שאלה בעניין החזר מס

statler

New member
שאלה בעניין החזר מס

שלום לחברי הפורום, שאלתי היא כזו: נישאתי לאישתי בפברוא 2004 באותה תקופה איחדנו את חשבון הבנק שלנו. אישתי עבדה עד יוני ואז פוטרה ומאז לא הייתה לה הכנסה. ברור לי שמגיע לה החזר. השאלה היא: האם החישוב של ההחזר מתחשב גם במס על הפקדונות בבנק (פקמים מקמים וקרנות) ויש סיכוי לקבל גם עליו החזר , ואם כן איך עושים את החישוב שכן החשבון הוא גם על שמי ואיחדנו אותו רק במהלך השנה (אני שכיר בדרגת המס הגבוהה ביותר). אם החישוב הוא נפרד לחלוטין (בין הון לעבודה) אז היכן ניתן למצוא הסבר על קיזוזים אפשרייים ? תודה דרור

mstern

New member
תשובה

המס על ההון הוא סופי ולכן אין כל כך מה לעשות. נראה שמגיע לכם החזר מס ולכן שווה לבדוק אצל איש מקצוע. לגבי מס על ההון, האם השקעתם גם במניות, אז יש סיכוי לבדיקה פרטנית ואולי להחזרים.

statler

New member
תודה ועוד שאלה

ההשקעה בהון הייתה במקמים ובקרנות נאמנות מעורבות. האם ניתן לקבל החזר מס על עלויות ההחזקה והמחירה של הניירות (דמי שמירה, עמלת קנייה...) כי ממה שראיתי בחישובי הבנק הוא לא התחשב בהם בזמן הפדיון וחישב את המס לפי הרווח ברוטו ושוב, תודה על התשובה דרור

masshon

New member
ניתן לחשב רווח ריאלי בתיק ני"ע

ניתן לחשב רווח ריאלי בתיק ני"ע המתייחס גם לעמלות רכישה/מכירה ולעלות שמירה, יצא לי לדבר עם חברה המתמחה בנושא בשם מסטק 6885530-03

למעלה