שאלה בסיבוכיות

niro2003

New member
שאלה בסיבוכיות

אם פונקציה מסויימת רצה !n (כלומר n עצרת) פעמים, מה סדר הגודל שלה?

vinney

Well-known member
זה הסיבוכיות שלה

עצרת זאת פונקציה עם קצב גידול, אתה יכול להשוות אותה לפוקנציות אחרות, ככה אתה יכול לראות שהיא לא בP (קצב גידול של עצרת גדול מקצב גידול של כל פולינום של N). מקדמים לא משנים, זה לא משנה מבחינת קצב הגידול, אם זה עצרת או 5 פעמים עצרת (גבול ההשואה זה קבוע, לכן זה אותה סיבוכיות).

niro2003

New member
עצרת זה יותר מ(O(n?

אז משהו אני לא רושם טוב. כי הרעיון הוא שפונקציה מסויימת f, שאת סיבוכיותה אני צריך להגדיר, נקראת עם קלט הולך וקטן. בהתחלה נניח קוראים לפונקציה עם קלט (n). לפונקציה f יש סיבוכיות (O(n; בכל איטרציה, n קטן באחד. לכן בהתחלה הפונקציה רצה זמן n, אח"כ זמן n-1, אח"כ זמן n-2. יכול להיות שהייתי משוגע כשהחלטתי שהסיבוכיות של הפונק' היא דווקא עצרת. יש משהו אחר? נ.ב. אני ער לעובדה שיתכן ולפונקציה יש סיבוכיות קבועה ואת הסיבוכיות הזאת אני צריך להגדיר במקום כלשהו אחר, נניח התוכנית הראשית שקוראת לפונקציה. אבל אז מה אני רושם? הרי אם לפונקציה יש סיבוכיות (O(n, גם בתוכנית הראשית בשורה של הקריאה לפונקציה אני צריך לרשום אותו דבר...

vinney

Well-known member
לא ברור לי מה אתה עושה

אתה יכול לכתוב את האלגוריתם? עקרונית, לפי מה שאתה מתאר, זה N עצרת, וזה הרבה הרבה יותר מN, למעשה N עצרת זה סיבוכיות מהגרועות. אבל אני לא בטוח שהבנתי אותך נכון

niro2003

New member
מדובר על פונקציה המוחקת איבר ממערך

הבעיה היא שמסיבות כאלו ואחרות, מדובר במערך פשוט (ולא רשימה מקושרת), שצריך למחוק ממנו איברים מהאמצע. זה כרוך בהזזה של יתרת המערך.

vinney

Well-known member
למה להזיז?

למה לא לקחת מהסוף? זה מערך ממוין? אתה יכול למחוק את מה שאתה צריך למחוק, ולמיין מחדש בסוף פעם אחת? אם זה לא מערך ממוין, אז בטוח לא צריך להזיז כלום, תעתיק איבר אחד מהסוף לאמצע וזהו.

niro2003

New member
עלית על הבעיה

המערך הינו ממוין והאלגוריתם מסתמך על כך. האמת שהיתה לי מחשבה להציב 1- במקומות שאני מוחק (במקום למחוק באמת) אבל אז הבנתי שבסוף, זה יוצר ברדק בכל המקומות שמנסים לגשת אל המערך.

vinney

Well-known member
המימוש שלך לא טוב

תעשה רשימה מקושרת, או מערך אינדקסים.

niro2003

New member
תוספת

חלק מהעניין הוא, שכל האיברים במערך בסופו של דבר - ימחקו. לכן, ברור שמתבצע זמן שהוא לפחות כמספר איברי המערך, n. סדר המחיקה הוא אקראי, וברור שככל שהמערך מתקדם לקראת סופו, זמן המחיקה הולך ונהייה מהיר יותר.

dp04

New member
אולי..

לפי מה שהבנתי ממך פונקצית זמן הריצה נראית ככה: n + n-1 + n-2 + n-3 + .. 1 במקרה כזה הסיבוכיות היא O(n^2)

yuvalmadar

New member
:-S

הקירוב של סטירלינג? איך הוא קשור לעניין? פשוט לפי הנוסחא לסכום סדרה חשבונית. קירוב סטירלינג מעריך את n!. (שגדולה אסימפטוטית מכל פולינום, ובפרט לא חסומה על ידי n^2)

dp04

New member
וגם..

יותר מהירה מפונקציות מעריכיות. ויש הבדל גדול בין n! ל (n-1)! למשל (מבחינת סדר גודל), אז צריך לדייק. ובכל מקרה, מה זה האלגוריתם הבלתי יעיל בעליל הזה?

למעלה