לא טרקתי שום דלת !
ואין פה עניין של זה לטובת זה.. היא לא צריכה לבחור בין אמא שלה לבין החבר, אבל אמא שלה לא יכולה לנהל לה את החיים.. עם כל הכבוד, היא כבר ילדה גדולה, בעצם סליחה, היא כבר לא ילדה, וצריכה ללמוד את החיים בחוץ. הורים יכולים להגיד את דעתם, הורים יכולים לייעץ, אבל לא להחליט עבורנו ! וגם אם עדיין הילדים מתגוררים בבית ההורים, זה עדיין לא נותן להם שום זכות להחליט עבורם מה נכון לעשות ומה לא נכון, כי מטעויות לומדים ! מה יגיד בחור בן 30 שמתגורר בבית הוריו עדיין ? שזכותם להחליט עבורו את צעדיו כי הוא עדיין מתגורר שם ?! ממש ממש לא מסכימה איתך. אני גדלתי עם סבתא ולא עם אמא.. וכשהיא נפטרה, אני הייתי רק בת 21, התרסקתי לחלוטין כי מצאתי את עצמי לבד ! בלי שום הגנה ! אבל את יודעת בזכות מה הצלחתי להתרומם ? בזכות העצמאות שלי, בזכותה ! היא זו שלימדה אותי מגיל מאד קטן לדאוג לעצמי, ושלא תביני אותי לא נכון, היא תמיד היתה שם בשבילי, אבל גם ידעה איפה לשים את הגבול ולתת לי לשחות לבד, גם במים העמוקים. למדתי ליפול, לקום לבד ולהמשיך ללכת.. גם כשהיא ידעה שאני טועה, היא רק אמרה את דעתה, אבל נתנה לי להמשיך ולטעות, כי שוב, מטעויות לומדים ! אם כל פעם אמא שלך תניח מיזרון לרגלייך כשתיפלי, את לא תרגישי שנפלת, וגם לא תדעי להתרומם חזרה.. אם אמא שלה לא מוכנה לקבל את זה שלבת שלה יש חיים משלה, וזה אומר, חבר שהיא רוצה לבלות איתו, אז אין ברירה אלא להציב לה עובדות. אז נאמר והיא לא תישן כל הסופ"ש, למרות שלדעתי זו כבר הגזמה, כי אם היא כל כך לא רגועה, שתיצור איתה קשר, ותראה בעצמה שהכל בסדר. בכל אופן, אני בטוחה שבסופ"ש הבא כשהבת שלה תחליט לבלות אצלו ואיתו, זה כבר יהיה אחרת.. ואם לא, אז האמא היא זו שבבעיה ולא הבת. מה עוד שהבחורה ציינה שהחבר כן בילה אצלהם שבתות, כך שגם האמא מכירה אותו ולא מדובר באדם זר עבורה.. אז אני באמת לא מבינה את ההתעקשות שלה לא להסכים עם הנסיעה הזו.. זה אפילו אגואיסטי, כי היא חושבת על השקט שלה, אבל משיגה בכך את חוסר העצמאות של הבת שלה, ומונעת ממנה לחיות.. מה היא תעשה כשהבת שלה תתגייס לצה"ל ? תתגייס יחד איתה ? ואם יוחלט שהיא תשרת בבסיס סגור רחוק מהבית ? אני יכולה להמשיך ולתת דוגמאות, אבל נראה לי שהבהרתי את הנקודה שלי. מתי הורים יבינו שבהתנהגות הזו הם רק כביכול מגוננים על ילדיהם ורק כביכול עושים להם טוב, אבל בעצם מונעים מהם להיחשף אל החיים האמיתיים, ומונעים את העצמאות שלהם. מצטערת, אבל אותי זה מכעיס לקרוא הודעות כאלו.