שאלה בסטטיסטיקה

תלוי..

אם אתה תצא גם - אז מאה. אם לא - אז רק תשעים ותשע...

אבזץ

New member
אני לא יודע כמה ממאה

אבל, אני יודע כמה מאלף... פרופורציות זה לא הצד החזק שלי! אבל תודה שקבלת יחס...

תשובה רצינית (כהרגלי)

אין מידע ברור בנושא. מה שידוע הוא שבציבור הדתי לאומי מדברים על 25% מהצעירים. ההערכהשלי היא שבציבור החרדי לא יותר מ - 5% יוצאים היום בשאלה, אבל לפחות 20% נוספים אינם ממש חרדים ויש להם ספקות גדולים לגבי האמונה וברור להם שהם אינם מוכנים לחיות בדרך החיים החרדית. אתמול שוחחתי עם ירון ידען והוא טוען שבעוד כשנתיים יתחיל תהליך מואץ של יציאה. ההערכה שלי היא שמכל 100 חרדים גילאי 10 עד 15 היום נמצא בעוד 15 שנה ש כ - 15 יצאו בשאלה, 15 יהיו שבבניקים ועוד 20 יאמצו אורח חיים דומה לדתי לאומי (צבא / שרות לאומי, השכלה ועבודה) אני מתכונן לשמור בכתובים את ההודעה הזו ולבחון את נכונותה בפורום האינטר גלקטי - טרנס אטלנטי - פוסט פוסט מודרניסטי שבו נכתוב בעזרת המחשבה בלבד בשנת 2017.

סיטרא

New member
לפי מה שאני ראיתי,

בתור בחור ישיבה מן השורה, הרבה יותר מ 20 % מפקפקים ביהדותם, אם הם היו יודעים (או לפחות, חלקם) שמישהו מחכה להם שם בחוץ הם היו יוצאים בהמוניהם, אבל כולנו יודעים באיזה קשיים אנחנו נתקלים אז הנהירה ההמונית של חזרה בשאלה ע"פ ידען לא כ"כ נראית לי. הלוואי ואני לא צודק ...

סיטרא

New member
מי דיבר על שערי יושר ???

הייתי בעוד ישיבות לפני זה, היו לי חברים חרדים בהמון ישיבות, בערך 40 % מבחורי הישיבה הליטאיים פוטנציאליים לחזרה בשאלה.

avidadon

New member
אה אוקיי,

אני מסכים עם זה שהאדיאולוגיה קרסה ואין היום כמעט בחורי ישיבות כמו שהיו פעם. אבל לא נראה לי שרוב בחורי הישיבות מפקפקים ביהדותם, הם פשוט רוצים לחיות חיים נורמלים, הם לא בנויים ללמוד יום שלם בישיבה. ואחוז הבחורים האלו הוא 40 כמו שציינת ואפילו יותר..

החתימה שלך מזכירה לי משהו:

לא זוכר למי זה מיוחס (אני אבדוק), אבל יש סיפור נאה על רב אחד מן האדוקים שהיה גלוח וכשאמרו לו שזה לא ראוי לרב במעמדו להיות בלי זקן אמר להם שיש הרבה גלוחים שאיש אינו יודע שהם גלוחים כי זקנם מכסה על תגלחתם. ועוד סיפור: אדוק אחד שהיה מתגלח אמרו לו "מה יהיה כשתגיע לבי"ד של מעלה וישאלוך: יהודי, היכן זקנך?" השיב להם: יחששו אלה שישאלו אותם "זקנים, היכן יהודיכם?"

החברה החרדית מתגוננת

החברה החרדית מתגוננת בכמה דרכים. אחת מהן היא, להוריד את גיל הנישואין! כך מהר יותר נכנסים הצעירים תחת העול, וישר למעגל חתונה-ילדים-דירה-משכנתא-חתונה. הנשק השני, הוא הבורות, או יותר נכון, הכוונת הדור הבא לעיסוקים ופרנסות בתוך הקהילה. כוילל-מלמד-משגיח-רב. >העובדה שלא יוצאת יד מהשמים ומפרנסת את החרדים....<

Le Fay

New member
וגם בורות, כמובן - לטפח אנשים חסרי

ישע, תמיד עוזר. כשהם לא מסוגלים לנווט בחוץ - רוב הסיכויים שיישארו בפנים.

Le Fay

New member
ואיך שכחתי: לערער את בטחונם בכושר

השיפוט שלהם (מה שכל אם פולניה יודעת: זה כבר ישאיר אותם בבית).

למעלה