שאלה בעל מוליכים-

יניב ריז

New member
שאלה בעל מוליכים-

קראתי בספר שעסק בעל מוליכים על תכונותיהם וסיווגם. אחד המשפטים שלא הצליחו להסתדר לי היה ציון העובדה שמוליך על,תחת זרם קריטי מפסיק לתפקד כעל מוליך וחוזר למצב הרגיל שלו. השאלה היא אם I=V/R הרי שכל מתח שהוא שיופעל על העל מוליך שיהיה גדול מ-0, יתן אינסוף זרם בעל מוליך,אז לפי כך כל על מוליך ברגע שמושרה עליו מתח חדל מלהיות על מוליך...מה שאני יודע שלא מתרחש במציאות. איך פותרים את הסוגיה הזו?

netzach

New member
פשוט מאוד

מי אמר שחוק אוהם עובד בעל מוליכים? גם בלי שימוש בעל מוליכים חוק אוהם תופס לרכיבים מסויימים בלבד. אחרים, דוגמת דיודא, נורה חשמלית ואחרים, אינם מקיימים את חוק אוהם.

יניב ריז

New member
יש לך אולי מידע בענין הזה?

קודם כל תודה על התשובה,השאלה היא מתי התנהגות של מוליך חדלה מלהתנהג לפי חוק אום,ומה הנוסחא החדשה שיש להשתמש בה כדי לפתור שאלות של זרם בעל מוליך?

netzach

New member
באיזו רמה של עומק את מעוניין ?

אני יכול להפנות אותך למישהו שעושה דוקטורט במוליכות על והוא יתן לך חומר מקצועי. השאלה היא איזה חומר אתה רוצה. יש המון המון חומר באינטרנט.

יניב ריז

New member
התשובה לשאלתך מעט מוזרה...

כעקרונית ברמה של שנה א', אך בשנה א' בכלל לא מתקרבים לעל מוליכים,את משאירים לתואר השני... אז כל הסבר שהוא מתמצה במתמטיקה של שנה א' יהיה מצויין. תודה!

prefect

New member
באופן עקרוני

על-צוליך הוא על-מוליך. כלומר, אי אפשר לשאול אל השאלה "מהו מפל המתח על העל-מוליך כאשר הזרם הוא X" או "מהו הזרם דרך העל-מוליך כאשר המתח עליו הוא Y". מפל המתח על העל-מוליך הוא 0, בלי קשר לזרם. זאת בעצם גם הדרך לפתור שאלות על על-מוליכים.

ואם נדייק

כאשר נחבר על-מוליך ישירות למקור מתח יפול כל המתח על החוטים ועל התנגדות המקור, אלא אם כן נעבור את הזרם הקריטי. אגב, יש רכיב מעניין שנקרא צומת ג'וזפסון המורכב משני על מוליכים ובינהם רווח צר המאפשר מינהור של אלקטרונים (בעצם, של זוגות אלקטרונים). המיוחד ברכיב זה הוא שכאשר מחברים אותו למקור מתח ישר נוצר בו זרם חילופין!

למעלה