,מה שקיבלת בדיעבד מעבר לכך זכית מההפקר. בברכה אבי

דן ארבל

New member
אי הסכמה

בנושא זה אני חולק על דעתו של ידידינו המלומד אבי. 1.קבלת תשלום עבור ביטוח שנתי לרכב רפואי. 2. רכבך נגנב.הביטוח לתקופה הנותרת עד סוף שנת הביטוח לא החזרה לך,כי כך בנויות הפוליסות. 3. הרכב השכור ששלמת עבורו כולל גם תשלום עבור ביטוח במשך תקופת השכירות. 4.יוצא איפה כי שלמת פעמיים ביטוח וגם רוצים לקזז לך תקופה זאת באגף. 5.לפי הערכתי מצב זה אינו תקין. 6.פנה מייד לאחראי הרכב באגף תוך הסבר וקבלות על שכירות הרכב (שהינו למעשה תחליף לרכב רפואי),אני משוכנע כי הוא יבין הנושא.

AVI359

New member
לדן ארבל

דן שלום רב יש משהוא בדבריך,לדעתי צריך לקבל החזר על פי התשלום בפועל,אם שולם עבור כל השנה,לא נחוץ קיזוז אך אם שולם תשלום חלקי,הקיזוז צריך להיות יחסי לתשלום. בברכה אבי

דן ארבל

New member
ביטוח לאחר גניבה/טוטלוס

לאבי, כנראה שאינך יורד לעומק הסוגיה. האגף משלם כל שנה ביטוח לשנה שלמה.הביטוח מבחינתו שולם. הרכב האמור נגנב או הוכרז כטוטלוס.ע"פ חוקי הביטוח אין כל החזר פרמיה בשל כך.קנית רכב חדש לאחר מס' חודשים עליך לבטחו מחדש במלוא הפרמיה. למרות האמור לעיל,ניתן לעצור את ביטוח החובה ולהעבירו לרכב החדש. במקרה שלפנינו דורש האגף,לפי הערכתי,החזר רק של ביטוח החובה אותו ניתן להעביר מרכב לרכב במקרים הנ"ל.אבל הבחור שכר רכב תחליפי לרכב רפואי ושילם ביטוח רכוש וחובה מכיסו עד קבלת הרכב החדש.(ביטוח הרכב גלום במחיר השכירות).לפיכך אין האגף רשאי לנקות את החלק היחסי של ביטוח החובה.לצורך כך על הבחור להראות בפועל כי אכן שכר רכב בתקופה שבין גניבת המכונית עד קבלת המכונית החדשה.

AVI359

New member
דן ארבל

דן שלום רב אם אני מבין אותך נכון,לידידנו גקי היו באותה שנה הוצאות ביטוח עבור יותר מרכב אחד,בעבור זה בטח שלא יקבל תוספת.אולם משהב"ט משלם עבור ביטוח רכב רק לתקופה שלנכה היה רכב רפואי,באותה שנה רק בחלק מהזמן היה לנכה רכב רפואי כהגדרתו בחוק,ומכאן שקיים פער,השאלה מי יממן את הפער הזה. יתכן שצריך לפנות למר חזוט האחראי על הרכב הרפואי להסביר את המצב כולל מסמכים המעידים על נכונות המצב ולקבל את תגובתו ואז להגיב בהתאם. בברכה אבי

עָנת

New member
גקי ברוך הבא לפורום../images/Emo20.gif

אני חושבת שמגיע לך דמי ניידות,למרות שאין ברשותך רכב רפואי
מצרפת טלפון של רכב רפואי:036977709 פקס-036976182

למעלה