שאלה בעינין צריכת דלק

שאלה בעינין צריכת דלק

נניח שאני רוכב ביום יום מסלול של 50 קילומטר לצורך העינין, במהירות של 100 קמש , והזמן שזה לוקח לי ,הוא חצי שעה( משוער,סתן לצורך הקושיה ) .אין לי מושג כמה דלק הנסיעה הזו לוקחת , אבל נגיד 2 ליטר , ושוב סתם משוער .
הקטנוע הוא 250 סמק , גראנד דינק ,שנת 2007.
הנסיעה הינה נסיעה רגועה בכביש מישורי לרוב , בלי האצות פתאומיות , בלי זינוקים חדים ,בלי עקיפות , רק מעט מאד עליות שמחייבות מידי פעם קצת יותר מצערת כדי להשאר באותה המהירות .

האם נכונה ההנחה שאם אעשה את אותה הדרך באותם התנאים על מהירות של 75 קמש ,בידיעה ברורה שאני מאריך את זמן הנסיעה בכמה דקות טובות , האם יש בזה חיסכון משמעותי בדלק ?
השאלה השנייה ,האם אני מאריך ושומר עלידי זה ,על חיי המנוע ומקטין את אכילת השמן והבלאי .

עד כאן ,

ותודה לעונים .

בועז בר

New member
סביר להניח שכן.

בעקרון, ככל שהמהירות נמוכה יותר - המנוע מוציא פחות אנרגיה להילחם ברוח,
אבל במשוואה הזו משתתפים עוד גורמים, כמו תכנון המנוע והתמסורת.
אם אתה נוסע לאט מדי, הקטנוע עושה פחות דרך על אותם סיבובי מנוע,
מכיוון שאין לך שליטה על ההילוכים, והווריאטור לא נמצא על יחס ההעברה הסופי (והחסכוני) שלו.
רולים כבדים יותר יוכלו לשפר את הנקודה הזו על חשבון זריזות תאוצות הביניים,
אבל גם עד גבול מסוים שבו תצא מרצועת הכוח האפקטיבית של המנוע עצמו. בקיצור - זה עסק די מסובך.

בגרנד גם קשה לדעת בדיוק באיזה סל"ד אתה נמצא בגלל אופי התצוגה בקוביות,
ומתוך היכרות עם הכלי אני מעריך שבסביבות ה-80-85 תקבל את היעילות המקסימלית,
ובהתחשב בזה שגם למד המהירות יש זיוף מסוים, אז המספר 75 קמ"ש נשמע לי בול בפוני...

לגבי אורך חיים ואכילת שמן - שוב, בעקרון כן,
אבל אם ב-100 המנוע נמצא על 6K סל"ד רגועים ממילא, אני לא יודע כמה הבדל יהיה אם תרד באופן קבוע ל5-5.5K.

dash56

New member
שאלה ולא כדי לקנטר

בשביל מה להתעסק כל כך הרבה עם הסוגיות האלה.
מה זה משנה אם הקטנוע עושה 21 ק"מ לליטר או 23 ?
נניח ( לצורך הדיון ) שמהנדסי קימקו תיכננו שהמנוע יחזיק 100,000 ק"מ בהנחה שמטפלים ע"פ הספר.
ונניח שאתה קצת מתפרע, ורוכב מדי פעם גם 120 קמ"ש, עולה ויורד את כביש מבוא חמה פעמיים בשנה ואפילו משתתף בהילולה של הזריחה במצדה בראש השנה. אז מה יקרה ? המנוע יחזיק רק 95,000 ק"מ .
נו, אז מה ? !
מזכיר לי - מי שמקפיד על הבריאות, אוכל רק אורגני, חסה , חיטה מלאה ושאר ירקות חי בממוצע 92 שנים. מי שאוכל בשר אדום, לחם לבן, צ'יפס , עוגות שוקולד,נקניק מעושן , אסאדו , צלעות ברבקיו , חי בממוצע 90 שנה אבל לפחות טעים לו בדרך.

לבועז -תודה רבה

השכלתי מתשובתך .

לdash היקר ,

חשבת פעם על להיות פילוסוף ?

שמע לך על זה ,תאמין לי , יש לך את זה , חבל לבזבז את הכישורים על לכתוב שטויות לעמך כמוני .
תודה על תשובתך הכל כך רוחנית שהוסיפה לי כה המון רוחניות , לידע המצומצם שממילא אי לי.

dori78

New member

תגיד, חוץ מללכלך על כל הדגמים האחרים חוץ מהגראנד דינק היקר שלך, מה אתה עושה פה בכלל?
שאלו אותך שאלה. אתה לא רוצה לענות - אל תענה. למה להתלכלך על אנשים אחרים?

בוא נסכם:
קטנועי 125 לא מסוגלים לעשות כלום מחוץ לעיר, GD עם 70K ק"מ זה הכלי הכי טוב והכי אמין, אתה מלך העסקאות בשוק יד 2.
זו היתה תרומתך לפורום, אם אין לך משהו חיובי להגיד על מישהו או משהו חוץ מעצמך והכלי שלך - תפסיק.
זה לא נעים לאף אחד.

dash56

New member
פפו - אני האחרון שאפשר לייחס לו רוחניות

מקווה שאם איי פעם ייצטלבו דרכינו במציאות ,תוכל לענות לי תשובה עניינית.
מאחל לך סופ"ש נעים .
אם לא יקרה משהו בלת"מ, אני מחר בטיול דרומה, כאשר הדבר היחיד שמעניין אותי בצריכת הדלק של האופנוע, זה שאני יודע כמה ק"מ בממוצע עושה על מיכל מלא וע"פ ספירת קילומטראז' יודע מתי רצוי להכנס לתחנת דלק.

אז למה להכשיל שאלות שיש עליהם תשובה

מקצועית וענינית ?

במה תשובתך תרמה לנושא השרשור ?

בועז בר

New member
כי זה פורום וכל אחד רואה את אותם דברים

מנקודת השקפה אחרת, וכך נוצר דיון מעניין ופורה.

בועז אתה צודק ,

ושוב תודה על עזרתך האדיבה והמקצועית .
למעשה , אחרי כל תגובה והסבר שלך אני מרגיש שהכל ברור ומובן בצורה הטובה ביותר .

bener

New member
לפי ראותי התשובה של dash56 כן עינינית

התשובה לא פילוסופית אלה מאוד מעשית.
אם אני מחשב כמה עולה לי דלק בשנה ואחר כך איזה השקעה אני צריך לעשות כדי לחסוך 20% (בהגזמה) מעלות הדלק אז אני יכול להחליט אם ההשקעה משתלמת.
לדוגמה:
נניח שאני משלם 8000 ש"ח דלק בשנה לפי 20000 ק"מ ב 20 ק"מ לליטר ב 8 שקל לליטר. חיסכון של 20% זה 1600 ש"ח.
עכשיו אני בוחן מה אני צריך להשקיע כדי להסיג את החיסכון המדובר ומחליט אם זה מתאים לי או שאני מוותר.

התשובה שלו עינינית לו ,ולו בלבד , כי יש לו

ראייה מאד מסוימת שיכולה להתאים אולי רק לו . על פי הפתיח המקדים בשורה הראשונה של התשובה שלו , הבנתי מייד שמוטב היה אילו לא היה עונה .
בועז סיכם את זה יפה מאד ,ולא היה צורך בתשובה של למה לכם להתעסק בזה ,וכו ".
שאלתי לא נבעה משיקולי חיסכון באגורות על הדלק ,אלא מתוך מחשבות בכיוון של שמירה על הכלי והקטנת בלאי והוצאות מיותרות באופן כללי , לא חיפשתי לחשב את האחוזים המדויקים של החיסכון בדלק בכסף ,ואין לי כוונה לעשות את זה .
לידי הגיע כלי די ישן אך מלא רוח חיים , וכל כוונתי לשמור עליו במצב זה ככל הניתן , עד כמה שדברים תלוים בי .
הכלי אינו משמש לנסיעות יום יומיות , אלא למטרות הנאה בילוי בסופי שבוע , אין עלי לחץ זמנים , הנסיעות בעיקר על כביש 5 , בשעות שקטות , לא שליחויות , לא סוחב משאות , ולא יוצא לתחרויות , והקטנוע אינו נדרש לביצועים מיוחדים . בסך הכל להגיע ממקום למקום בשלום , בין ההלוך לחזור הוא נח כמה שעות טובות , ואז , שוב נח לו כל השבוע עד הפעם הבאה . זה כל מה שנדרש ממנו . אם הוא יעשה את זה על 90 קמש או 63.5 קמש , אין לזה כל חשיבות .
אני בסך הכל מנסה לתרום את חלקי לכך שההנאה הזו תימשך כמה שיותר , והקטנוע ישמר .

xfwind

New member
אם היתה מדבר על כלי למושב

לנסוע מהבית למכולת, ניחה, אבל על כביש 5 אתה צריך כלי דינמי וחזק שיסע במהירות התנועה (100-120) עם רזרבות לעקיפה.

250 למצבים כאלה זה הכרח, ולכן לנסוע לאט לא בא בחשבון.

למה אני חייב לנסוע במהירות התנועה

למה אני חייב לעקוף ?

למה לא מספיק לי לנסוע על 80 קמש ?

ולמה חייב 250 סמק ?

מה מתוך כל אלה לא יכול לבצע 200 סמק או 170 , פעם בשבוע ?

מי הוא הטועה ?

xfwind

New member
כשאתה איטי מהתנועה "טוחנים" אותך

ואתה בסיכון גדול.

xfwind

New member
רכיבה בטוחה היא רכיבה דינמית שמאפשרת

לך להאיץ, להאיט, לסטות ולנהל לעצמך את המיקום שלך על המגרש המסוכן הזה.

עניין של מתמטיקה

קודם כל, אני לי מושג מה עדיף, אבל לדעתי חשוב להשלים את השאלה הזו עם השאלה "מה גודל ההבדל?".

נניח שיתברר שבתמורה לנהיגה מסוכנת ומתסכלת אתה מרוויח אחוז אחד בלבד באורך החיים (של הקטנוע). האם תמשיך להתעקש שכל מה שמעניין אותך זה שימור? האם לא תגיד שעדיף לוותר על אחוז אחד ולהנות מהחיים?

אני לא אומר שזה אכן אחוז אחד. אני רק תוהה לגבי ההתעקשות שלך.

פפו למה אתה כל הזמן חייב ללכלך על כולם?!מספיק

רק הגנד דינק שלך הכי טוב וכל הכלים דפוקים. לא רוצה להכנס לעניין הגרנד אבל, אבל בחיית, עזוב אותנו.
אין לך לא ידע ולא כלום, כל זמן "שמעתי", "אמרו לי".
מספיק גבר, אין לך משהו חכם לומר, פשוט אל...

למעלה