שאלה בסיסית

אילוניק

New member
קותי לפעמים

השאלה הנשאלת אכן מביאה בחובה תשובה חלקית ולא מלאה אחרת צריך לתת תשובה שהיא למעשה קורס שלם ואי אפשר לענות וגם לפרט סיכונים ולפעמים גם עונים לאנשים שאנו לא נכירים פנים מול פנים כך שגם בתשובה צריך קצת להזהר אילוניק IHB

siliconarts

New member
אני אישית מעוניין להרשם...

לקורס XXX

נו.. יחי ההשוואה מימי הביניים

נהפוך הוא הצוללים צאריכים לדעת הכל וכמה שיותר ועל ידי מה שיותר עזרי לימוד קורסים והדרכה. אבל תסכים איתי ידידי המלומד (קותי) שכנראה פגם נפל בתהליך הלמידה של השואל ואולי גם חלק מהמדריכים שענו לו כבר שכחו מעט ממערכי השיעור המסבירים היטב ומציידים כל חניך באותן טבלאות מפורסמות שבכל יום ויום יוצאים להן עדכוני מידע מאלפים. אין לי ספק בצורך להעביר את המידע יש לי ספק באם הצולל השואל קיבל מידע מינימלי בקורס ויש לי ספק גדול ועליו אני מוכן גם להתווכח ולקבל דעות של אחרים האם צולל שכזה נכון יהיה לתקן לו את הידע הבסיסי בקורס טכני או שמא לשדלוח אותו לצלילת רענון כולל קצת תיאוריה וגם מבחן לא יזיק בסוף מעבר לכך במחשבים החדשים " סדרת SMART" של UWATEC יש אפשרויות חדשות ומאוד מתקדמות בהקשר לכך הכנס בהקדם - השיעוא וההסבר עליי, והחוברת ללימוד עצמי מתנה.- כנ"לח התוכנה.

bikenet1

New member
השאלה הבסיסית

חברים יקרים ! השאלה הבסיסית עלתה ולא הכדי. אחותי עשתה בפסח האחרון קורס כוכב אחד באילת במועדון מוכר ונראה לי גם מכובד. שאלתי אותה את אותה שאלה והיא מלמלה ואמרה שכל היה החופזה ולא עברו על מה קורה אם ? ומה יקרה אם ? ולמה ככה ולא ככה ? אז ....כפי שאני מבין ישנם גם מדריריכם וגם DM בפורום אז אולי הזמן שאתם מעבירים קורס \צלילת רענון אל תשכחו את הפרטים הקטנים ...

קותי

New member
יש שתי אפשרויות

או שאחותך מאד לא הקשיבה למה שנאמר בקורס, או שהקורס שאחותך עברה לקה מאד בחסר. בכל מקרה, אני במקומך, הייתי ממליץ לאחות לעבור שוב על החלקים של פיסיקה של הצלילה, פיסיולוגיה של הצלילה, טבלאות ותאונות צלילה. עדיף בעזרת מדריך. בשלב זה היא מסוכנת לעצמה מאד מאד.

אילוניק

New member
קותי ממש מצטער

אבלאת תשובתי הקודמת רשמתי לפני שקראתי את מה שכתב הבחור על אחותו וזה איך אומרתי תמיד או שיש חניכים על הפנים או שחלילה רמת המדריך ........ אילוניק IHB

bikenet1

New member
אין חניכים על הפנים יש אולי מדריכים

אשר מעדיפים לסיים מהר ולחפף אולי ... אולי החברה פה לא חפפנים אבל אני אישית ניתקלתי באחד. שלא תבינו לא נכון חפפנות הכוונה היא אם חניך לא מסתדר מייד שולחים אותו החוצה מבלי להסביר או להיות סבלני ולא משנה מי החניך

bikenet1

New member
אפשר לחזור על הקורס 30 פעם

אבל אם המדריך לא מעלה את הנושאים אז אם יתמזל מזלך המדריך יעלה אותם. מפני שכשעושים קורס של כוכב אחד הקורסיסט הינו טירון ואינו יודע מה לשאול ...ותפקידו של המדריך להדריך ולא להנחית אקסיומות . וחלק מבחירת המועדון בו יעשה הקורס הוא איכות המדריכים ובמקרה זה הושם דגש על איכות ולא על עלות ...

קותי

New member
ביקנט1 - מה שבאמת הפריע לי בהודעה

שלך זה שכתבת: " ... אם יתמזל מזלך המדריך יעלה אותם ... ", ובהודעה קודמת כתבת " ... אז אולי הזמן שאתם מעבירים קורס \צלילת רענון אל תשכחו את הפרטים הקטנים ..." למה זה הפריע לי? מכיון שהנושא של " ... מה קורה שעולים מעומק שבו מותר להיות 30 דקות אחרי 50 דקות ..." הוא לא נושא שהמדריך אמור להעלות אותו אם מתמזל מזלך. הוא גם לא "פרט קטן". כאשר אני חושב על המידע הקריטי בקורס צלילה אני מצליח לחשוב על עוד נושא אחד או שניים שהם בדרגת חשיבות דומה לנושא זה, אבל על אף נושא שהוא בדרגת חשיבות העולה על נושא זה. אנא אמור לאחותך שהקורס שלה לקה באופן חמור ביותר באינפורמציה על דברים קריטיים בצלילה (וכרגע לא משנה אם המדריך אשם או החניך שלא היה מרוכז). אמור לה שמאד כדאי לה שתלמד את החומר הזה - מומלץ בעזרת מדריך, לפני שתשים וסת בפה בפעם הבאה.

אינדיגו

New member
צודק קותי, אם נשווה את זה

לקורס נהיגה למשל , אי אפשר לצפות ממורה שידסקס עם החניך שלו על מקרה כמו:" אתה נוהג ביום גשום במהירות של 130 קמ"ש במעלה עקרבים ,ללא אורות למרות שכבר חושך.... בוא נחשוב מה לא נכון , מה לא תקין , ומהי הדרך הראויה לנסיעה מעין זו".

bikenet1

New member
נהיגה זה לא צלילה

אבל נראה לי שכן ההיית מצפה מהמורה נהחגה שלך מה קורה אם תסע ללא שמן במנוע או בלי מים ברדיאטור... חברים נראה לי שבלבול המוח הזה כבר עבר את הטעם הטוב וכדאי שנעבור לנושא אחר ...

קותי

New member
מצטער אינדיגו, לדעתי דוגמא לא טובה

בניגוד למורה לנהיגה ... מדריך צלילה בהחלט בהחלט (ותוסיף עוד כמה בהחלט) אמור להסביר לחניכים שלו מה קורה אם לא שומרים על NDL. להסביר. לא לדסקס. שני הדברים שהכי חשוב להבין בצלילה הם למה לא לעצור נשימה בעליה ולמה לא לשהות יותר זמן מה NDL. אם אתה לא מבין את זה, אתה עושה הנחות לעצמך, והתוצאות - בכרוניקה של תאונות הצלילה.

mto

New member
תומך בקותי אני חושב שיש

לדבר ולשים דגש על ידי המדריך לחניכים שיש לזכור שאין להם ממש מושג בצלילה חשוב שהמדריך יסביר את עצירת הנשימה ושהיה מחוץ לגבולות הזמנים כמובן שכל זה טאבו

אינדיגו

New member
אני מבין את כוונתך , כל שניסיתי

לומר היה כי אין אפשרות לכסות באף קורס את כל האפשרויות מחוץ למעטפת המותר וההגיוני, כפי שנלמד בקורס. יכול להיות שהדוגמא איננה טובה , אך ברור שאף מדריך גם הטוב ביותר לא יכול לדבר על הכל. ברור שמחובתו להגדיר גבולות סייגים, וכן עשה ואל תעשה. לדבר על כל אופציה שיכולה לצוץ במוח קודח של מאן דהוא משועמם - לא , זה בלתי אפשרי.

הקרפיון

New member
במידה רבה ה"אופציה החריגה" הזו

היא הסיבה העקרית לקורס הצלילה. הגבול הבלתי נראה והלא מורגש של הדיקומפרסיה, שקל לעבור אותו, לפעמים ללא כל בעיות, ולפעמים עם תוצאות מאוד חמורות. חניך שסיים קורס צלילה כשאינו מבין מה הסיבה לאיסור לחרוג מהטבלה עלול להקל בה ראש. נהיגה היא דוגמה טובה. ה"טבלה" (החוק) קובע מהירויות מקסימליות מותרות. במקרים רבים (דוגמה פטולוגית - כביש י"ם-ת"א) הקביעה של המהירות היא שרירותית וחריגה של, למשל, 20% ממנה לא משנה משמעותית את את הסיכון. לפחות עד ששוטר תופס אותך. בצלילה, חריגה של 20% יכולה לגרום לפגיעה חמורה, וזה שפקח הצלילה או המועדון לא ידעו מזה לא ימנע את הפגיע, ואם חניך מסיים קורס צלילה בלי שיבין למה לא כדאי לו לחרוג מהNDL, המדריך נכשל בדגול, ואחוזון מסוים של החניכים, שלא עושים עושים דברים כי "זה החוק" עלולים להגיש מועמדיות לפרס דרווין.

bennysnuba

New member
מסכים רק חלקית

לפני הרבה שנים לימדו בקורסי צלילה בסיסיים שימוש בטבלאות דקומפרסיה של US NAVY (כולל חניות), עם המלצה לא לחרוג מה NDL אבל כל צולל ידע פחות או יותר מה הן הסכנות שב DCS ואיך להמנע מהן ע"י תכנון נכון של צלילה. הצולל ידע שאם הוא רוצה לחרוג מה NDL הוא צריך לתכנן חניות דקומפרסיה את זה לימדו בקורסי הצלילה הבסיסיים בשנת 1972 כאשר אותו צולל היה מקבל תעודה אחרי כשבוע ויכול היה לעשות מה שהוא רוצה. היום מתייחסים בקורסים הבסיסיים לטבלאות הNDL בערך כמו שהיוונים הקדמונים התייחסו לעולם, ז"א העולם הוא שטוח ואם תעבור את הקצה תיפול למטה. מכיוון שזאת מדיניות ההדרכה של רוב אירגוני המדריכים אנחנו לא נצליח לשנות את זה בפורום אבל לפחות נוכל להסביר לאנשים שחריגה מ NDL אין משמעותה DCS באופן אוטומטי אם הצלילה מתוכננת נכון ולהציע להם את הקורסים המתאימים במידה והם מעוניינים לעשות צלילות כאלה. לגבי ההשוואה לנהיגה היא אינה במקום מטעם פשוט מאד, נאמר שבישראל המהירות מוגבלת ל 100 קמ"ש וכל אחד מאיתנו עבר את המהירות הזאת במעט או בהרבה ללא כל פגע (אלא אם כן נתפס), כל נהג ישראלי יודע שעם הרשיון שלו הוא יכול לנהוג באירופה גם במהירויות מעל 200 קמ"ש בכבישים המיועדים לכך. לעומת זאת הפיזיולוגיה שלנו עובדת אותו דבר בלא כל התחשבות במיקום גיאוגרפי או בתעודות הסמכה ולכן רצוי שתהיה הבנה בסיסית של הנושא כבר מהתחלה.

בשם ההסכמה החלקית

בני .... הרי מדובר במקרה קלאסי של צולל ברמה ראשונה שניה (בכל מקרה - בסיסית) שלא קיבל מושג בסיסי לא על דקומפרסיה ולא על חניות כי הרי לא היה שואל אם היה יודע התשובות. זה הצולל שאתה ממליץ ללמד כיצד לבצע צלילות עומק עם חניות מתוכננות ? או שמא כוונותיך אחרות ואני מאוד מאמין שכן. צולל בוגר קורס ראון או שני שלא יודע או שיש לו ספקות באשר ליכולתו לבצע צלילות שכאלה המוצעות על ידך - מן הדין ומן ההגיון שיעצור יחשוב ירכוש נסיון וישלים ידע ואז במידת היכולות האישיות שלו יפנה לקורס טכני אם יתקבל אליו.... והרי סף הכניסה הנדרש לכניסה לקורסים הטכניים מוגכדר היטב בכל ארגון טכני ןהוא אינו כולל את מיודענו הצולל שבעקבות שאלתו על עצמו או אחותו התחיל השרשור המעניין הזה.

bikenet1

New member
חברים יקרים

תראו לאן הגענו.... עלתה שאלה בסיסית ביותר....אבל אף אחד אף אחד לא נתו תשובה לעניין. אחד אמר לך תעשב קורס טכני השני אמר לא עוברים את הNDL . כל התשובות היו מסביב והתעסקו ברמת הצלילה שלי ואם כן שאלתי בקורס או לא ואם אני צריך לדעת לבד או לא. אז השורה התחתונה מה לי לקורס טכני שכמטע כל אדם שני פה ממליץ לי להגיע אליו ,לא פספסנו ?

למעלה