שאלה בסיסית

bikenet1

New member
שאלה בסיסית

הי יש לי 2 שאלות בסיסיות אבל חשוב לדעת : 1.מה קורה אם צוללים מעבר לזמן המותר ? כלומר נניח שלעומק 30 מטר מותר 30 דק´ וצללתי 50 דק´ וחרגתי מטבלאת הדיקומפרסיה. 2.באיזה סיטואציה מגיע צוללן לתא לחץ ?

bikenet1

New member
שאלה בסיסית

כלומר כל חריגה מטבלאות הדיקומרסיה מחייבת הגעה לתא לחץ ? אם מחייבת שהיה ארוכה יותר מחוץ למיים ?

mto

New member
לא כל חריגה וכשאני אומר את זה

אני יודע שאני מסתכן שיעשו עלי חרם או משהו כזה בפורום המקרה שאתה תיארת הוא מתכון בטוח לתא לחץ בעומקים רדודים אין מצב שתצליח לחרוג מהטבלאות אלא אם כן תיקח בלונים של מי יודע כמה .

siliconarts

New member
אם כבר, אז כבר...

אם הוא יקח בלונים, אז הבעיה היחידה שתהיה לו זו ציפה חיובית
.

siliconarts

New member
ובכן...

1. בקצרה: תחטוף DCS (מחלת הדיקומפרסיה). והסיבה היא (ניתן לדלג): הכל מתחיל מהסיבה לה אנו זקוקים לטבלאות (זמנים ללא דיקומפרסיה). בעצם, אם הינו יכולים לשהות מתחת למים ללא צורך לעלות, לא היינו זקוקים לטבלאות. הגוף היה סופג חנקן עד אשר היה משווה בין הלחץ החלקי של החנקן בתערובת הנשימה לבין כמות החנקן המומס ברקמות והיינו יכולים להשאר כך לעד. אך לא זה המצב, בסופו של דבר אנו צריכים לעלות אל פני המים ואז החנקן משתחרר מרקמותינו. אם היינו סופגים, בעומק, יותר חנקן מאשר אנו יכולים לשחרר בלחץ הסביבתי על פני המים (כלומר, חורגים מגבול הטבלאות) היתה ברקמותינו כמות גדולה מידי של בועיות חנקן, אשר היו חוסמות את מעברי הדם ופונקציות פיזיולוגיות נוספות. תופעה זו בעצם היא מחלת הדיקומפרסיה. בכדי להתמודד עם המצב הזה, מבצעים חניות דיקומפרסיה (רק לאלה שעברו קורס טכני - אין לבצע אם אין הכשרה מתאימה
). חניות אלו הן בעצם עצירות בעומקים שונים בדרך למעלה, בכדי שחלק מהחנקן יוכל להשתחרר בתנאי לחץ ולא בבת-אחת. 2. בקצרה: בעת חריגה בזמנים/עומקים/מהירות עליה. אלו בעצם הסיבות לריקומפרסיה (טיפול בתא לחץ). שם יוחזר הצולל ללחץ השווה לעומק 18 מטר (אם אינני טועה) והלחץ יורד בצורה הדרגתית. בכל מקרה ישנו המשפט הידוע: Plan your dive - Dive your plan

bikenet1

New member
שאלה בסיסית

תודה ל siliconart על ההסבר הפשוט. ישנו אתר שאפשר לקוא על נושא זה יותר ...תופעות,תקלות,השפעות וכו ?

bennysnuba

New member
לא להתרגש יותר מידי

המצב שאותו אתה מתאר (30מ´ 50ד´) חורג מטבלאות הצלילה ללא דקומפרסיה. אם היית מתכנן צלילה כזאת מראש בעזרת טבלאות דקומפרסיה, היית מגלה שתמורת כ-40 דקות דקומפרסיה במים (על אויר) לא היית צריך להגיע לתא לחץ כמובן שזה היה מחייב אותך לצלול עם יותר ממיכל בודד של 12 ליטר (אלא אם כן קוראים לך אלה
. אם אתה מתכנן צלילות שחורגות מטבלאות ה NO DECOMPRESSION כדאי שתעבור קורס צלילה טכנית.

הייתי משנה את הכותרת כי...

שאלות שכאלה על ידי שואלים שכאלה מגבירות את פוטנציאל הסיכון לתאונה. ולהזכירך הגבול בין תאונה צלילה להתנהגות מסוכנת הוא הסברים שכאלה. עם שאלות שכאלה צריך להתמודד בפסקנות ולא בפריסת האופציות השונות. שהרי יחשוב הילד שהפתרון לבעיותיו הוא קורס צלילה טכני ואתה יודע שזה לא המרפא לבעייה זו.

siliconarts

New member
יש משהו חינוכי ונכון בדבריך

אבל סה"כ הבחור רצה לדעת טיפה יותר. למרות שבאמת חבל שלא שאל את המדריך בקורס.

bikenet1

New member
שאלה בסיסית

יתוש ... לא תשאל לא תדע , לא תדע תטעה, תטעה תשלם.... אין הביישן למד ואין הקפדן מלמד .

bennysnuba

New member
מצטער יתוש, לא היבנתי את כוונתך.../images/Emo35.gif

עדיף שצוללים יידעו שטבלאות ה NDL הן לא היחידות בעולם מכיוון שבסך הכל כולם נחשפים בצורה זאת או אחרת (אפילו בערוץ 8) לעובדה שיש אנשים שצוללים מעבר לאותן טבלאות ויוצאים בריאים ושלמים. לכן, במקום להפחיד את הבחור בתאי לחץ ומחלות דקומפרסיה כעונש על חריגה מה NDL, ההמלצה על קורס טכני שילמד אותו איך לתכנן ולבצע בבטיחות מירבית צלילה מעבר לטבלאות ה NDL היא בהחלט במקום (במידה וזאת היתה הסיבה לשאלה).

הפחדה../images/Emo2.gif

אני מסכימה עם בני, שיטת ההפחדה במקום הקניית ידע ומתן בחירה חופשית מזכירה לי קצת את נושא העשב בארץ. (וסליחה אם אני קצת סוטה מנושא הפורום..)

קותי

New member
עזוב בני, יש אנשים שמנפנפים כל הזמן

בצורך למנוע אינפורמציה מציבור הצוללים שמא הצעירים והנלהבים ינסו לעשות דברים מסוכנים. האנשים האלה הם המופע המודרני של אלה ששרפו ספרים בעבר הרחוק והלא כל כך רחוק כדי למנוע מרעיונות חדשניים להשחית את נפשו הרכה של הנוער. הייעוד של הידע הוא חלוקתו לכל דורש.

ניב ד

New member
קותי היקר והנכבד באדם ../images/Emo120.gif

אתה מזכיר לי את שימון פרס בשעתו עם הכן ולא המפורסמים... הרי רק אתה עצמך יצאת בקול זעקה רמה נגד פרסום אתרים עמוקים כדי שהנוער בני החמישים לא ינסו אותם? תהיה טיפ טיפה עקבי לפחות, אני לא מאמין שהחנקן גמר אותך בגיל כה צעיר...

קותי

New member
ניב יקירי

רענן מעט את זכרונך. אני לא יצאתי בקול זעקה רמה נגד פרסום אתרים עמוקים. אני רק העדפתי להמנע מלפרסם אתרים עמוקים בעצמי (ויש הבדל). חוץ מזה מיקום אתרים עמוקים לא נחשב "ידע" שחובה לחלוק לדעתי. לעומת זאת מידע על תהליכים פיזיולוגיים בגוף בזמן צלילה, על הצורך בתחנות דקומפרסיה אם חרגת מ- NDL ועוד זה בהחלט "ידע" שאני משוכנע שצריך לחלוק עם כל דורש. חוץ מזה שני
החנקן בהחלט גמר אותי וממשיך לגמור אותי ואני (לצערי) כבר לא כל כך צעיר

אילוניק

New member
קותי

כשם שאתה לא מוכן לפרסם מידע מסויים גם לאחרים יש זכות לא לנהוג באותה צורה ולא משנה מה הסיבה שלהם אם הם לא יודעים או שרמת ההכשרה שלהם מס כוכבים לא הצריכה מידע כזה או חלילה שהם שכחו ולכן כדי שירעננו את זיכרונם מהחומר שלמדו וידע על תחנות דקומפרסיה וחריגה מטבלאות DNL אני למדתי בצורה מעמיקה ורצינית לא בפורום כי אם בקורס טכני הרי תמיד יהיו כאלה למשל שלא ידעו מתי דקומפרשיין מתבדח ומתי אתה או אחר רציני הזכות לדעת אכן קיימת מי שרוצה לדעתי לדעת בנושא כזה רציני שיעשה קורס אילוניק IHB

קותי

New member
אילוניק, כמובן שלכל אחד יש זכות

שלא לפרסם איזה מידע שהוא רוצה. אם תקרא את כל השרשור תראה שאין לי טענות למישהו שבחר שלא לפרסם. יש לי רק טענות למישהו שמבלבל את המוח על הסיכון לציבור כשאחרים מפרסמים. נמאס לי כבר מכל הצדקנים האלה שבכל פעם שמישהו מפרסם בפורום מידע (נכון) מיד מצקצקים בלשונם ואומרים: "זה נורא מסוכן ... מישהו יכול לשמוע מה שאתה אומר ולהחליט לבדוק את זה ללא הכשרה ... ". כאשר האינפורמציה שנמסרת היא חלקית, וישנם סיכונים שהכותב שמסר את האינפורמציה לא פירט, יתכבד הצדקן המצקצק ויכתוב מה הם הסיכונים. זה הרבה יותר יעיל מאשר לצעוק : "אתם נורא לא בסדר, מסרתם אינפורמציה ולא פירטתם מה הסיכונים". אם הוא מתעצל, או שהוא מתפרנס מצלילה, ורוצה שאנשים ישלמו בעד הידע הזה הוא יכול לכתוב: "האינפורמציה שנמסרה פה היא חלקית בלבד וישנם הרבה סיכונים עליהם תוכל ללמוד בקורס XXX ". גם זה יותר מכובד ויותר מועיל מאשר לצקצק. הלאה המצקצקים

למעלה