שאלה בעניין תרומה

מצב
הנושא נעול.

אופיר331

New member
שאלה בעניין תרומה

שאלה בעניין תרומה
להבנתי מדובר בתרומת ביצית טרייה, נכון? אם כך, כיצד ניתן לוודא שהתורמת אינה נשאית איידס למשל? בתרומת זרע-הזרע מוקפא לחצי שנה ורק אם הבדיקה החוזרת תקינה, יש אישור לשימוש. מטריד אותי מאד.

זו אחת הבדיקות שהתורמות ...

שאלה בעניין תרומה
להבנתי מדובר בתרומת ביצית טרייה, נכון? אם כך, כיצד ניתן לוודא שהתורמת אינה נשאית איידס למשל? בתרומת זרע-הזרע מוקפא לחצי שנה ורק אם הבדיקה החוזרת תקינה, יש אישור לשימוש. מטריד אותי מאד.
זו אחת הבדיקות שהתורמות ...
זו אחת הבדיקות שהתורמות עוברות עוד בשלב הבדיקות מיון ואישור לקראת תרומה. בנוסף ניתן לדרוש לקבל מבחנה של דם התורמת ממש בשלב התרומה.

בריזה1

New member
היי אופיר

שאלה בעניין תרומה
היי אופיר
גם אני הייתי מוטרדת מזה קיבלתי תשובה שהתורמות עושות את כל הבדיקות שעושות נשים לפני I V F ובינהם כמובן גם בדיקת איידס. בריזה

אופיר331

New member
תודה אבל...

היי אופיר
גם אני הייתי מוטרדת מזה קיבלתי תשובה שהתורמות עושות את כל הבדיקות שעושות נשים לפני I V F ובינהם כמובן גם בדיקת איידס. בריזה
תודה אבל...
בדיקת איידס אינה תופסת את ה-3 חודשים האחרונים (יש אומרים אפילו 6). יוצא שאם עשתה, יכול להיות חלילה שהיא כבר נשאית אבל הבדיקה לא מגלה. לכן השיטה בתרומת הזרע נכונה-אין יותר תרומה טרייה של זרע. עדיין לא נרגעתי בכלל.

הופללה

New member
גם אותי זה מטריד עניין ה3 חודשים

תודה אבל...
בדיקת איידס אינה תופסת את ה-3 חודשים האחרונים (יש אומרים אפילו 6). יוצא שאם עשתה, יכול להיות חלילה שהיא כבר נשאית אבל הבדיקה לא מגלה. לכן השיטה בתרומת הזרע נכונה-אין יותר תרומה טרייה של זרע. עדיין לא נרגעתי בכלל.
הבעיה שלא נראה לי שיש לזה פתרון יותר טוב.

גליxx

New member
אין לזה פתרון ממשי

הבעיה שלא נראה לי שיש לזה פתרון יותר טוב.
אין לזה פתרון ממשי
כי אי אפשר להקפיא את הביציות של התורמת ולחכות לתוצאות בדיקות חוזרות שלה. אפשר להקפיא את העוברים אבל אז יורדים סיכויי הצלחה או לקחת סיכון כמו שלוקחים בכל המסלולים האלה כי כמה אנחנו כבר יודעים על התורמות, ולהביא מבחנות דם שלה לבדיקה לאחר מעשה.

אני ימשערת לפחות לגבי המסלול שלי

שאלה בעניין תרומה
כשהגעתי לבני ציון המסלול המנצח מבחינתי , עד לשם עברתי במשך שנה עוד שני מסלולים , וכשהראתי את בדיקת האיידס שלי שהיתה מעודכנת לחצי השנה . חזרתי ועשיתי שוב שהבדיקה תהיה מעודכנת וכמובן שהכל היה בסדר , אני מאמינה שאם אותי שאני גורם משני בענין החזירו לעשות בדיקה קל וחומר שגניה מקפידה גם על הבדיקות של התורמת. ובענינים אלה היא לדעתי הקובעת. בכלל צריך לדעת שמעבר לכל הבדיקות , אנחנו מתבססים על אמון שיש לנו בצוות המטפל , ואצלם ראיתי זאת במיוחד כשנסעתי , נסע איתי זוג , שהיו במסלול הזול יותר שהובטח להם 6 בציות לפעם אחת , כשהגיעו לשם , וראו שהתפתחו רק שלשה עוברים מתוך השש ואיכותם לא היתה משהו , על המקום הבטיחו להם שאם לא יהיה הריון יקבלו עוד פעם 3 בציות טריות ואכן היא כרגע או לפחות בשעות אלו מקבלת את העוברים. הם לא היו חייבים לדווח, הרי מבטחים עוברים משש ביציות מה שיוצא זה מה שיצא , גם אצלי לא כל העוברים היו באיכות מעולה. לפני שאת נגשת לצוות המטפל בו את בוחרת , תכיני רשימת שאלות ותבררי איתם וכמובן בחרי את הצוות שנראה לך אמין ביותר מבחינתך. שיהא בהצלחה בכל אשר תבחרי

לגבי התרומה

כשהגעתי לבני ציון המסלול המנצח מבחינתי , עד לשם עברתי במשך שנה עוד שני מסלולים , וכשהראתי את בדיקת האיידס שלי שהיתה מעודכנת לחצי השנה . חזרתי ועשיתי שוב שהבדיקה תהיה מעודכנת וכמובן שהכל היה בסדר , אני מאמינה שאם אותי שאני גורם משני בענין החזירו לעשות בדיקה קל וחומר שגניה מקפידה גם על הבדיקות של התורמת. ובענינים אלה היא לדעתי הקובעת. בכלל צריך לדעת שמעבר לכל הבדיקות , אנחנו מתבססים על אמון שיש לנו בצוות המטפל , ואצלם ראיתי זאת במיוחד כשנסעתי , נסע איתי זוג , שהיו במסלול הזול יותר שהובטח להם 6 בציות לפעם אחת , כשהגיעו לשם , וראו שהתפתחו רק שלשה עוברים מתוך השש ואיכותם לא היתה משהו , על המקום הבטיחו להם שאם לא יהיה הריון יקבלו עוד פעם 3 בציות טריות ואכן היא כרגע או לפחות בשעות אלו מקבלת את העוברים. הם לא היו חייבים לדווח, הרי מבטחים עוברים משש ביציות מה שיוצא זה מה שיצא , גם אצלי לא כל העוברים היו באיכות מעולה. לפני שאת נגשת לצוות המטפל בו את בוחרת , תכיני רשימת שאלות ותבררי איתם וכמובן בחרי את הצוות שנראה לך אמין ביותר מבחינתך. שיהא בהצלחה בכל אשר תבחרי
לגבי התרומה
אני נוסעת למסלול של 4+4 מה קורה אם חלילה רק שתים מופרות או שלוש מתוך הכל?

בריזה1

New member
מדובר בארבע ביציות כל נסיעה

לגבי התרומה
אני נוסעת למסלול של 4+4 מה קורה אם חלילה רק שתים מופרות או שלוש מתוך הכל?
כלומר יתכן שבנסיעה הראשונה (אמן האחרונה) מתוך 4 ביציות שמגיעות לך יופרו רק 2-3 אז זה מה שאת מקבלת, כנ"ל בפעם השניה. אני יכולה להרגיע אותך שבד"כ אחוז ההפריות ממש מרשים אצלי למשל שגם הייתי במסלול 4+4 היו 100% הפריות בשתי הנסיעות. בהצלחה בריזה

תודה, זה בהחלט מעודד

כלומר יתכן שבנסיעה הראשונה (אמן האחרונה) מתוך 4 ביציות שמגיעות לך יופרו רק 2-3 אז זה מה שאת מקבלת, כנ"ל בפעם השניה. אני יכולה להרגיע אותך שבד"כ אחוז ההפריות ממש מרשים אצלי למשל שגם הייתי במסלול 4+4 היו 100% הפריות בשתי הנסיעות. בהצלחה בריזה
תודה, זה בהחלט מעודד

היי בריזה

היי בריזה
בוקר טוב ותודה שהשבת לי תשובה כה מעודדת. רציתי לשאול האם להזמין כרטיס טיסה עוד לפני שאני יודעת כמה ביציות הופרו וכמה יוחזרו או שאני מחכה שיגידו לי מה קורה ומגיעה למעשה רק ביום ההחזרה?

אדוינה

New member
אין פיתרון מוחלט לבעיה...

שאלה בעניין תרומה
אין פיתרון מוחלט לבעיה...
אם מישהי נדבקה אתמול באיידס ולמחרת תורמת ביציות,אז לא ניתן לגלות זאת בבדיקה אפילו אם היא תעשה באותו יום ,מכיון שיש חלון בין החשיפה לוירוס לבין הופעת הנוגדנים שהם אלה שניבדקים. בתרומת דם,יש את אותה בעיה. חוץ מזה ברוכה הבאה
. נשמח לשמוע עלייך!

מצב
הנושא נעול.
למעלה