שאלה בעניין רקפות

zipipeer

New member
שאלה בעניין רקפות

קיבלתי רקפת שנקנתה בעציץ וגמרה את פריחתה. האם אני יכולה לשתול בגינה במקום מוצל ולחכות שתפרח שוב מתישהו. בדקתי ויש לה פקעת.

רק תזכור לשים לה קרח

ולהשקות אותה במיים קרים מהמקרר כדי שהמזג האויר החם לא ישפיע עליה אולי אחרי הקרח היא תפרח מחדש.

zipipeer

New member
האם אני יכולה לשתול אותה בגינה?

במקום מוצל ונחמד או להשאיר אותה בעציץ. בית היא לא תשרוד מתוך נסיון קודם.

r o i 1 9

New member
עדיף שתשתול כרגע עם העציץ

בגינה היא תסתדר יפה מאד. אחרי שהיא תעלם תוכל להוציא את הפקעת ושתול רגיל ולקוות שתחזור בעונה הבאה. אם תוציא את הפקעת היא עלולה לא לפרוח עוד השנה.

מוטי בר

New member
כן בהחלט, אם להשאיר בבית זה רק אדן

חלון חיצוני או חלון שפתוח רוב שעות היום ורצוי במפנה מזרחי צפוני. הבעיה הגדולה ביותר של הרקפות בבית היא היא חוסר אור ואויר צח, ועודף מים בהשקיה בעציצים או חוסר בהם. באדמת הגינה יש בדרך כלל איזון בין כל הדרוש לרקפת ואם את שותלת בגינה אז להקפיד בחצי צל לפחות בשלב הראשוני עד לאקלום, ורק לאחר מכן אפשר להוציא מהעציץ ולשתול סופית בגינה גם בשמש. אם מדובר בעציץ פלסטי אפשר לחתוך את התחתית ולשתול את העציץ עצמו בתוך הגינה ולהקפיד על השקיה נאותה עד לחדירת השורשים לאדמה בגינה. דבר זה גם ימנע את השוק במעבר וגם יאפשר להעביר בבוא הזמן את העציץ חזרה הביתה בזמן שהוא שופע בפריחה.

zipipeer

New member
הוצאתי את כל מה שהיה בעציץ

הכנסתי לעציץ גדול.והשארתי בפינת הגינה. יש שם גם שני אבני סלע כך שזה גם מתאים לשיר. אני מקווה שהיא תתאקלם יפה ונראה בשנה הבאה. מתי היא עשויה לפרוח? תודה לכם

למעלה