שאלה בסיסית

m i k a3

New member
שאלה בסיסית

מה ההבדל בין חד חודי לדו חוגי? בחד חוגי אני מקבלת תואר נגיד בפסיכולוגיה, ובדו חוגי אני מקבלת תואר אחד שהוא בשני מקצועות (פסיכולוגיה ומשפטים,סתם דוגמא)? איך זה יכול להיות ? כאילו איך אפשר לקבל תואר בשני נושאים ? לומדים שני מקצועות שונים במשך שלוש שנים, ומקבלים תואר בשני נושאים? כשבזמן הזה אפשר לקבל תואר רק בחוג אחד ? מה עדיף? מה יותר קשה ללמוד ,חד חוגי או דו חוגי ? תודה רבה, מקווה שתעזרו לי לעשות סדר בבלבול..

חד חוגי ודו חוגי

כל תלמיד במדעי הרוח והחברה לומד בהיקף של כ-24 שעות בשבוע לאורך כל שלוש השנים של התואר הראשון. הבוחר במסלול דו-חוגי לומד כ-12 שעות בשבוע מכל חוג וביחד 24. הבוחר במסלול חד-חוגי לומד כ-16 שעות מהחוג ומשלים עוד 8 שעות בשבוע בקורסים כלליים (שאינם מחוגו) מתוך מבחר המוצע לו, וביחד שוב 24. בחלק מהמסלולים הדו-חוגיים יש כפל תואר- היינו תואר בכל אחד משני התחומים שלמד. בחלק אחר רק תואר בתחום אחד. יש לודא לגבי המסלול הספציפי במוסד בו לומדים. חלק מהמסלולים מאפשרים לעבור לחד חוגי רק בשנה שניה של הלימודים. בכל מקרה קשה לדבר על מסלול מועדף, שכן העדפה היא ענין מאד אישי. תלמידי חד חוגי לומדים יותר קורסים בחוג שלהם מאשר תלמידי דו חוגי אף כי גם הם נדרשים ללמוד קורסים מחוגים אחרים. לצורך קבלה לתואר שני אין הבדל בין המסלולים.

הייבי

New member
תעודה לאחר תואר?

מה לגבי מסלולים בהם לומדים תואר אחד מורחב (כמו משפטים) ומקצוע נוסף במתכונת דו-חוגית (כמו כלכלה ) ובמורחב מקבלים תואר ראשון ובמקצוע הנוסף תעודה שלאחר התואר.. האם גם כאן מבחינת תואר שני והתסכלות בשוק העבודה על התארים אין הבדל?

למעלה