שאלה בעניין קניה

benamir1

New member
שאלה בעניין קניה

שלום לכולם , ראיתי ספינה למכירה במים , פגשתי את הבעלים , נכנסתי לספינה , בדקתי אותה חיצונית , פנימית והספינה נראתה לי בסדר , מה עכשיו ??? מה הן סדר הפעולות שיש [ וצריך לעשות ..] בקניה ספינה ? כולל עלויות של בעלי מקצוע [ שאני צריך..] וכולל את כול הדברים והשלבים בדרך עד שאני אומר ומכריז " קניתי ספינה " !

סינבד

New member
תמצא עו"ד

אחד שמתמצא בנושא, שינחה, יוביל וידאג שאכן בסופו של דבר תוכל להכריז קניתי יאכטה.
(אם תרצה, בפרטי אמליץ לך על עוה"ד שליווה אותי בהצלחה רבה בתהליך)

gb228

Active member
שמאי סירות

גם אם אתה חושב שאתה מבין קצת בסירות, היית ממליץ לקחת בודק מקצועי -כשקניתי את הסירה שלי בדקתי לבד בצורה די מעמיקה מספר סירות, אבל לסירה בה בחרתי הבאתי גם שמאי, שאכן איתר כמה נקודות שפיספסתי ובדק כמה דברים שלי לא היו כלים לבדוק (כמו לחות בגוף) - הדברים שאיתר לא היו קריטים ולא היו מפילים את העסקה אבל טופלו על ידי המוכר על חשבונו.
בעו"ד, כפי שמישהו ציין, לא נעזרתי - רשם כלי השייט ברספ"ן הנחה אותי בדיוק אלו מסמכים צריך להביא. אני מניח שייתכנו מקרים (כמו בדירות) בהן עין של עו"ד תגלה בעיות אם יש.

מאיר ריבא

New member
קניה

תבדוק את עניין הרישום - איזה דגל הספינה. אם ישראל קל מאוד להעביר בעלות אצל רשם כלי השייט הקטנים ברספ"ן.
אם בחו"ל - תלוי היכן הרישום, יש כללים שונים לכל מדינה.
תבדוק את מצב המיסוי - האם המיסים בארץ שולמו?
האם מי שמוכר לך הוא הבעלים הרשמי או בעל הרשאה מסודרת למכור (שלא יהיה כמו בשיר הישן - אז מכרתי לו בית שלא היה שלי...)
האם יש לה התר/כשר שייט ישראלי?
אם אתה לוקח שמאי - הוא יוציא לך דו"ח על מצבה. אם אתה מסתדר לבד - תפנה לבעל מקצוע במספנה הסמוכה שיתן לך הערכה על עלות תיקון הבעיות שאתרת.
בכל מקרה מומלץ להוציא את הסירה מהמים ולבדוק תחתית - מצב המדחף, ציר/ברך, הקיל, הגוף.
אם אתה בודק לבד - תבדוק את כל המערכות. זה לוקח זמן, אבל עדיף לגלות את המצב כעת.
בין היתר - מצב ברגי הקיל, איך נראה הבילג', צנרת, חשמל, מערך, אלקטרוניקה, מנוע, מערכת היגוי ('צלול' בתוך הסירה ותנסה לראות את התמסורת בין גלגל ההגה ללוח ההגה) וכך הלאה וכך הלאה...

דרור ים

New member
מצטרף להמלצה לשכור שמאי

אני מצטרף להמלצות לשכור שמאי (surveyor). יאכטה היא "מכונה" מסובכת מאד עם הרבה מאד מערכות וצריך ניסיון חיים ארוך או הכשרה מקצועית להכיר את כולן, ובעיקר להאריך את המצב הטכני שלהן. בדיקה של שמרי מקצועי "תציף" בעיות ותעזור לך להעריך עלויות ב-"כניסה" לבעלות.

כדאי לזכור שלמרות כל הביקות המיקצועיות לא כל הבעיות מאותרות, והשנה הראשונה מלווה בדרך כלל בהפתעות (לצערי, לא נעימות). הפלוס היחידי הוא שדרכן לומדים ומכירים לעומק (תרתי משמע) את הספינה. במקרה שלי למדתי להכיר שירותים חשמליים (לא ממליץ), הגה אוטומטי (נשבר בהפלגה הראושנה לקפריסין), גנרטור (התקלקל ביום הכי חם של השנה במפרץ בתורכיה), מפרש מתגלגל, דוד מים חמים (התקלקל באמצע החורף במרמריס. אל תשכח לבדוק אותו), מזגן (כמובן שהתקלקל באמצע הקיץ), וצרות ופגעים אחרים.

דרור

gerson1

New member
נוהל קניה

בדיקת היאכטה במים, הן בעגינה והן בהפלגה כולל הורדת עוגן ומשייתו
בדיקה מחוץ למים
בדיקת ניירת רישום, מדינת דגל, תשלום מס, חובות, היסטורית כלי השיט, בעלויות ועוד
סקר הציוד שבכלי השיט-ציוד מכאני, מנוע ושונות וחשמלי, מצבו וזמן יצורו, מצב פנימי של הסירה, גם מתחת לרצפה ומאחורי הקירות במידת האפשר, מצב הפיברגלס והעץ
מה מטרת כלי השיט והשימוש העתידי-מה ברצונך לעשות איתו
מקום עגינה קיים או תצטרך לחפש
שווה כמובן בדיקת שמאי ימי וסקר, יאפשר לך הערכה טובה יותר של כלי השיט ומצבו
סקר שמאי
במידה ואין בידך רישיון שיט-ממליץ להשלים זאת קודם

למעלה