שאלה+בעיה עם המצלמה (4S)

AdAmD1

New member
שאלה+בעיה עם המצלמה (4S)

שלום!
יש לי בעיה עם המצלמה האחורית בטלפון, משום מה הפוקוס לא מתמקד כמו שצריך ותמיד החלק העליון נשאר מטושטש (גם כשאני לוחץ כדי למקד את החלק העליון).
מחיפוש באינטרנט לא מצאתי ממש מידע על התקלה, השאלה היא אם צריך ללכת למעבדה בשביל זה או שישנו איזה תיקון ידוע.
העלתי תמונה להמחשת בעיית הפוקוס.

שאלה-אם כרגע הIOS בגרסא 6.1.2, במקרה ואעשה ריסטור המכשיר יתעדכן ל6.1.3?

תודה!!

karpe

New member
האפשרות הטיפשית

היא שיש משהו על העדשה שגורם לטשטוש, תבדוק שהעדשה נקיה.
אם יש כיסוי אחורי - להוריד אותו ולבדוק.
אם עדיין יש את אותה בעיה, כנראה שמשהו נדפק באופטיקה של העדשה ואין הרבה מה לעשות חוץ מלהחליף את כל המודול של המצלמה.
זה סיפור די פשוט לביצוע לבד (קונים את החלק באיביי), או במעבדה תמורת כ-200 ש"ח.

http://www.ebay.com/itm/New-Replace...838?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item589df6d6ee

AdAmD1

New member
שאלה

המצלמות שמוכרים באיביי הן אותן מצלמות בדיוק? איכות התמונות לא תרד כי זה לא מקורי?
את ההחלפה עצמה אין לי בעיה לעשות, יש לי נסיון עם החלפת מסכים.
אתה מכיר מוכן אמין באיביי מארצות הברית? יש לי מישהו שיוכל להביא לי את זה משם בסוף החודש.

karpe

New member
זה תואם למקורי

כשאתה הולך למעבדה הם שמים לך בדיוק את אותו חלק תחליפי, לא אמורה להיות ירידה באיכות למיטב ידיעתי אבל לא בדקתי אישית.
שווה הימור על 10$, וזה בטוח יהיה יותר טוב ממה שיש עכשיו.
לא צריך חבר בארה"ב, משלוח חינם לארץ.
אני לא 'מכיר' מוכרים באיביי, תעשה בדיקה לפי הרייטינג של כל מוכר, לך על TOP RATED SELLER.

Lepton

New member
מה קורה...

כשאתה מצלם משהו שטוח לגמרי (למשל דף עיתון הנמצא על הקיר ממש מולך בקו ישר), כאשר אין משמעות לנקודה של המיקוד? האם גם אז החלק העליון מטושטש? אנא בדוק ונסה להעלות תמונה.

karpe

New member
המרחק בצילום הזה

מאד גדול, בפועל 'אינסוף' מבחינת האופטיקה, ולכן אין מצב שעומק השדה כך קטן שחלק מהבניין יהיה בפוקוס וחלק לא.

Lepton

New member
לאו דווקא

הצמצם ב-4S פתוח מאוד (f2.4). במערכת מיקוד תקינה אתה צודק, אבל אם מערכת המיקוד לא תקינה ומתמקדת קרוב מדי, בהחלט ייתכן שהחלק התחתון בתמונה יהיה עדיין בתוך עומק השדה אבל החלק העליון כבר יחרוג ממנו. לכן חשוב לבצע את הבדיקה שהצעתי.

karpe

New member
לא חושב שזה אפשרי

גם אם תתמקד ידנית בכל חלק בתמונה הזאת שתרצה, לא תוכל לקבל תוצאה כזאת באייפון. מה שחשוב לעומק שדה רדוד זה לא רק צמצם אלא גם אורך מוקד.
וכדי להתמקד בתחתית של הבניין, שגם היא רחוקה, עומק השדה יהיה כזה שבוודאות יכסה גם את ראש הבניין. יש לי 4S ואני בטוח שזה המצב.
אפשר לנסות לעשות את זה במיקוד ידני בסצינה דומה ולבדוק (עם 4S תקין). אני אנסה מחר.

תקלה שיכולה לגרום לתופעה כזאת זה אם אחד האלמנטים בעדשה זז ביחס לחיישן, כלומר קיבל קצת אלכסון במבט מהצד.

Lepton

New member
זה יכול לקרות רק במכשיר לא תקין

בהתחשב בצמצם (f2.4), בגודל החיישן ("1/3.2) ובמרחק המוקד (4.28 מ"מ), על-מנת שעומק השדה לא יגיע לאינסוף יש צורך במיקוד קרוב. לדוגמה, במיקוד למטר וחצי הסוף של עומק השדה הוא קצת פחות מ-8 מטר, ובמיקוד של מטר - קצת יותר מ-2 מטר.

לא סביר שהטישטוש נובע ממשהו שמכסה חלקית את העדשה. ראשית, הטישטוש בתמונה הוא במפורש טישטוש של מיקוד. לא של ליכלוך. שנית, ליכלוך על העדשה היה גורם לירידת איכות אחידה בכל השטח, לא לטישטוש הולך ופוחת ככל שיורדים בפריים.

שתי האפשרויות הסבירות היחידות הן מערכת מיקוד לא תקינה (המיקוד מתבצע קרוב מדי) או שינוי הזווית בין העדשה לחיישן כך שהם לא מקבילים. הניסוי שהצעתי יוכל להבדיל בין שתי האפשרויות. במקרה הראשון כל התמונה תהיה מטושטשת באותה מידה, במקרה השני יהיה הבדל בטישטוש בין החלק העליון לתחתון.

karpe

New member
אז הוכחת בעצמך

שזה לא עניין של מיקוד קרוב. כי אם המיקוד היה בטעות למרחק קרוב מדי,
שבוע עומק השדה היה רדוד באמת, אז גם תחתית הבניין לא הייתה בפוקוס.
כאן רואים שתחתית הבניין בפוקוס תקין, כלומר הפוקוס בוצע על תחתית הבניין, שהוא רחוק. מכאן שעומק השדה הוא קרוב לאינסוף ואין אפשרות שקצה הבניין יהיה מחוץ לעומק השדה.
מכאן שהתקלה היא חוסר מקביליות בין העדשה לחיישן...
מ.ש.ל

Lepton

New member
לא נכון

לדוגמה, אם הבניין נמצא במרחק 8 מ' אבל המצלמה כיוונה את הפוקוס למרחק 1.5 מ' אז תחתית הבניין תהיה בפוקוס (8 מ' נמצא עדיין בתוך עומק השדה) אבל חלקו העליון לא.

הדרך היחידה (!!!) לדעת אם המדובר בחוסר מקביליות או בפוקוס מזייף היא לצלם משהו שטוח (דף עיתון מודבק על קיר). שום מ.ש.ל. עד שהבדיקה לא תבוצע.

Lepton

New member
אגב...

יותר סביר שהמדובר בפוקוס מזייף. חוסר מקביליות מחייב עיוות פיזי במכשיר. פוקוס מזייף מחייב בסך הכל סרוו לא תקין.

אגב, ייתכן בהחלט שהפוקוס פשוט לא עובד והעדשה תקועה במרחק מיקוד קצר (למשל 1.5 מ' או פחות).

AdAmD1

New member
תמונה->

פה גם החלק התחתון לא בפוקוס, זה התמקד רק על האמצע.

Lepton

New member
התוצאה הזו הגיונית ממרחק כזה

המרחק בין המצלמה לאמצע הדף (זווית ישרה) קצר מהמרחק לקצה העליון והתחתון (אלכסון). במצלמות עם עדשות יקרות יש תיקון להבדל הזה במרחק, אבל במצלמה הפשוטה והזעירה של האייפון אין תיקון, ולכן סביר שאם האמצע חד - הקצוות קצת מטושטשים.

התמונה הזו מוכיחה ששתי האפשרויות שציינתי קודם אינן מתקיימות:

- מנגנון המיקוד תקין (אחרת האמצע לא היה חד)
- העדשה והחיישן מקבילים (אחרת החלק העליון היה מטושטש והתחתון חד)

מהתמונה הזו לא ניתן לקבל הסבר לתופעה בתמונה הראשונה שהעלית. היא יכולה לנבוע משתי סיבות:

- המצלמה החליטה לבצע פוקוס על האזור הקרוב ביותר (זה מה שמצלמות נוהגות לעשות, משום שאם בתמונה שאתה מצלם יש משהו קרוב ומשהו רחוק, סביר שאתה מעוניין שהקרוב יהיה חד).

- המצלמה ניסתה לבצע פוקוס על אזור רחוק יותר אבל "נתקעה", כלומר העדשה לא זזה באופן חופשי עד הסוף.

נסה לצלם נוף מרוחק בלי שום דבר קרוב. אם התמונה תהיה חדה, הבעייה נבעה מהסיבה הראשונה. אם מטושטשת, מהסיבה השנייה.

karpe

New member
זה לא אמור להיות ככה

אני מצלם הרבה פעמים מסמכים באייפון, והכל יוצא בפוקוס, בטח לא בטשטוש כזה (אולי טיפה פחות חד בקצוות אבל לא קריטי).
הנה דוגמה מהאייפון 4S שלי.

Lepton

New member
התמונות שלכם די דומות

מספיקה סטייה זעירה מאוד במיקוד כדי להביא לסטייה גדולה בחדות בקצוות. עומק השדה בצילום במרחק כזה הוא סנטימטרים בודדים.

ברור שמשהו לא לגמרי בסדר אבל צריך לחכות לצילום של נוף "באינסוף" כדי לדעת מה בדיוק קורה.

למעלה