שאלה בעיניני ירושה...

נומנום

New member
שאלה בעיניני ירושה...

להורי שלוש דירות בבעלותם. שתים רשומות על שניהם, ואחת רק על שם אבי למרות שנקנתה במהלך חייהם המשותפים ומכספם המשותף. אמי נפטרה לא מזמן ולא כתבה צוואה, כך שלפי החוק, אנו הילדים (שלושה) זכאים לרבע מהדירות. ועכשיו לשאלות... 1. אנחנו מעונינים להוסיף את שמנו בטאבו (לבעלי הדירה). האם נצטרך שלם מס ירושה? 2. הבנתי שבקרוב (ינואר 2005) תקרת המס על השכרת דירות, יורדת באופן משמעותי. כיום שתים מהדירות מושכרות ואין אנו מגיעים לתקרת המס, אבל בינואר נגיע. האם החישוב מתחלק על היחס שכל אחד מקבל (אבי שולושתינו)ואז אנחנו לא מגיעים לתקרה? אשמח לשובות. המון תודה.

שיר ורד

New member
תשובות

1. כיום אין מס ירושה. אתם צריכים להוציא צו ירושה, זה נעשה בבית הדין לעניני משפחה. ישנה אגרה מסוימת להגשת בקשה לצו ויש תהליך מסודר של איתור יורשים פוטנציאליים. 2. זה מתחלק לפי היחס שכל אחד מקבל. בעלי נכס מתחת לגיל 18 יחושב חלקם להכנסת האב.בינואר 2006 , צפויה ירידה נוספת בתקרה (לחצי מהתקרה לשנת 2004).

שיר ורד

New member
נקודה חשובה

בשלב הוצאת צו ירושה , ניתן לקבוע חלוקה שונה של הרכוש , מאשר 1/12 לכל ילד. לדוגמא, בכל דירה ירשם ילד אחד על רבע משוויה והאב על השאר. יש לכך השלכות לגבי מיסוי בעת מכירת הדירות, קבלת משכנתא, מס רכישה על דירה אחרת. רצוי מאוד שתקחו עורך דין המתמחה בדיני מקרקעין (ורצוי גם בדיני ירושה) שייעץ לכם על האפשרויות העומדות בפניכם וההשלכות מבחירת כל אפשרות.

נומנום

New member
כל הילדים הנם בעלי דירות.

לכל אחד מאיתנו (שלושת הילדים) דירה אחת בבעלותו. האם זה משנה? איך מגיעים לעו"ד המתמחה בדיני מקרקעין (וגם בדיני ירושה)? כמה עולה יעוץ שכזה? תודה.

נומנום

New member
דירה אחת (שלי) עדין לא

כי כל האזור חדש. היתה הערת הזהרה על שם הבנק, והסרנו את המשכנתא. את הדירות של הורי עדין לא שינינו- רשומות על שם אבי ואמי.

שיר ורד

New member
מאחר וצו הירושה כבר הוצא

את תכנון המס המוקדם כבר אי אפשר לעשות . ביצוע עסקאות בין בני המשפחה (החלפה, מתנה ללא תמורה וכדומה) רק בשביל לחסוך קצת מס על שכר הדירה נראה לי כטעות. אני מציע שכל אחד מהאחים ששכר הדירה בחלקו יהיה נמוך מהתקרה ירשום זאת כשכר דירה פטור. האב יצטרך לבחון בין ניצול הפטור עד לתקרה המוקטנת על חלקו (ותשלום מס שולי כפול עד כפל התקרה המוקטנת) לבין תשלום של 10% מראש.

תכנון מס בירושה

רצוי מאד בטרם תגשו להליך של הוצאת צו ירושה, לבדוק תכנוני מס שיאפשרו לכם בבוא היום למקסם את הפטורים על מכירת הדירות.

כי בתכנון מס נכון, ניתן היה לחסוך

סכומים משמעותיים ולהמנע מתשלומי מס שבח בבוא היום בו תבקשו לממש הדירות.

נומנום

New member
אבל הוצאת צו ירושה,

בהנחה שאין צוואה הנה הליך פורמלי. או שאני טועה?

הוצאת צו ירושה היא פורמלית כאשר

העזבון נטול נכסים ואין צורך בתכנוני מס. בעזבונות עם נכסים, תמיד צריך לבדוק האפשרות לביצוע תכנוני מס שונים, בטרם הגשת הבקשה למתן צו ירושה. בפועל אני מסכים איתך כי לא תמיד נבדק אספקט תכנון המס ולעיתים זה עולה ליורשים בסכומים מאד כבדים. אגב, בעזבונות עם נכסים (לא הדירה הסטנדרטית) מאד מומלץ את שלב תכנון המס לבצע בצוואה עצמה.

למעלה