שאלה בסינית- mafan

s h a b l o o l

New member
שאלה בסינית- mafan

אם מישהו מודה לי על משהו שעשיתי עבורו (סידורים בירוקרטיים וכדומה), מה מקובל לענות? אני רוצה לענות משהו בסגנון "זו לא הייתה טרחה כלל" או משהו כזה. האם מקובל לומר: 那件事情没有什么麻烦 ? אם לא, מה כן? תודה רבה לעונים, שבי

סינית 2

New member
מה שכתבת ממש סבבה

אפשר לשנות את זה ל:那件事情没有这么麻烦 או לענות בצניעות: 没有问题

s h a b l o o l

New member
תודה, ושאלה נוספת- לא רק לבעלי אקווריום ../images/Emo13.gif

נניח ומישהו היה כותב לכם מכתב וחותם אותו בזו הלשון: 想你的鱼 למה הוא היה מתכוון...? בהיעדר היסטוריה משותפת של בדיחות פרטיות על דגים עם אותו אדם, כמובן, לא נותר לי אלא לנחש שזה אולי סוג של take care או משהו בסגנון... יכול להיות? תודה לכם ולדגיכם, שבי

royi shemesh

New member
אני מנחש ש...

הכותב(או שמה נאמר הכותבת...) התכוונה לכינוי שלה ,כלומר כל 4 המילים מבטאות את הכינוי שהיא-הוא משתמש באינטרנט כמו כינויים של גולשים אצלנו בפורום. זה מזכיר כינוי של גולש סיני,ראיתי כאלה דברים בסגנון לפני כן זה הניחוש שלי...

s h a b l o o l

New member
תודה רועי, ניחוש נחמד אבל...

מעולם לא דיברתי איתה באינטרנט (צ'אט/פורום), רק פנים אל פנים ובדוא"ל... אז נראה קצת מוזר שהיא תחתום בכינוי אינטרנטי... לא? מצד שני- נסתרות דרכי הסינים...
ניחושים נוספים?

royi shemesh

New member
בסין בדר"כ...

נוהגים להשתמש בכינוי שמשתמשים בו ברשת לכל מיני דברים ולא רק בפורום מסויים בסין זה לא כזה מוזר להשתמש בכינוי אינטרנטי באימייל או בהודעת סמס וכאלה,זה די מקובל. מה שמעיד דר"כ לדעתי על ההשפעה הגדולה של האינטרנט על הסינים(QQ וכל מיני כאלה...) אבל שוב,זה רק ניחוש ועד שלא תשאל אותה ותחכים אותנו-לא נדע לבטח......

מה לגבי המבנה הבא?

לדעתכם אפשר להשתמש בו? 一点麻烦也没有 אני לא סגור על המבנה, אולי זה צריך להיות: 一点也没有麻烦 או 一点也不麻烦 אני אשתדל לנסות לזכור לשאול את המורה שלי מחר. לגבי השאלה השניה, יש כמה אפשרויות: 1. טעות הקלדה. 2. הושפעה חזק ממדריך הטרמפיסט לגלקסיה. 3. דרך מקורית להגיד I miss you כי you נשמע כמו 鱼 4. ואולי היא פשוט מתגעגעת לדג שלך. אם אתה מבין למה אני מתכוון...
אני הולך על תשובה 3.

s h a b l o o l

New member
../images/Emo19.gifהמממ...

לגבי המבנה של 一点也/都没有 נראה לי שדקדוקית זה נכון, ושמבין שלושת המבנים שכתבת, הראשון הוא הנכון. מה מקובל/שגור יותר- אין לי שמץ. ובענייני הדגים... טרם קיבלתי מענה, אפשרוות 3 נשמעת מעניינת! (אפשרות 4 קצת פחות, בעיקר לאור היותי בחורה...) תודה וחג שמייח

אההה, כנראה שהכינוי הטעה אותי

וגם החתימה. מאז ילדותי שבי נצרב במוחי כחילזון זכר. כנראה שאפשרות 4 אכן נופלת - מי שישמע כאילו קודם היא היתה ההגיונית מבין כולם... מצטער על הטעות בזיהוי המגדר. חג שמח!!

למעלה