שאלה-בניית משחקים

EvilStarFish

New member
שאלה-בניית משחקים

שלום לכולם! ברצוני לבנות אפליקציות לאייפון -משחקים\ לבנות משחקים למחשב. מה צריך בשביל זה.. . ? הבנתי שיש ללמוד תכנות- האם נכון?? 1. קורס תכנות - כמה זמן לומדים, האם זה מספיק לבניית אפליקציות? 2. איפה לומדים, כמה זה עולה? 3. האם יש ללמוד משהו נוסף, מה? כל מידע רלוונטי מעבר לשאלותיי יתקבל בברכה ! יש לי ידע בסיסי בלבד במחשבים, אנא התחשבו בי מבחינת ההסברים (תסבירו כמו שהייתם מסבירים לילד בן 6...
) תודה רבה לכולם !!!

erezor

New member
פיתוח

כשאני החלטתי שזה מה שאני רוצה לעשות, התחלתי לחרוש את האינטרנט. בדקתי מהן הפלטפורמות העיקריות לפיתוח, עד כמה הן נגישות, ומה האלטרנטיבות. בגדול: פיתוח לאייפון ופיתוח למחשב הם שני דברים שונים בתכלית. צריך להתחשב בכל מיני אלמנטים (כמו בכך שהאייפון הוא כלי חלש הרבה יותר מהמחשב, בגדלי מסך שונים וכו'), והפיתוח עצמו נעשה בשפות תכנות שונות. בדרך כלל צריך ללמוד תכנות כדי לבנות משחקים. יש כל מיני כלים כמו gamesalad שמתיימרים לאפשר פיתוח משחקים בלי תכנות (למרות שזה לא מדוייק), ויש תמיד את האפשרות של לשלם למישהו כדי שיתכנת עבורך (או בהתנדבות...). לגבי קורסי תכנות - כדי לענות על שאלה כזו צריך להיות יותר ספציפיים, כלומר אם זה תכנות לאייפון, הוא ייקח יותר מאשר קורס בפלאש, למשל. תכנות, מן הסתם, הוא לא מספיק כדי לבנות אפליקציות - צריך גם לחשוב על הצד הויזואלי, ולעצב (כלומר ליצור או לקנות) את כל מה שצריך כדי שהאפליקציה / משחק ייראו טוב.

תופס טרמפ על השאלה-

מבחינה זו – עד כמה הקורסים של פיתוח ועיצוב משחקי מחשב (מצאתי שניים כאלו בארץ נדמה לי) נותנים מידע מקיף ומספיק ? בהנחה שאני לא רוצה עכשיו ללמוד תואר שלם בתכנות מחשבים כמובן – מספיק הקורסים בתכנות והקורסים בעיצוב ותורת המשחק (יש לזה כל מיני שמות קצת יותר מורכבים
) כדי לצאת לדרך ? תודה

erezor

New member
קורסים בתכנות

הקורסים, מטבע הדברים, לא מקיפים יותר מדי, ועיקר העבודה בלימודים כאלו היא עצמית. יש גבול לכמות המידע שאפשר להעביר בשניים-שלושה סמסטרים (בטוח שבכל הקשור לתכנות, ועל אחת כמה וכמה כשלומדים תוכנות מורכבות, כמו 3ds max). לכן (זה נכון, כמובן, לכל תחום לימודים), התוצאה תלויה אך ורק בסטודנט. מי שלא יסתפק בחומר שמועבר בכיתה ויישב בבית כדי להרחיב את הידע, יתקדם. השיעורים בכיתה מספיקים בעיקר כדי לתת בסיס טוב מאוד ומוצלח להמשיך ללמוד ממנו. התוכנית היא די דחוסה ואינטנסיבית. מי שרוצה ללמוד רק תכנות, או רק עיצוב - תוכנית כזו תאכזב אותו. מצד שני, כל המרצים בדרך כלל ישמחו לעזור בכל שאלה שתעלה, ולתת טיפים ועזרה מעבר למה שנלמד בכיתה - כמו גם תמיכה מאוחר יותר בתהליך פיתוח המשחקים עצמו.

למעלה