שאלה בעייתית

magnus the red

New member
שאלה בעייתית

יש לי הזדמנות (כשחקן, אני לא GM) להפוך את המשחק שלנו לקיצוני ורע הרבה יותר. אני מדבר על לתת לחבורה להתמוד עם דברים כמו רצח, אונס, פגיעה כללית בזכויות אדם, התעללויות, עינויים... זה יכול לקחת את המשחק למקום קשה מאוד ולהכריח את החבורה לשחק בצורה רצינית הרבה יותר, ובכלל יכול להיות ניסוי מעניין כי אף פעם לא ניסינו לשחק כאלה דברים באמת. מצד שני, זה יכול לדפוק את כל המשחק אם אני לא עושה את זה נכון, או אם כל שאר החבורה לא לוקחת את זה ברצינות הראויה, או אם ה GM לא משתף פעולה בצורה מלאה. זה גם יכלול את המוות (רצח) של לפחות דמות אחת, כנראה שתיים, ואולי גם יגרום בסופו של עניין להרג של הדמות שלי.

Romkin

New member
הדרך הטובה למשחק היא

תמיד לנסות לחשוב "מה הדמות שלי הייתה עושה במצב הזה אילו הייתה קיימת". ז"א אם הדמות שלך הייתה לוקחת את החבורה למצב שאותו תארתה אז תעשה את. ומה שיקרה יקרה. אם הדבר אינו תואת את אופי הדמות אז אל לך.

הכל תלוי

באיך שאתה רואה את המשחק ממוצה בצורה האופטימלית. אני לא יודע איך להסביר את זה בדיוק אבל זה הכי תלוי בנקודת מבט שלך, לדעתי מה לקחת את הסיכון לחייך כפקטור משמעות כל כך, אלא אם כן הסכנה היא ברורה ומיידית(סרט, לא?) אחרי הכל תמיד חיי הדמות בסכנה. דעתי היא שלתת למשחק פן רציני יותר ועמוק זה שינוי לטובה, מה גם שזה שינוי ושווה להתנסות בדברים חדשים כקבוצה. במקרה הכי גרוע אני שתמצאו דרך לחזור לשלוות המשחק הקודמת שלכם.

התשובה שלי ושאלה גדולה עוד יותר

התשובה : אתה, בניגוד לנו, מכיר את הקבוצה. איך הם יגיבו בתור שחקנים? האם הGM יאפשר את התפנית, האם הוא יתמודד איתה? על אלו רק אתה יכול לענות. יש עוד שאלה שאתה צריך לשאול את עצמך לדעתי. אתה צריך לשקול איך יגיבו שאר הדמויות. אם מעשיך יגרום למשחק תפקידים טוב יותר אך קצר, משום שהדמויות האחרות ינסו להרוג אחת את השניה או את הדמות שלך - הניתוח שלך מצליח, אבל החולה מת. ומכאן השאלה : אני יוצאת מנקודת הנחה מסויימת עוד בבנית הדמות מראש, שהיא מיועדת להצטרף לחבורה. לכן לפעמים אני אעדיף לקחת תחומי עניין מסויימים ולא אחרים, לפעמים אני אעשה משהו שהוא לא בדיוק מה שהדמות שלי היתה עושה - אבל לא משהו שהיא בהחלט לא היתה עושה, כי זה יקדם את המשחק והקבוצה. יש שם גבול דק בין להשאר נאמנה לדמות, לבין לשתף פעולה עם הGM והקבוצה כדי שיהיה כיף לשחק. איפה לדעתכם הגבול הזה נמצא?

backdoorslam

New member
שאלה לשאלה היותר גדולה שלך

בקמפיין או בחד-פעמי? יש הבדל ענק בהתפלגות הנאמנות של השחקן.

ננסק

New member
אך ורק באישור שה"מ!

נסו, שיהיה לבריאות, אבל רק בעבודה משותפת עם השה"מ. אף פעם אסור להפתיע אותו בהתנהגות לא ברורה של הדמות.

זה תלוי עם מי אתה משחק

עם אתה משחק עם שחקנים רציניים, שמעוניינים בזה - אז בכיף. אנחנו משחקים ערפדים שצדים בני אדם/אלפים כל יום, והם ממש נהנים מזה. זאת אומרת, לא הנאה נק"ניסטית מגלגול קוביות, אלא עצם מעשה הרצח - כולל הפחדת הקורבן והטלת חיתתם בכל העיר (ואח"כ היבשת). רצח אחד של השני? כן, גם את זה עברנו. אחת הדמויות רצחה את השנייה והפכה אותה לערפדית-שפחה שלה. וכן, אנחנו חבר'ה די רציניים.

למעלה