שאלה בענייני גב

Kryptonite

New member
שאלה בענייני גב

מזה כשנתיים וחצי אני סובל מכאבי גב די רציניים. תמיד התייחסתי לזה בביטול כי כאבי גב זו תופעה די נפוצה, וגם ישנתי על מיטה לא טובה אז חשבתי שזו תוצאה של זה פשוט. עכשיו בזמן הצבא הכאבים מציקים לי ברמה שזה בלתי אפשרי לפעמים, ואני מעריך את עצמי כבן אדם בעל סיבולת כאב גבוהה שממש לא לוקח קשה כל דבר. ועם זאת - הבירוקרטיה הצבאית הרפואית כל כך איטית ומייגעת שחשבתי שעדיף לברר קצת על הכאבים האלה ולראות אם יש טעם בכלל להכנס לתהליך הזה, ושאלו לא סתם כאבי גב רגילים שיש לכולם. זה התחיל במין רצועה שכל הזמן כאבה (מין הרגשה שנתפסה באופן חזק ביותר) בצד העליון השמאלי של הגב. תמיד כשמדברים על השכמות וכו' אומרים שזה רק שרירים אז ממש לא לקחתי את זה ברצינות. זה כואב במיוחד במעברים בין חום לקור, וגם להפך. זה מרגיש כאילו מישהו ממש תופס את הרצועה הזו (שריר או מה שזה לא יהיה) ומחזיק את זה חזק ולא משנה איזו תנועה אני עושה, לא משנה איפה אני נוגע הכאב הזה נישאר ברמה סטטית. הייתי אצל רופאת משפחה בקשר לאיזה עניין אחר לפני איזה שנה וחצי ושאלתי אותה על זה כדרך אגב, היא אמרה שזו יכולה להיות דלקת בשריר ושוב - לא לקחתי את זה ברצינות מידי. אחר כך זה גם התחיל לכאוב באותו המקום בצד השני, ומאז התחילו הכאבים להתפשט לאורך עמוד השידרה. עכשיו יש לי גם כאבים חזקים בגב התחתון - בדרך כלל כשזה מתחיל אז ממש כואב לי לשבת ישיבה מזרחית לדוגמה, כואב לי לשבת בלי תמיכה נאותה לגב התחתון. עכשיו הכאבים האלה הם לא משהו קבוע. הם באים והולכים, במקומות שונים - שוב, בדרך כלל במעברים בין חום לקור. מעבר לזה - יש לי קליקים כל הזמן בגב, אותם "קליקים" שיש גם כשלוחצים על מפרקי האצבעות. בדרך כלל כשאני מנסה ליישר את הגב כדי להפחית את הכאבים. יש לי אותם כמה פעמים ואז הם "מפסיקים". לא יודע עד כמה זה רלוונטי... ניראה לי שזה הכל. רציתי רק לדעת בערך אם זה באמת משהו רציני או כאבי גב שסתם נגרמים בגלל רצף של נסיבות חסרות מזל בשבילי.
(מיטה גרועה, אנערף) או שזו באמת יכולה להיות בעיה רצינית. תודה מראש! צחי

scott31

New member
צריך להבדיל בין ...

כאבי גב לבעיות גב ... אם אין אבחנה קונקרטית על רקע פתולוגי כמו עקמת קשה ,א-סימטריה של הכתפיים , פריצות דיסק ושאר בעיות של אינטגרציה מבנית של החוליות . אזי אתה שייך לקטגוריית אלו שסובלים מכאבי גב שזה אחוז גבוה מאוד של האוכלוסיה ... לפי התאור שלך נדמה לי שהתעמלות מתאימה וחיזוק האיזורים הבעיתיים אצלך יביאו לפתרון הבעיה . כאבים אקוטיים כמו על רקע של פריצת דיסק היו מונעים ממך לתפקד , מכיוון שלא ציינת בעיה תפקודית יש להסיק שהבעיה שלך עם כל אי הנוחות הנגרמת לך היא מיינורית לחלוטין . עצתי היא לך היא להפסיק לחפש אבחנות ולהתחיל לשחות ולהתעמל וללמוד איך לשבת נכון ושמור על זקיפות קומה ככל האפשר . בהצלחה .

rafagav

New member
סגל יציבה נכונה...

בישיבה מזרחית, כך בישיבה על כיסא - דאג, שהזוויתצ בין פלג הגוף העליון לבין הירכיים תהיה גדולה מ - 90 מעלות (ישיבה על כרית / מגבת מקופלת!!)

למעלה