שאלה בסיסית...

יויו25

New member
שאלה בסיסית...

אני רוצה להפוך לעצמאי בתחומי (צילום), ולהתחיל להוציא חשבוניות. איך עושים? איפה? טיפים? טפסים? מה צריך לדווח? מה החובות שלי לאחר מכן? מה אני צריך לדעת עוד? אני מודע לכך אין לכך תשובה קצרה, ואם אין לכם אפשרות או כוח אשמח אם תוכלו להפנות אותי לתשובה קודמת בפורום, או למדריך מוכן מראש. אם אין כז - זוהי הזדמנות להרים את הכפפה וליצור תשובה שאליה תוכלו להפנות בעתיד... (; הייתי באתר של מס הכנסה, וההסברים שם כלליים מדי וקצת מעורפלים. תודה בכל מקרה, יואב

הבעיה העיקרית היא כמובן

למצוא לקוחות והזמנות בזה עליך להשקיע את כל האנרגיה שלך באשר לפתיחת תיקים ודיווחים שוטפים לרשויות המס, זה די פשוט: פנה לאיש מקצוע (רואה חשבון/ יועץ מס) והוא כבר ידריך אותך. הפגישה הראשונה בדרך כלל חינם או זולה מאוד.

אחי תתחיל מהקשה אל הקל

תתחי לעבוד על אש קטנה תיראה שהיא גודלת לך אל שילטונות החוק . לא גדלה האש אשיתה כמה שקלים מהצד לא יעשו לך כלום . ותחזור להיות שכיר

קרמר אתה מדרדר

במידה ויתפסו אותו מעלים הכנסות מה אתה מצפה שיאמר למפקח שקרמר מהפורום בתפוז אמר לו לעשות כך........... הרי בהתחלה ההכנסות נמוכות וההוצאות גבוהות ולכן בכל מקרה הוא לא ישלם מיסים. אז מה הואילו חכמים בתקנתם.....

מר מיזרחי . יש 2 שיטות ליגדול

1. משכירים חנות בקניון גדול נניח צילום. קונים סחורה מצלמות פילים . עושים חוזה למה שנים . כמובן שעסק כזה צריך ליפתוח ברשויות הכול ותיקים מה שהחוק דורד . 2. ישנו העסקן הקטן שיש לו חדר בבית מכיר את הספקים שמוכרים חומרי צילום . שכן רצה מצלמה הלך קנה מצלמה אצך הספק את החשבונית רשם על שם הקונה . ונתן לשכן מצלמה . ביקשו לצלם בית ספר . הוא הלך לספק קנה פילים ביקש מהספק תירשום צילום בבית ספר 1000 ש"ח . שילם 1000 ש"ח ולקח פילים . ונתן לבית הספר את החשבונית. אני רואה את זה אצל הספקים שלי איך החפרים מוכרם את עצמם זה מרגיז אותי איך הספקים משתפים פעולה איתם . לכן יעצתי גם לבחור שיתחיל על אש קטנה כמו שתיארתי כאן מיקרה . יראה כי טוב יגדל יפתח עסק כחוק . אים הוא יגיד לפקיד שומה קרמר אמר . יענה לו פקיד שומה , ואים הייה אומר לך קפוץ מהגג הייתה קופץ מהגג .

mstern

New member
השלבים

1.פתיחת תיק במע"מ. 2.פתיחת תיק במס הכנסה. 3.פתיחת תיק בביטוח לאומי. 4.הדפסת פנקסי חשבוניות. 5.דיווח של מע"מ ומס הכנסה. 6.תשלומי מקדמות בט"ל. 7.דוח שנתי למס הכנסה. 8.הצהרת הון כל כמה שנים. טיפים: תמצא רו"ח.

שr

New member
השאלות האלה באמת

נפוצות מאד. אולי כדאי ליצור בראש העמוד קישור לשאלות נפוצות ותשובות אליהן (מהמאגר העצום שיש כאן). אולי אפילו למיין לפי נושאים. אני יודעת שבפורומים אחרים זה מאד מועיל ומקל.

mstern

New member
תשובה

תראי, בניגוד לפורומים אחרים שמתעצלים לענות על אותן שאלות, לי לא אכפת. בעיני, מטרת הפורום היא שאנשים ייכנסו, יישאלו שאלות, יחליפו רעיונות וכד' ולא שיקבלו תשובות לשאלות ספציפיות, בשביל זה שילכו לרו"ח. אבל, לאור בקשתך, אכין משהו.

למעלה