שאלה בנשוא תזונה

אסתר84

New member
שאלה בנשוא תזונה

האם אפייה של מזון עם שמן דינה כדין טיגון? יום טוב אסתר
 

amitdvir tcm

New member
אפייה וטיגון

מבחינה אנרגטית, טיגון ואפייה משפיעים על גוף בדרכים שונות לחלוטין. האפייה אינה מומלצת למצבים של חום פנימי וחוסר שקט רגשי ונפשי. הטיגון אינו מומלץ במצבים של תקיעות אנרגטית עם כעסים וכאבים, חסימות כגון ציסטות, ליחה ואגירת נוזלים או שומנים. גם מבחינת ההרכב הכימי של השמן, אפייה בטמפרטורה בינונית מביאה את השמן לטמפ' נמוכה יותר מטיגון, מה שמפחית את כמות הרדיקלים החופשיים הנוצרים כתוצאה משבירת הקשרים הכימיים בתוך השמן. מקווה שעזרתי. העיקר שייצא טעים... בתאבון
 

0 אור 0

New member
אפיה, טיגון והקפצה

קודם כל חשוב להבין שחומצות שומן מתחמצנות מעל טמפרטורה מסויימת וזה אומר שהערך התזונתי שלהן יורד פלאים. בפרט, בטיגון עמוק נוצרים כל מיני תוצרי לואי שיחד עם הספיגה של השמן במזון לא ממש הופכים את זה למזון בריא מאד זאת לעומת הקפצה שבה בגלל המהירות, כמעט אין ספיגה והערך התזונתי של המזון עצמו נשמר טוב יותר. בתכל'ס, יש שתי גישות לעניין: בטבעונות המקסימלית מאמינים שאנו צריכים לוותר לחלוטין על כל בישול וטיגון ואפיה, ולבצע את הכנת המזון על ידי הנבטה, אידוי קל, חימום בטמפרטורה שלא תעלה על 40 מעלות וכד' אנשים מן השורה שאוכלים מזון מבושל (הלוגיקה בזה היא שגופנו הסתגל לבישול זה מכבר) - ואז יש כמובן להעדיף שיטות כאפיה, הקפצה ואידוי על פני טיגון עמוק או בישול ממושך שהורג את הירק לחלוטין, אבל אם בא לך דוקא צ'יפס יום אחד, אז לכי על זה.
 

hal767

New member
"טבעונות מקסימלית"

דוגלת באכילת מזון צמחוני שלא עבר חימום מכל סוג, כדרך הטובה ביותר להזנת הגוף, ובצדק. בטבעונות הפחות "מקסימלית" כן ניתן לאפות מזון. תפו"א ובטטה למשל, ניתן לאפות. כדי שלא יהיה צורך להשתמש בשמן נשים אותם על רשת. טיפ קטן - מומלץ מתחת לרשת לשים תבנית עם מים. זה יוצא הרבה יותר טעים ופחות יבש. מומלץ לא להסיר את הקליפה, וככל האפשר להשאיר את הירקות שלמים כדי לשמור על ערכם התזונתי. שימוש במיקרוגל, פסול. טוסטר אובן יעשה את העבודה כמו שצריך. קיימת התנגדות עקרונית לחימום שמן ומזון שומני. ובכלל, כמה שפחות להשתמש בשמן או לוותר על השימוש בו. אידוי בסיר אדים כפול היא שיטת הבישול הטובה ביותר.
 

hal767

New member
אין לחמם שמן או מזון המכיל שומן

כמו אגוזים למשל. ההבדל הוא שבטיגון יש הרבה יותר שמן מאשר באפיה.
 

יעל ND

New member
לאסתר 84

התשובה לשאלתך היא - לא. זה לא אותו דבר. אבל כל חימום לא מומלץ, כפי שהסביר כבר יפה מאד HAL
 
למעלה