שאלה בנושא VPN של Checkpoint

royel

New member
שאלה בנושא VPN של Checkpoint

יש לנו פיירוול של Checkpoint והמשתמשים הביתיים מתקינים את ה SecureRemote ומתחברים ב VPN למשרד. יש לי הרבה משתמשים שמתלוננים שהם לא מצליחים להתחבר ומקבלים Timeout. כשאני בודק בלוג, אני רואה שהם בכלל לא מגיעים לפיירוול שלנו, ז"א שהם נחסמים בבית. ביצענו בדיקה גם ללא שום פיירוול ביתי, ללא ראוטר, בחיבור ישיר לאינטרנט ועדיין לא מצליחים להתחבר. יכול להיות שהבעיה היא בבזק או בספק. מישהו מכיר את זה? נתקל בזה? מצא פיתרון? תודה.

טופי

New member
אתה מצליח "להתחבר" מתוך הLAN?

תעשה בדיקה של חיבור מבפנים, תראה אם זה עובד לך (לפי הכתובת החיצונית כמובן) תוודא שהכתובת אכן שייכת לFW, ולא לנתב שלפניו או משהו בסגנון (קורה לפעמים)

royel

New member
עובד

דווקא ביקשתי מאחד המשתמשים שיביא את המחשב למשרד. ביצענו בדיקה והצלחנו להתחבר. רוב המשתמשים מצליחים להתחבר מהבית או מחו"ל. אותו משתמש לא מצליח להתחבר אך ורק מביתו שלו. דיברנו עם בזק, כי היה חשש שהבעיה במודם והם אפילו החליפו אותו לחדש והבעיה עדיין קיימת.

royel

New member
הכותרת שנתתי קצת מטעה...

הבעיה עדיין קיימת. רק שחיבור מתוך ה LAN עובד...

DMoR

New member
עשית נסיון עם SecureClient?

יש בו את ה - Office Mode מאושר...

royel

New member
אין לנו רשיון לזה

חוץ מזה - תוכל לפרט במה זה עשוי לפתור את הבעיה? תודה

טופי

New member
Secure client

לפי מיטב ידיעתי לא צריך רשיון. זו רק בחירה בזמן ההתקנה אם להתקין SC או SR.

royel

New member
ה SecureClient מתקין

גם Fireall מקומי ששומר על המחשב שמתחבר לרשת עם VPN. צריך בשביל זה רשיון, למרות שניתן להתקין גם בלי, פשוט האופציה לא תעבוד.

טופי

New member
לSC יש יכולת לקבל Policy

מPolicy Server במקרה והתקנת את זה על הFW (ובמידה אם יש לך רשיון). אבל בכל מקרה גם אם אין לך את זה, עדיין הSC עדיף. אפילו מההיבט הכי קטן של זמינות OfficeMode.

טופי

New member
OfficeMode

נותן לחיבור IP, אתה יכול לקנפג לדוגמא, שיקבל IP של הLAN ואז הוא ממש כאילו בתוך הרשת.

טופי

New member
כן. גם.

DNS, DHCP, WINS. אם אתה ממש רוצה (אבל רק אם אתה ממש רוצה) אתה יכול גם לנתב את כל התקשורת דרך הFIREWALL.

DanDan1

New member
פתרון

ב menu למעלה ללכת ל tools , advanced IKE Settings ולסמן בV את האופציה use IKE OVER tcp

royel

New member
איפה

ב Firewall או ב SecuRemote? זה משנה את זה SecuRemote או SecureClient? תודה רבה!

DanDan1

New member
בשתיהם, אבל

בכל אחד מהם ה menu קצת שונים.. התיאור התייחס ל secureremote, וב secureclient אותו סיפור אבל מגיעים אליו בצורה טיפה שונה. בכל אופן אין שם יותר מידיי אופציות והגדרות, כך שב secureclient תמצא את זה דיי מהר ב properties של ה site

royel

New member
האופציה שציינת מסומנת כברירת מחדל

רעיון אחר?

DanDan1

New member
נתקלתי בזה

פעם אחת אצל משתמשת אחת שגם אחרי שפורמט המחשב ולא הותקן עליו שום דבר, הוא לא הצליח להתחבר. מדובר היה במודם USB ולא במודם כ. רשת , וחששתי אולי יש קשר (תבדוק גם אצלך) בכל אופן, למשתמש הזה לא ממש הצלחתי לפתור את הבעיה. אצלך זה הרבה יותר קל כי יש כמה וכמה משתמשים כאלה, אז תנסה לברר מה משותף לכולם. - מודם מסוג מסוים - חיבור USB ולא כ. רשת - ספק אינטרנט מסוים זהו בערך..

royel

New member
זה בדיוק העניין

שאני לא מצליח לגלות את המכנה המשותף. יש לי הרגשה שזה איזשהו צירוף מקרים מסויים. בכל מקרה, נראה לי שבזק מעורבים...

טופי

New member
יש לך אפשרות לבצע ניסויים גם עכשיו?

תוסיף גם UDP Encapsulation. אם עדיין לא עובד, תנסה להוריד את זה (לך תדע), ובסוף תנסה לעבור לVisitor Mode. אולי אלת המזל תנחת על כתפך והVOODOO הזה יעבוד.

למעלה